G4Media.ro

Proiect comun al asociațiilor civice, Cioloș și USR: Modificarea legislației electorale –…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

22 comentarii

  1. Bun, ma bucur ca cineva misca ceva in tara asta suferinda.

    • …din păcate asta e doar dat din coadă și lătrat în spatele gardului! până nu au majoritate se pot lăuda și cu aplicarea constituției SUA!!!

    • „…din păcate asta e doar dat din coadă și lătrat în spatele gardului! până nu au majoritate se pot lăuda și cu aplicarea constituției SUA!!!”

      Dar nu sesizati ca va invartiti in cerc cu acest rationament? Vreti sa taca din gura (sa nu se mai laude, ziceti) pana cand nu au majoritate.

      Ori ca sa ai majoritate o conditie absolut necesara e sa spui ce ai de gand sa faci cand o sa castigi puterea politica INAINTE DE ALEGERI, altfel de ce te-ar vota cineva?

  2. Vrabia malai viseaza…

  3. ” numărul maxim este de 500″
    Daca vii cu 501 semnaturi esti descalificat ??? Ciudata logica …

    • Se refera, probabil, la numarul maxim de semnaturi necesar, care va varia, banuiesc, in raport cu numarul de locuitori ai circumscriptiei. Nu are sens sa ceri acelasi nr de semnaturi pentru candidatura la primaria unui oras mare ca pentru candidatura la primaria unei comune formate din doua sate semiabandonate.

    • @R – ce spui tu suna a mimim de semnaturi; sa ai o limita maxima de semnaturi este fara sens…

    • „Pentru alegerile parlamentare, numărul maxim de semnături necesare într-o circumscripție este de 500.”

      E vorba de numarul maxim de semnaturi NECESARE. E absolut corect.

      Poti sa vii si cu 501, ca nu esti descalificat, pentru ca nu e vorba de „numarul maxim de semnaturi permise pe lista” . Discutam de „numarul maxim de semnaturi necesare”

      E o diferenta.

  4. Nu numai atat. Abrograrea legii ce priveste imunitatea parlamentarilor, reducerea aparatului birocratic central si bugetar in general, debolsevizarea CCR, ICCJ. Nu au ce cauta Garbovan, Pivnisieru, Dorneanu, decat in structuri ale CCCP nu CCR sau ale statului roman.

  5. In sfarsit! Alta solutie nu prea exista. Aproape jumatate din forta de munca activa a Romaniei lucreaza in UE, 5 milioane! , in majoritate votanti anti-PSD. Daca nu se schimba legile electorale sa putem vota toti romanii , oriunde am lucra in UE , va iesi iar PSD-ul votat de milioanele de pensionari din tara.

    • De ce nu va luati rezidenta acolo si votati linistiti?

    • Poate nu chiar liniștiți. Am prieteni care au stat 6/8 ore la coadă în Londra sau Paris și nici măcar n-au mai apucat sa voteze.
      <3 Meleșcanu

  6. Nu trece.

  7. Cea mai corecta si inteligenta lege pentru alegeri pe care am vazut-o pana azi.

  8. Nu este nevoie de atâțea parlamentari ca acum, nici în țară nici la UE. Pentru țară eu cred că-s suficienți doar câte 2 deputați și un senator, din fiecare județ. Pentru UE, doar câte un reprezentant din partidele care sunt la putere, indiferent de câte voturi a avut la alegeri. Mamăăăăă, ce economii la buget va avea țara, dacă se reușește asta. Acum avem în parlament peste 460 de parlamentari. LA UE nu știu câți sunt, dar majoritatea , taie frunză la câinii de pe-acolo. Dau ce exemplu pe actaulu nostru premier, subalterna lui Dragnea, care a fost acolo mulți ani, bsolut pentru nimic, decât poate să cotzieze la bugetul PSD.

  9. si PMP are ceva tot pe tema asta, cu doua tururi, poate ar fi bine ca sa se uneasca si cu alte partide de opozitie in aceasta miscare , benefica de altfel

  10. Tara arde si baba se piaptana , este si o decizie a CCR ca nu se poate vot uninominal fara parlament unicameral ,cnf Referendumului ,si bataie pe os care sa aiba mai multi primari si consilieri ,pana nu se schimba constitutia in asa fel incat sa aiba si societatea civila ceva de spus,nu numai la vot,e vin ai nostrii pleaca ai nostrii

  11. Cred ca una dintre prioritatI ar trebui sa fie reformarea CNA, altfel orice initiativa, oricat de buna, va ajunge sa fie sufocata de propaganda si fake news.

  12. Draga Ciolos, te rog sa va angajati niste americani la PR. daca nu, coboara printre muritori dar ‘be cool’. nu ne putem iubi de la distanta…nu mai merge, plus ca acum ai timp…va veni vremea cind iti vei dori dar nu se va mai putea…vino, te asteptam printre noi…cu votul e f simplu, balot inregistrat electronic, dubla verificare la numarat…as face si mai simplu, be baza de cnp, primesti cod, te loghezi, votezi, pa…normal frauda de orice natura in procesul electoral pedepsita cu 25 ani inchisoare fara suspendare sau eliberare anticipata. e indeajuns sa intre 10 la puscarie ca apoi ramin goale, la fel ca in Olanda.

  13. Ok, toate sunt bune și frumoase. Dar nu vad nimic despre infrastructura, turism, agricultura, sănătate, educație, și masuri adevărate pentru creșterea nivelului de trai al romanilor în mod real, măsurabil și natural nu prin creșteri impuse de venit minim, care favorizează în special angajații la buget urmate apoi de scumpirea combustibilului creșterea inevitabila a prețului la alimente, utilități și toate celelalte lucruri absolut necesare, creșterea euro și a indicilor economici, urmata la fel de scumpirea ratelor și scăderea nivelului de trai. Vrem o alternativa carismatica, vizionara, curata dpdv al cazierului și care sa lupte cu adevărat pentru interesele poporului. Nu mai vrem sa votam ca apoi sa uite tot ce au promis. Nu vreau sa spun ca acele masuri propuse nu sunt bune, dimpotrivă sunt chiar necesare. Dar e mult prea puțin.

    • Exista și acele propuneri.
      -comisia de tăiat hârtii 2 – transparentizarea și debirocratizarea instituțiilor publice în favoarea cetățeanului
      -‎eliminarea pensiilor si imunităților speciale
      -audit independent pt cheltuieli bugetare, ca să se ducă banii publici unde au oamenii nevoie, nu unde au partidele și baronii
      -bugetare participativă la nivel local (oamenii știu mai bine ce nevoi au decât știu funcționarii și primarii latifundiari)
      -depolitizarea CCR (prin includerea CSM în procesul de numire), CNA, CNCD
      -anti-coruptia, fără care orice alte inițiative pozitive vor fi inevitabil căpușate de aserviți cu funcție

    • Dumneavoastra vreti un program complet de guvernare. E mult prea devreme, alegerile parlamentare sunt peste doi ani si jumatate.

      Chiar vi se pare potrivit in momentul asta sa apara o formatiune politica (oricare) si sa inceapa sa vorbeasca despre kilometri de autostrada sau despre masuri in educatie sau sanatate care or sa fie aplicate din ianuarie 2021, si doar daca acea formatiune castiga alegerile? Ar fi un demers complet deplasat si lipsit de orice credibilitate.

      Daca vreti totusi sa va faceti idee despre ce gandesc formatiunile de mai sus pe aceste teme, vedeti ca exista cativa vectori de comunicare: Catalin Drula (USR – infrastructura), Vlad Voiculescu (Romania 100 – Sanatate), Dan Masca (POL – reforma electorala, politici locale), Ion Stelian (USR – Justitie), si asa mai departe: Cristian Ghinea, Dacian Ciolos sau Claudiu Nasui. Puteti utiliza conturile lor de facebook fara probleme.