G4Media.ro

Procurorul a schimbat încadrarea faptelor în cazul George Floyd: Polițistul Chauvin, acuzat…

Sursa foto: Twitter/ Jared Goyette

Procurorul a schimbat încadrarea faptelor în cazul George Floyd: Polițistul Chauvin, acuzat de omor. Ceilalți trei agenți care l-au imobilizat pe afro-american, acuzați de complicitate la omor

Procurorul care anchetează moartea lui George Floyd la Minneapolis (nordul SUA) a modificat încadrarea faptelor în omor voluntar, inculpându-l de „crimă fără premeditare” pe poliţistul care l-a asfixiat pe afro-americanul de 46 de ani şi de complicitate pe ceilalţi trei agenţi de poliţie prezenţi, a anunţat miercuri senatoarea democrată de Minnesota, Amy Klobuchar, scrie AFP, citată de Agerpres.

Familia victimei decedate la 25 mai şi-a exprimat satisfacţia pentru noua încadrare mai aspră, potrivit unui comunicat transmis de avocatul acesteia, Ben Crump.

„Este un pas important pe drumul către dreptate”, a comentat aceasta.

Totul a început luni seara în Minneapolis, după ce poliția a primit un apel că un bărbat ar fi utilizat o bancnotă falsificată de 20 de dolari pentru a cumpăra țigări.

17 minute mai târziu, bărbatul zăcea inconștient la pământ și a fost declarat mort la scurt timp după. Bărbatul în vârstă de 46 de ani era din Huston. Și-ar fi pierdut slujba avută la un restaurant în timpul crizei de coronavirus.

Moartea lui Floyd a declanșat proteste masive în Minneapolis și a stârnit valuri de indignare în mai multe orașe din SUA.

Citește și VIDEO 8 minute și 46 de secunde: Cum a fost omorât George Floyd în custodia poliției / New York Times reface cu imagini surprinse de martori și camere de supraveghere scena în care bărbatul spune de mai multe ori ”Nu pot respira”

Sursa foto: Twitter/ Jared Goyette

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Cand era justitia americana incoruptibila? Pe sentinta veche, sau acum, dupa revizie?

    In compunerile americanilor despre strategia de aparare se mentioneaza coruptia?