G4Media.ro

Procesul prin care ÎPS Teodosie refuză pensionarea de la Universitatea „Ovidius” a…

sursa foto: Facebook/ Arhiepiscopia Tomisului

Procesul prin care ÎPS Teodosie refuză pensionarea de la Universitatea „Ovidius” a fost mutat la Curtea de Apel Galați, după ce arhiepiscopul a cerut strămutarea. La Tribunalul Constanța, acesta a pierdut

Procesul prin care ÎPS Teodosie refuză pensionarea de la Universitatea „Ovidius” a fost mutat la Curtea de Apel Galați, după ce arhiepiscopul a cerut strămutarea. La Tribunalul Constanța, acesta a pierdut în primă instanță.

„Având în vedere că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis cererea de strămutare formulată de reclamantă şi a dispus strămutarea prezentei cauze la Curtea de Apel Galaţi, instanţa va face aplicarea dispoziţiilor art. 145 Cod procedură civilă şi va dispune trimiterea dosarului la Curtea de Apel Galaţi în vedere soluţionării căii de atac”, se arată în minuta instanței.

ÎPS Teodosie a pierdut în primă instanță procesul cu Universitatea „Ovidius”, prin care acuza instituția că nu i-a prelungit postul de titular după 65 de ani.

Context

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, nu vrea sa se pensioneze de la catedra Facultății de Teologie. El a a dat în judecată Universitatea Ovidius pentru că nu i-a prelungit postul de titular după 65 de ani, potrivit portalului instanțelor și unei declarații a biroului de presă a Universității pentru Info Sud-Est și G4Media.

„ÎPS Teodosie a atacat în instanță Universitatea „Ovidius” din Constanța pentru că nu are metodologia prevăzută de Legea 1/2011 privind Norma universitară și statutul personalului didactic și de cercetare din învățământul superior, deci nu poate da curs solicitărilor cu privirea menținerea calității de titular după vârsta pensionării”, a declarat Dan Mihăescu, șeful biroului de presă al Universității Ovidius.

De precizat este că universitatea a avut metodologia invocată de Teodosie, dar a fost abrogată, iar legea nu obligă instituția să o reintroducă.

ÎPS Teodosie, profesor la Facultatea de Teologie din cadrul Universității ”Ovidius” din Constanța (UOC), nu a mai primit prelungire pentru calitatea de titular după ce Senatul instituției a decis ca toți cei care împlinesc vârsta de 65 de ani sa iasă la pensie. Arhiepiscopul Tomisului a împlinit 65 de ani în 12 decembrie 2021. Referitor la pensionarea lui ÎPS Teodosie, conducerea Universității ”Ovidius” a transmis că ”și în cazul invocat vor fi aplicate prevederile specifice ale Legii Educației Naționale și ale Codului Muncii”.

Arhiepiscopia Tomisului, condusă de ÎPS Teodosie, a transmis pentru Info Sud-Est că înaltul prelat a depus cerere de prelungire a activității după vârsta de pensionare ”la solicitarea Decanului și a Consiliului Profesoral” din cadrul Facultății de Teologie. ÎPS Teodosie a fost ales decanul Facultății de Teologie în 17 septembrie 2002 și a rămas în această funcție timp de 14 ani, până în anul 2016. Teodosie a fost și prorector al UOC în perioada martie 2012-iunie 2014. Odată pensionat, ÎPS Teodosie nu va mai putea deține nicio funcție în universitate și nu va mai putea face parte din Consiliul Facultății de Teologie. Arhiepiscopul Tomisului va mai putea activa în universitate doar în sistem ”plata cu ora”.

sursa foto: Facebook/ Arhiepiscopia Tomisului

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. Astuia daca-i iei toate functiile influenta si onorurile si il lasi mirean simplu sa traiasca cu salariul mediu intrun apartament normal sau biserica oriunde in tara in cateva luni moare de oftica. Satana i-a furat mintile

  2. Trebuie mutat procesul pana ce castig!

  3. Un animal, ahtiat dupa putere, asta este teodosie.

  4. Doar faptul că se poate muta cu procesul la un tribunal cumpărat de el, arată disfuncţia acestei „ţări”.

  5. Asta nu este omul lui Dumnezeu este omul diavolului

  6. Mă uit la comentaci, pe toate subiectele, nu numai pe ăsta și trag o concluzie clară :” mda, trăiesc într-un neam de idioți”.