G4Media.ro

Procesiune în Capitală cu relicva Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Procesiune în Capitală cu relicva Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea

Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti organizează, duminică, tradiţionala procesiune cu relicva Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea.

Participanţii – preoţi, credincioşi, călugări şi călugăriţe din întreaga Arhidieceză Romano-Catolică de Bucureşti, precum şi preoţi şi credincioşi greco-catolici – vor porni în procesiune de la monumentul Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea, situat în apropierea sediului Nunţiaturii Apostolice din Bucureşti (la intersecţia bd. Schitu Măgureanu cu str. Pictor C. Stahi, în vecinătatea Parcului Cişmigiu), informează organizatorii într-un comunicat transmis Agerpres.

Procesiunea, care va fi condusă de Arhiepiscopul Mitropolit romano-catolic de Bucureşti, Aurel Percă, anticipează, din motive organizatorice, sărbătoarea Sfântului Ioan Paul al II-lea, comemorat în calendarul catolic în ziua de 22 octombrie.

Evenimentul se va desfăşura după următorul program:

* Participanţii se vor reuni la monumentul Sf. Ioan Paul al II-lea (ora 15,15);

* Sf. Rozariu în faţa monumentului, în prezenţa IPS Aurel Percă (ora 15,30);

* Celebrare liturgică prezidată de IPS Aurel Percă şi binecuvântare cu relicva Sf. Ioan Paul al II-lea (ora 16,00);

* Procesiunea va porni spre Catedrala Sf. Iosif (ora 16,15);

* Sfânta Liturghie solemnă în Catedrala Sf. Iosif, prezidată de IPS Aurel Percă (ora 16,45).

Procesiunea cu relicva Sfântului Ioan Paul al II-lea a intrat în tradiţia catolicilor bucureşteni, alături de celelalte două procesiuni anuale, cea din sărbătoarea Floriilor şi cea din sărbătoarea Trupul şi Sângele Domnului.

Relicva Sf. Ioan Paul al II-lea constă într-o bucăţică de pânză cu câteva picături de sânge ale Suveranului Pontif polonez şi a fost dăruită Catedralei Sfântul Iosif din Bucureşti la 19 mai 2011 de către Cardinalul Stanislaw Dziwisz, Arhiepiscop emerit de Cracovia, fost secretar personal al Papei Ioan Paul al II-lea.

* Născut la 18 mai 1920, la Wadowice, în Polonia, Karol Wojtyla a fost ales papă în conclavul din octombrie 1978, luându-şi numele Ioan Paul al II-lea.

A murit la 2 aprilie 2005, la Vatican, iar procesul său de beatificare a fost deschis, în mod excepţional, la 28 iunie acelaşi an. La 1 mai 2011, a fost declarat fericit de Papa Benedict al XVI-lea, acum emerit, iar Papa Francisc l-a declarat sfânt la 27 aprilie 2014.

Ioan Paul al II-lea a fost, astfel, înscris în calendarul Bisericii Catolice, comemorarea sa liturgică fiind stabilită la 22 octombrie a fiecărui an.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Oile din religia asta nu se scuipa cum fac cei din religia manelista.

  2. Cum ? Credeam ca asta cu moastele e doar la ortodocsii retrograzi

    • O au si catolicii, doar se trag din ortodocși. Caută după „Incorruptibility Catholicism”, te îngrozești.

  3. Un ritual sinistru și înfricoșător, dar asta e religia.

  4. Din aceasi ciclu .. doar ca astia sunt mai organizati,mai ordonati,fara mersul in 4 labe ,imbulzeli si imbranceli dar cand vine vb de relicve cu aceasi apucaturi 😁

  5. salbaticie si obscurantism. sa te inchini la o bucata de panza cu sange… asta e nimic, termenul de relicva se refera si la bucati din cadavrul respectivului sfant: la iasi la paraschiva e scheletul, prin alte biserici sunt dinti sau falange sau fragmente de craniu… chiar sunt curios sa vad cum sparg oasele cu ciocanul ca sa imparta la toti aschii de os…

    • Nu intelegi tu religia, ar fi bine sa te pocaiesti, sa te spovedesti (acum trebuie sa ai grija unde…)
      sa donezi banii bisericii ca sa ajungi in RAI pe o campie cu vaci Milka… daca nu, o sa ajungi in cazanul cu smoala! 🤣🤣🤣

    • @alonzo: 99% din relicvele creștine sunt falsuri – mereu a fost un comerț înfloritor cu moaște si relicve. Pocale si oseminte se găsesc din belșug.