G4Media.ro

Proiectul media catolic Angelus TV a primit licența audiovizuală pentru a emite…

Proiectul media catolic Angelus TV a primit licența audiovizuală pentru a emite în rețelele de cablu ca post național de televiziune

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București, împreună cu Conferința Episcopilor Catolici din România, anunță că, în ședința publică a Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) de miercuri, proiectul media catolic Angelus TV a primit licența audiovizuală pentru a emite în rețelele de cablu TV ca post național de televiziune, cu tematică cultural-religioasă.

„Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru vestea cea bună primită astăzi, prin care am aflat cu bucurie că noul post de televiziune catolic, Angelus TV, a obținut licența audiovizuală din partea Consiliului Național al Audiovizualului. Este dorința noastră de a-l aduce pe Dumnezeu în viața cotidiană a fiecărei persoane, de a apropia mai mult Biserica de oameni, de realitatea concretă pe care ei o trăiesc în lumea de azi. Acest nou post TV catolic pornește pe noul drum cu misiunea pe care o au mijloacele moderne de comunicare, de a fi un instrument în mâinile Bisericii pentru Noua Evanghelizare. Angelus TV este un proiect providențial care se adresează și totodată care aparține întregii comunități catolice din țara noastră și diaspora, și sperăm să avem în continuare sprijinul acesteia pentru a-l putea susține pe mai departe. Domnul să îi binecuvânteze și să reverse belșugul harului său asupra tuturor celor care s-au angajat pe acest drum de slujire și asupra tuturor celor care susțin lucrarea sa prin Angelus TV”, afirmă ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, Președintele Conferinței Episcopilor Catolici din România, citat în comunicatul arhiepiscopiei.

Potrivit sursei citate, votul pentru licența audiovizuală a Angelus TV a fost acordat în unanimitate de către membrii CNA. „Aceștia au apreciat că proiectul editorial al noului post TV este poate cel mai bun dintre cele prezentate Consiliului în ultimii 2 ani, iar apariția postului este binevenită și așteptată de mai mulți ani în spațiul audiovizual românesc”, se mai arată în comunicat.

Plasat sub deviza „Vino și vezi” (Ioan 1,46), proiectul Angelus TV a fost lansat în variantă online pe 16 mai, fiind o inițiativă media care se adresează persoanelor de toate confesiunile, religiile și non-afiliate religios, vizând atât publicul catolic de ambele rituri (romano-catolic și greco-catolic) din țară și din diaspora, cât și publicul general interesat de teme culturale, sociale și de actualitate.

În contextul dificil al crizei sanitare ce a debutat anul trecut din cauza epidemiei de coronavirus, au apărut în Biserica Catolică mai multe inițiative media locale menite să ofere publicului alinare și speranță în timpurile grele ale izolării, dar și o alternativă la participarea fizică a credincioșilor la celebrările liturgice desfășurate în biserici, prin transmisiile online ale oficiilor religioase.

Biserica Catolică din România facilitează, prin noua televiziune Angelus TV, integrarea tuturor acestor inițiative media regionale într-o singură structură națională, oferind atât publicului catolic, dar și celui larg, un program de televiziune de 24 de ore, cu o grilă diversificată de emisiuni care, pe lângă registrul religios, cuprinde și elemente specifice dedicate culturii, educației și socialului, elementele de bază ale dezvoltării umane și a societății, ce au fost întotdeauna în atenția Bisericii Catolice şi constituie o preocupare continuă a acesteia la nivel global.

Angelus TV vine în continuare în sprijinul celor afectați de pandemie: persoanele care nu pot participa la celebrările din biserici se vor putea bucura de transmisiuni în direct ale slujbelor din diferite locuri din țară și ale unui program-ghid de rugăciune zilnică, se mai arată în comunicat.

Sursa foto: Arhiepiscopia Romano-Catolică de București

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.