G4Media.ro

Primul deces în Parlamentul European: Un angajat contractual în vârstă de 41…

Primul deces în Parlamentul European: Un angajat contractual în vârstă de 41 de ani / Funcționarii au fost avertizați că tot mai mulți colegi se confruntă cu cazuri de infecție cu coronavirus printre apropiați, iar unii au fost direct afectați 

Funcționarii din Parlamentul European au fost anunțați, luni, potrivit unei comunicări interne obținute de G4Media.ro, că s-a înregistrat primul deces în rândul angajaților instituției din cauza epidemiei de coronavirus. Este vorba de un angajat contractual în DG ITEC, Directoratul General pentru Susținerea Inovației și Tehnologiei care asigură informarea Parlamentului European în chestiuni legate de tehnologie.

 • UPDATE 17.30 Europarlamentarul PSD, Carmen Avram, a postat pe Facebook detalii în legătură cu victima: ”Primul deces din cauza coronavirusului, în Parlamentul European. Un coleg de-al nostru, italian, membru al staff-ului tehnic, s-a stins la Bruxelles, în doar 5 zile de la internarea în spital. Avea 41 de ani şi, aparent, nicio altă boală. Colegii lui sunt şocați de rapiditatea cu care s-a întâmplat totul. Unii dintre ei, oameni tineri, sunt, la rândul lor, infectați.”

”Pe măsură ce epidemia evoluează, tot mai mulți colegi se confruntă cu cazuri de infecție cu coronavirus printre membrii familiei sau în rândul prietenilor, iar câțiva au fost afectați direct”, se arată în mesajul intern transmis angajaților și funcționarilor din Parlamentul European.

Context

Președintele Parlamentului European și liderii grupurilor politice au decis să organizeze o sesiune plenară extraordinară pe data de 26 martie, pentru a permite implementarea măsurilor speciale în contextul crizei de coronavirus care a cuprins Europa, se arată într-un comunicat al instituției europene.

”Parlamentul European își face și va continua să își facă datoria. Parlamentul rămâne deschis, deoarece democrația nu poate fi oprită de un virus. Suntem singura instituție europeană aleasă de către cetățeni și dorim să continuăm să îi reprezentăm și să îi apărăm”, a declarat președintele Sassoli.

Punctele pe ordinea de zi a sesiunii:

 • Inițiativa de investiții (Coronavirus Response Investment Initiative), care va pune la dispoziția statelor membre fonduri de coeziune în valoare de 37 miliarde EUR pentru a face față consecințelor crizei;
 • Propunerea legislativă de extindere a domeniului de aplicare a Fondului de solidaritate al UE pentru a acoperi urgențele în materie de sănătate publică;
 • Propunerea Comisiei de încetare a așa-numitelor „zboruri fantomă”cauzate de epidemia COVID19.

Comisia Europeană a înaintat, pe data de 13 martie, o serie de măsuri pentru a combate efectele economice ale epidemiei de coronavirus, fiind vorba de investiții de 37 de miliarde de euro și alte măsuri. Unele măsuri intră imediat în vigoare, celelalte urmează să fie adoptate în procedură de urgență săptămânile viitoare în Parlamentul European.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Varsta si ce comorbiditati avea – asta intereseaza, nu ca lucra la PE sau la catedrala din Bruxelles.

  Sau sunt cam batrâiori aia de prin Olimp, de acolo si i-a apucat, asa, un sentiment de frica … ?! 😈

  • Daca citeai tot articolul, nu doar titlul, ai fi aflat: 41 de ani si nicio boala preexistenta

  • @Gigel: Maaaaaa, tu lucrezi la Monitoru’ Oficial, este?! Numa’ aia vor ca toata lumea sa stie si modificarile ulteiroare ale unei legi pe care o citesti intr-un M.O. pe care li-l ceri .. desi nu stiu sa-ti zica cum le gasesti. 👿

   Domnu’ Sherlock Holmes de Regia Autonoma, ia uita-te matale la ora postarii (4:46) si compara cu „modificarile si completarile ulterioare, republicate” (Update 17:30).

   Asa. Acum stai jos! 😉

 2. Si bogații plâng,câteodată…E trist…Nu ne bucurăm de răul nimănui…Am fi fost interesați ce boli cronice mai avea subiectul și dacă nu cumva chiar statul prea mul în fața calculatorului,care scade mult imunitatea,l-a afectat pe acest om…

  • Citiți, fraților, articolul, nu numai titlul!!!

  • @Ion fratemeleu, iti mai aduci aminte de anu’ trecut, din clasa a III-a, ca 5:20 pm < 17:30 !?!

   Stii despre ce vorbesc sau doar n-ai pe unde sa te vaicaresti?

 3. Conu* Sassoli se comportă ca popii de la noi!
  Se pare că nimic nu îi poate *atinge* nici la propriu nici la… figură (sic!..)

 4. Primul deces in Parlamentul European dar facem sesiune plenara? Pai nu va fi singurul atunci. Inconstientilor!

 5. Daca se ia in calcul faptul ca un functionar al Parlamentului European castiga intr-un an cat altii in 10,se poate stabili ce uzura avea organismul sau.In cazul acestuia,varsta biologica nu este relevanta.