G4Media.ro

Primul caz de contaminare cu coronavirus cu transmitere locală după 250 de…

sursa foto: Pixabay.com

Primul caz de contaminare cu coronavirus cu transmitere locală după 250 de zile, în Taiwan

Taiwanul a raportat marţi înregistrarea primului caz de COVID-19 cu transmitere locală, după 12 aprilie, relatează Reuters, preluată de Agerpres.

Este vorba de prietena unui pilot neozeelandez care a fost confirmat ca fiind infectat duminică. Autorităţile au început să testeze 167 de contacte.

Acest prim caz după 253 de zile fără contaminări dă o lovitură imaginii Taiwanului, considerat până acum exemplu de gestionare a crizei coronavirusului.

Insula, care la debutul pandemiei a luat mai devreme decizia de închidere a frontierelor şi a instaurat un regim de carantină foarte strictă, a înregistrat doar 77 de cazuri de contaminare şi şapte decese atribuite COVID-19, la o populaţie de peste 23 de milioane.

Din 12 aprilie, toate noile cazuri de contaminare recenzate au fost „de import”.

Vasta majoritate a celor care intră în Taiwan trebuie să se izoleze două săptămâni şi să aibă teste negative – ceea ce a permis, până marţi, să împiedice transmiterea virusului de la eventuali purtători la localnici.

Piloţii, însă, nu trebuie să se izoleze decât trei zile, în general acasă, atunci când se întorc din străinătate.

Pilotul neozeelandez care a fost confirmat infectat duminică venise din Statele Unite. Potrivit autorităţilor taiwaneze, acesta nu ar fi raportat corect toate contactele şi locurile frecventate.

Autorităţile au publicat o listă cu locurile unde a fost acesta, în Taipei şi în împrejurimi, şi i-au îndemnat pe cei care ar fi putut trece pe acolo să-şi monitorizeze sănătatea.

Sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Dovada clara ca in lumea moderna din ziua de azi izolarea nu poate fi o solutie pe termen lung si nici rezolvarea unei probleme gen pandemie.
    Mergea in trecut, cand nu existau atatea legaturi sociale si economice intre oameni, viteza de deplasare nu era asa mare, miscarea populatiei era limitata la o zona mica in jurul casei (excepand razboaiele, cruciadele si alte lucruri punctuale).
    Astazi exista o nevoie stricta de mobilitate a oamenilor si marfurilor, nu poti izola zone intregi de glob (se vede ca nici macar o tara insulara nu poate sta atatea luni 100% izolata).

  2. Da, e o exprimare complet nepotrivita. Nu poți preveni 100% infectările (fără să izolezi complet tara, ceea ce nu se poate și nu se merita).
    Dar poți reacționa rapid și eficient și Taiwan nu numai ca nu-și pierde reputația, ci o confirmă cu cazul ăsta.
    Ce și-ar mai dori alții să se poată lauda nu cu scăderea noilor cazuri zilnice sub 10000 ci cu izolarea rapidă a SINGURULUI caz din tară!
    După pandemie ar trebui sa dam afara pe toți cei din DSP și sa (re)angajam numai persoane care au urmat un curs și au dat un examen de specialitate pentru prevenirea și controlul epidemiilor în Taiwan sau Coreea de Sud. La fel și pentru personalul Min. Sănătății. Problema cea mai mare la noi, însă, e politicul, nu specialiștii.