G4Media.ro

Primarul din Târgu Mureș propune ca școlile să înceapă după alegerile locale…

Primarul din Târgu Mureș propune ca școlile să înceapă după alegerile locale pentru ca autoritățile să poată dezinfecta sălile în care s-a votat

Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, propune ca, în marile oraşe, şcoala să înceapă pe 5 octombrie, la o săptămână după alegerile locale, astfel încât autorităţile să poată dezinfecta unităţile şcolare în care s-a desfăşurat procesul de votare, transmite Agerpres.ro.

„În varianta probabilă că alegerile locale nu vor fi amânate şi că acestea vor avea loc la data de 27 septembrie, vin cu următoarea propunere privind începerea noului an şcolar: având în vedere numărul mare de unităţi şcolare existente în Târgu Mureş, la fel şi în marile oraşe din ţară, opinez ca anul şcolar să înceapă la data de 5 octombrie, la distanţă de o săptămână de la desfăşurarea alegerilor. Consider că această măsură ar fi benefică pentru toată lumea în contextul pandemiei actuale, având în vedere şi procesul de dezinfectare pe care trebuie să-l facă autorităţile locale în unităţile de învăţământ, care vor funcţiona ca secţii de votare în perioada alegerilor”, a scris Florea, sâmbătă, pe Facebook.

O altă propunere a edilului este ca alegerile generale să fie stabilite tot pe 27 septembrie, în acelaşi timp cu alegerile locale, astfel încât să poată fi eliminat pericolul răspândirii COVID-19 în spaţiile din şcoli în care au funcţionat secţiile de votare.

„De asemenea, pentru a reduce şi mai mult riscul de răspândire a coronavirusului, propun ca alegerile generale să fie stabilite pentru data de 27 septembrie, în acelaşi timp cu alegerile locale. Consider aceste măsuri ca fiind extrem de utile, în special faţă de elevi”, a apreciat Dorin Florea.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Pentru o dezinfectie care dureaza maxim 24 de ore, kknarul asta vrea sa amane inceperea scolii cu 3 saptamani? Ba mai mult, vrea ca si alegerile parlamentare sa se desfasoare in acelsai timp cu alea locale, ca votantii sa petreaca mai mult timp in sectia de votare!!!! Pai ba nene iti pasa de sanatate sau nu? Se pare ca nu prea.

  • Votantii „petrec” mult timp in mall, hipermacheturi, etc nu in sectia de vot!

  • @Seb, pe litoral, pe terasa. etc. Idea e ca ei. autotitatile, ne spun sa nu stam prea mult timp intr-un loc si acum vine asta si ne spune sa stam mai mult intr-un loc fiindca sunt interese electorale. Nu ti se pare ridicol?

  • Votul electronic ar fi fost cel mai oportun-in conditiile pandemiei-adresa de e-mail comunicata autoritatilor+cod(pin) transmis de autoritati dublat de cod transmis prin sms(idem tranzactiilor bancare) pe o platforma secretizata de sts si terminam cu toata tevatura-plus riscul de imbolnavire, scoli afectate de program electoral, bani la comisiile de vot, asigurarea ordinii, separare fluxuri votanti…etc.Acesta este solutia si trebuie implementata cat mai curand.

 2. Corect.
  Sa fie curățată toată mizeria politicii românești.

  • E doar un cretin care vrea sa câștige niste alegeri cu orice preț, sacrificand orice altceva

 3. Precum vad, Seb se ofera sa instruiasca el cetatenii trecuti de 70 de ani, ca si pe cei din mediul rural, cum sa-si ia calculator si cum sa voteze cu el.

 4. Adaos: daca eu fac platile pentru soacra mea (92 de ani) de pe calculatorul meu, pot sa si votez eu pentru ea?

  • Alternativ, ursule, dar e un inceput!E timpul sa scapam de feudalism.Daca platile ar fi efectuate eletronic,ar disparea evaziunea fiscala si contrabanda.

 5. Alegerile nu pot fi amânate decât în stare de urgență ( Constituția). Iar dacă trebuie amânat anul școlar, poate ar fi corect ca și intrarea în primăria Tg Ms să fie amânată, deoarece este singurul oraș din lume care găzduiește o secție de votare în sediul său.
  Cât despre amânare , poate ajunge o zi deoarece trebuie dezinfectate 1 2 săli de clasă și holurile prin care s-a asigurat accesul, nimic mai mult.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.