G4Media.ro

Primarul Constanței, despre legătura dintre parcările scumpe și lipsa turiștilor: ”Un fake…

sursa foto: Captură video

Primarul Constanței, despre legătura dintre parcările scumpe și lipsa turiștilor: ”Un fake news de cea mai joasă speță/ E modul hotelierilor de a pune presiune pe mine, nu vor să plătească parcările”/ Declarații contradictorii: ”Nu e o lipsă de turiști/ Voucherele au ținut turismul în picioare, nu l-au decapitat definitiv”

Primarul PNL al Constanței, Vergil Chițac, a vorbit, luni după-amiază, la Digi24, despre legătura dintre prețul mare al parcărilor din Mamaia și lipsa turiștilor, spunând că ”este un fake news de cea mai joasă speță” și că turiștii nu lipsesc din stațiune din cauza acestui factor.

Totuși, recent, primarul Constanței a propus micșorarea taxei de parcare prin eliminarea ei pe timpul nopții, proiect care a picat în Consiliul Local, fiind respins de consilierii PSD și PNL, partid din care primarul face parte.

Câteva minute mai târziu, Chițac s-a contrazis în timpul emisiunii: Inițial a negat faptul că turiștii lipsesc din Mamaia invocând un număr mare de persoane care au fost pe litoral în cel mai recent weekend, iar câteva minute mai târziu a declarat că voucherele de vacanță ”au ținut încă în picioare litoralul românesc și nu l-au decapitat definitiv”.

Primarul a continuat spunând că discuția despre parcările din Mamaia este ”modul hotelierilor de a pune presiune pe mine, pentru că nu vor să plătească parcările”.

  • ”Povestea că parcările sunt de vină pentru lipsa turiștilor este un fake news de cea mai joasă speță. Nu e o lipsă de turiști, uitați-vă ce a fost weekendul ăsta. Ce se întâmplă acum e modul hotelierilor de a pune presiune pe mine, pentru că nu vor să plătească parcările. Sunt hoteluri care au și propriile parcări și care vând la turiști cu 30 de lei pe zi locuri de parcare dar care nu vor să dea 14 lei pe zi să închirieze de la primărie (…) (despre cauzele numărului mai mic de turiști, n.red.) S-au deschis granițele față de anul trecut și oamenii au și alte opțiuni, de la faptul că oamenii au sărăcit, au cu 2000 de lei mai puțin, de la faptul că prețurile s-au scumpit, poate sunt și parcările, dar nu este cum încearcă hotelierii să spună”, a declarat Vergil Chițac, primarul Constanței, la Digi24, luni.

G4Media a arătat într-un reportaj din 11 iulie cum în stațiunea Mamaia mai mult de jumătate de șezlonguri erau goale, umbrelele închise, iar pe terase chelnerii stăteau de vorbă sau ieșeau pe promenadă să caute posibili clienți, în timp ce traficul rutier era mai lejer ca niciodată în această perioadă a anului. În cadrul reportajului am enumerat toate cauzele care stau la baza golirii stațiunii Mamaia de turiști, între care era și taxa de parcare ridicată, de 96 de lei/zi.

Ulterior, city managerul Constanței, Felicia Ovanesian, a transmis un punct de vedere susținând că regulamentul parcărilor publice adoptat de administrația locală conține o prevedere care permite hotelierilor să obțină un loc de parcare în schimbul a 499 de lei/lună.

Astfel, hotelierii ar putea să pună la dispoziția turiștilor fie locuri de parcare gratuite (suportând hotelierii cheltuiala sau incluzând-o în prețul cazării), fie locuri de parcare cu aproape 17 lei/zi, în loc de 96 de lei cât trebuie să plătească acum cei care vin pe litoral. Felicia Ovanesian susține că hotelierii nu au vrut să profite de această facilitate.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

23 comentarii

  1. HoReCa de pe litoral poate să moară! Nu am văzut avari ca acolo nicaieri.

    Tot respectul pentru HoReCa din restul tarii (Oradea/Timisoara/Cazanele Dunarii/Cluj/Sibiu/Brașov/Sighisooara/etc)

  2. Pe litoralul romanesc, toti „investitorii” si autoritatile isi dau mana ca sa jefuiasca turistul fraier care mai alege sa se duca acolo, in patria cocalarilor care vor sa fie pacaliti: primaria lui Chitac face parcarile mai scumpe ca-n centrul Vienei, hotelierii si proprietarii de terase au tarife de Monte Carlo, dar ofera camere insalubre si mancare expirata, mizerie cat incape, manele, santiere care tin de cativa ani, plaje concesionate, ocupate de „patroni” cu sezlonguri scumpe, blocuri la 1 metru unul de altul si pana in buza apei etc.
    Sa se spele pe cap Chitac si hotelierii cu mitocaniile astea, se pare ca romanii s-au desteptat!

  3. Nu e nimeni nebun sa dea 96 de lei pe zi pentru un loc de așazisa parcare. Cu banii ăștia mananci o zi la împinge tava. Matale crezi că ăștia care vin la 2 stele au pensii speciale de amirali!

  4. Probabil la fel și cu voucherele pentru electrocasnice…

  5. Adica cei din mediul privat sunt prea saraci sa-si faca vacantele pe litoralul romanesc, dar trebuie sa subventioneze in continuare si concediile a 1 200 000 de bugetari cu cate 1450 lei bucata. Si atentie, nu toti primesc doar 1450 de lei, sunt diferite companii si institutii care ofera chiar mai mult.
    Suntem prea saraci ca tara sa suportam in continuare fitzele astea de Mamaia.
    Tichetele de vacanta au fost doar un alt tertip al PSD de a creste economia in mod artificial si de a ii recompensa pe unii, altii. Nici hotelierii nu s-au multumit cu 1450 de lei pentru un sejur de 6-7 zile, din 2018 tot au crescut preturile in nesimtire pana au ajuns la 2500 de lei pentru 5 nopti de cazare la un hotel de trei stele, la sfarsit de iunie.
    Pe de o parte il inteleg si pe amiral, de ce sa nu-si traga si el partea cu o parcare de 100 de lei pe zi?
    In tot acest timp guvernul Ciuca ne-a explicat ca nu sunt decat 50 de bani pentru compensarea la pompa.
    Ma intreb cum e Romania mai mult.
    Tara specialilor si a generalilor si a amiralilor in care aruncam cu bani mai ceva ca la o cantare de’a lui Guta? Sau tara celor care se bucura pentru o amarata de reducere de 50 de bani la pompa si 150 de lei in plus pe luna din bunavointa si mila lui Ciolacu si a lui Ciuca?

    • „Un fake de cea mai joasă speță” poate fi doar un primar iresponsabil.
      O vorbă a bătrânilor mei spune că ești stăpânul vorbelor pe care nu le-ai spus, dar ești sclavul vorbelor pe care le-ai spus.
      Chiar nu este cineva care să îl facă pe acest primar să înțeleagă că este mai bine să tacă?
      Constănțean fiind, am crezut că un primar care este contraamiral (ca și tatăl meu care a fost și el contraamiral și veteran de război) și care este și inginer de construcții nave (ca și mine) este alegerea cea mai bună pentru funcția de primar al Constanței. Mare, mare … dezamăgire.
      Distrugerea stațiunii Mamaia a început când a fost construit portul Midia fără un studiu temeinic privind impactul hidrodinamic asupra curenților marini din zona Năvodari – Constanța.
      După 1989, în baza principiului libertății prost înțeleasă, investitorii și dezvoltatorii imobiliari, cu un deosebit spirit de turmă, au turnat zeci de mii de tone de betoane peste perisipul creat de natură între Marea Neagră și Lacul Siutghiol.
      Ca și când această boală grea nu ar fi fost suficientă, în ultimii 10 ani a apărut și a erupt cu mare ferocitate cancerul lăcomiei.
      Cunosc Mamaia de aproape 70 de ani, dar și din povestirile bunicului meu și tatălui meu începând cu aproape un secol în urmă.
      Pentru localnici, elementele naturale primordiale erau apa mării și nisipul marin.
      Cu ele au fost făcute curele heliomarine – băi de soare, băi în apă de mare și băi de nisip marin – pentru a întări sănătatea întregului corp uman.
      Astăzi, nisipul este acoperit de platforme de acces, beach baruri, șezlonguri, paturi, baldachine, corturi, etc. care nu fac altceva decât sa suprime capacitatea nisipului de a se dezinfecta sub acțiunea razelor de soare.
      Aducerea de nisip pentru lărgirea plajei nu este o rezolvare a eroziunii litorale de la Mamaia. Aducerea de nisip rezolvă parțial efectul eroziunii și nu elimină cauza eroziunii. Mai devreme sau mai târziu nisipul adus va fi luat de mare așa cum a fost luat și cel dinaintea lui.
      Șezlongurile și alte obiecte de stat la plajă nu vor înlocui așezarea direct pe nisip sau pe cearceaf prin care corpul uman ia contact cu „pământul” și se reechilibrează energetic.
      Eu aș prefera să plătesc o taxă pentru îngrijirea nisipului, astfel încât când mă așez pe el să fie curat, fin și afânat, decât să plătesc o taxă pentru șezlong.
      Aș putea continua cu multe alte informații referitoare la cauzele care au dus la dezastrul de astăzi de la Mamaia, dar las răgaz celor care trebuie să administreze Mamaia să citească cele de mai sus și să se gândească la soluții realiste pentru a aduce Mamaia la statutul de stațiune turistică, în principal pentru sănătatea localnicilor și turiștilor.
      Până atunci, eu, localnicii și turiștii nu mai vrem să mergem la Mamaia.

    • Să nu uităm că milițenii și securiștii au hotelurile lor, cu circuit închis, nu se amestecă cu muritorii de rînd la prețuri nesimțite, ci au prețuri sponsorizate de MAI.

  6. Fake e in capul vostru. Cand merg pe litoral o fac in timpul saptamanii. Imi iau cazare de pe Booking, uneori chiar din receptia hotelului (probabil de zgarcit). Dupa experienta parcarii de anul trecut cand am lasat masina „pitita” pe undeva, anul acesta nici nu am lat in considerare ca as putea merge in Mamaia, desi mi-a placut pe plaja largita si fara sezlonguri. Consider taxa de parcare o dovada a „ospitalitatii” , cum ma enervau si barierele lui Mazare odinioara. O scaldati ca un veritabil marinar… De uscat.

    • Hai sa iti zic o schema. Daca esti din Bucuresti ajungi in 2 ore cu trenul. Nu platesti benzina si nici parcare. Biletul de tren e ieftin

  7. Parcarea Este foarte deranjanta. Eu vin sa cheltui bani restaurant, plaja, aqua magic, satu de vacanta, o plimbare de inghetata, o cina in mamaia, un suc la o terasa si….trebuie sa platesc parcarea, serios Este deranjant. Sunt Constantean, iubesc Constanta dar u primar nu ai sa mai fii niciodata !

  8. ,,CONSTANȚA ORAȘ MARTIR,,..
    Oooo.tuuu..biata Constanța, frumoasa mea ,pe mîinile cui ai ajuns …Plîng….

  9. Ca atîta geamirache în sus, geamirache în jos. Acest Moș Teacă nu a fost altceva decît un politruc. A aterizat în CT ca ofițer cu pregătirea de luptă și politică, nu avea elevi în subordine la ȘMMM (1985), plus că avea țoale de păstaie pe el, nu de rățoi.

    • Tu stii cu ce se mananca Arhitectura Navala mai baiete. In anii ’80, la Sectia Militara se pica cu 9.80.

    • Da, știu, aveau locuri rezervate, nu concurau cu civilii. Iar politrucul mi-a fost ”șăf” și sînt sătuyl de teoriile lui…

    • Dar erau 10 pe loc. A fost scandal mare intre min.Invatamantului si min MApN.
      Facultatea voia sa-i tina pe toti.
      Erau aceleasi subiecte numai ca la militari se intra cu 9.90 iar la civili cu 7.50.

  10. Vine Badea cu prietenii lui deghizaţi când ies între oameni că au auzit că nu prea aveţi pe acolo din ăia care i-ar fugări că bate vântul pe la voi.

  11. Fara vaucere pentru TRINTORI !

  12. domnu’ primar, contramiral fara flota, abonat la beneficiile de tanar pensionar fara contributie, nuj mai bine pleci acasa? de inteles nu intelegi nimic.