G4Media.ro

Prima casă construită cu o imprimantă 3D în India oferă „soluţia” pentru…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

17 comentarii

  1. mi se pare absolut genial. oamenii mor langa tine pentru ca nu au oxigen, si tu construiesti case la imprimanta 3D. asta e viitorul. scalabil

    • @ian Ce legătură are una cu alta?

    • Intr-adevar, aia care mor din lipsa de oxigen sunt saracii, iar aia care printeaza 3D sunt exploatatorii sugative de la buget.

      Avem si la noi clase sociale. Numai 50% dintre romani se caca in curte. Cand o sa ajungem la nivelul stiintific al Indiei, vom avea si oameni care se caca in strada.

    • Scrie in articol ca locuinta are diametrul de 56 metri patrati. Asta e rezultatul scolii din romania de dupa 1990. Pe vremuri, lumea stia sa faca diferenta intre diametru si suprafata si stia ce se masoara in metri si ce se masoara in metri patrati.

  2. Nu ridicarea unei case este problema cea mare, ci finisajele interioare, instalatia electrica, sanitara, etc. Cum poate o impriminat 3d sa faca asta? Asta este o alta poveste indiana despre cat de grozavi suntem noi insa fara valoare. Se pare ca in India se redescopera roata zilnic .

    • Bai bosulica iti recomand un concediu in india inainte sa mai postezi aberatii. Despre ce finisaje si instalatie electric vb? Oamenii inca se sterg la fund cu frunze..la propriu.

      Initiativa este foarte buna daca va fo sustinuta de stat. Multi domn in curtii de tabla din pacate.

    • Doar nu crezi că în casele de paie aveau rețea electrică. Scrie clar în articol că astea imprimate sunt făcute pentru a rezista la muson. Scopul e să aibă un acoperiș deasupra capului, nu confort. Confortul e mai sus în piramida lui Maslow.

    • Maslow era un Poporean Sfant, plin de sine, care a desenat niste triunghiuri cu ce i-a trasnit lui prin cap. Nu exista nicio dovada stiintifica, nici macar sub forma de sondaj de opinie, in sprijinul piramidei lui Maslow. Un horoscop ar fi la fel de util pentru a intelege lumea.

  3. o solutie ar fi sa le printeze niste prezervative, sa nu se mai inmulteasca ca iepurii

  4. Nu vad armatura. O astfel de casa o fi buna in India, dar in Europa si mai ales in zone seismice precum Romania mi-e greu sa cred ca ar indeplini conditiile legale.

  5. E o solutie foarte buna pentru cei care nu au deloc case. Tehnologia este cea care ne salveaza si ne ajuta sa evoluam.

  6. Preturile ridicate ale caselor/apartamentelor se datoreaza mai putin costurilor de constructie si mai mult rechinilor imobiliari care isi umfla castigurile in mod ilegal. Romania se afla si ea intr-o bula imobiliara si platim apartamentle cat nu fac, plus dobanda la banca.

    Solutia este mai putin in partea tehnica (ieftenirea costului de productie) si mai mult in partea economica, la dezvoltatori. Cat timp mafia imobiliara nu va fi distrusa, nu sunt sanse de case ieftine, indiferent de mijloacele de productie. Din nefericire, mafia imobiliara are 100% sustinerea statului si este aproape imposibil sa faci ceva de unul singur.

  7. Casa cu diametrul de 56 mp ? Normal, ca diametrul se masoara in metri patrati! Bine ai venit intre noi generatie a viitorului!

    • Azi studiile se fac la imprimanta si daca nimereste una 3D ziaristu’ lu’ peste poate sa-si faca o diploma de 56 mc. Tot cu acest prilej tragi-homeric am aflat ca dimensiunile caselor nu sunt date de lumgime, latime si inaltime ci din diametru. Vai de c… nostru !

    • @Cristian – Mi-ai luat vorba din… degete! Ce-o fi vrut amaratul ala de jurnalist cand a tradus?
      „Casa fără etaj, cu un diametru de aproximativ 56 de metri pătraţi” – In ce clasa inveti geometria elementara? Of, of, of…

    • Dupa fraza cu diametrul n-am mai reusit sa mai citesc.
      Ca sa parafrazez o zicere din „iepoca de aur”: dupa unii autori, ziaristii are bacul luat?

    • Am citit originalul.
      Vajnica redactie traduce „measuring about 56 square metres” prin „diametru de aproximativ 56”.
      Incercati Google translate, da corect!