G4Media.ro

Preţul testelor Covid Real Time PCR diferă cu până la 50% de…

Preţul testelor Covid Real Time PCR diferă cu până la 50% de la o clinică la alta, cel mai mic tarif fiind de 285 de lei, iar cel mai mare, de 420 de lei

Preţul testelor Covid Real Time PCR diferă cu până la 50% de la o clinică la alta, cel mai mic tarif fiind de 285 de lei, iar cel mai mare, de 420 de lei, potrivit unei analize realizate de Agerpres, care a comparat ofertele a nouă dintre cele mai importante centre medicale private cu acoperire naţională, pe baza informaţiilor publicate pe site-urile companiilor.

La Synevo, testul costă 285 de lei, iar rezultatul se primeşte în 24 de ore. La Lotus Med, preţul este de 300 de lei, iar răspunsul vine în 48 de ore. La MedLife – 340 de lei, cu primirea rezultatului în două zile. Sante – 350 de lei, cu rezultatul în 72 de ore. Clinicile Gral Medical efectuează teste Covid pentru 380 de lei, iar Sanador pentru 390 de lei şi ambele promit rezultatul în 48 de ore. Ok Medical, preţul unui test RT PCR SARS-CoV-2 este de 390 de lei cu rezultatul în 48 de ore. Clinica permite testarea simultană de gripă şi Covid cu 440 de lei. La Regina Maria, de asemenea, preţul testului Covid este de 390 de lei, cu rezultatul în două zile. Pachetul Covid + gripă costă 420 de lei, iar rezultatul vine în trei zile. La  MedSana, RT PCR costă 420 de lei, cu rezultatul în 24 de ore. MedSana mai are o variantă de preţ, de 350 de lei, cu rezultat în 72 de ore.

Clinicile recomandă pacienţilor o programare prealabilă pentru testare.

Oamenii ar trebui să fie foarte atenţi la testele RT PCR pentru Covid, să compare mai multe preţuri şi să aleagă oferta cea mai ieftină, întrucât există diferenţe foarte mari de preţuri pe această piaţă, a declarat, joi, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

„Dacă în sectorul alimentar am văzut că lucrurile au continuat să meargă ok, chiar fiind sub şoc, pe zona de produse medicale pieţele nu au funcţionat. Am văzut fenomenele speculative din perioada de început a pandemiei, când preţurile au crescut la măşti, la dezinfectanţi, vedem acum pe zona testelor de tip PCR, vedem diferenţe foarte mari de preţuri, deci e clar că nu este o piaţă stabilizată şi nu rezistă la şocuri. Vom fi şi mai atenţi decât am fost până acum”, a spus Chiriţoiu, într-o conferinţă online.

Întrebat ce le recomandă oamenilor, în această perioadă când există o cerere mare de astfel de teste, el a răspuns că oamenii trebuie să fie foarte atenţi, să compare mai multe preţuri şi să aleagă oferta cea mai ieftină.

Sursa foto: Inquam Photos/ Ciprian Petcut

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Synevo sunt cei mai terminați iar grecii de la medsana niște puslamale

 2. Vă testeaza Ponta gratis la clinica lor, pentru profitul lor, daca-l votați… asa scria intr-o reclama platita din banii cel mai probabil furați si apoi spalati

 3. Dezmat, mana cereasca pentru unii, asta e carcalacele.

 4. Despre eficienta testelor ce stiti?
  Mare vrajeala! Toate gripele s-au transformat in covid!

  • Gripele, virozele, micile raceli……

  • Exact. O mare prosteala. Toți suntem pizutivi. La Synevo este prețul mic ca să il repeți. Nu ai nimic tot pozitiv ieși, peste tot.

 5. Dar oare n-ar trebui ca testele sa fie platite de CNAS, ca doar de platit platim lunar birul ?

 6. Războaiele și pandemiile îmbogățesc pe mulți….Am vrea sa știm prețul real al unui test.

 7. La Gral este 580 de lei.

 8. Trebuiau stabilite preturi maximale, cum s-a facut pentru utilitati, dar credeti ca pe Orban il duce capul? Preturile trebuiau subventionate de stat, sa incurajeze lumea sa se testeze

  Oamenii care ne conduc sunt vai de capul lor! Ei au interzis testele antigen in farmacii, va dati seama in ce tara traim? In Italia/Austria/Slovacia se efectueaza testari masive gratuit, si noi nu lasam oamenii sa se testeze pe banii lor?

 9. 400 de lei un test este enorm de scump. Uneori poate trebuie sa faci testul de mai multe ori.

  Șarlatani. Nu vă testați fraților! Nu fiți fraierii lor. Dă-i în măsa. Nu e treaba voastra pe banii vostri sa rezolvati pandemia.

  Daca sunteti raciti si nu aveti miros si gust e clar: covid. Nu e nevoie sa dati 400 de lei din buzunarul vostru. Nu platiti șarlatani!!! Fac milioane profit din frica voastra.

 10. Apropo in Emiratele Arabe costa doar 150 de dirhami deci cam 160 de lei.
  În buricul pământului sunt mai ieftine decât în România săracă. CUM? Părerea mea este ca doar datorita corupției și a foamei unor antreprenori.

 11. Plafonarea pretului nu era o solutie. In Ungaria le au plafonat, si jumatate din clinici si au scos din oferta testarea PCR covid. Va dati seama ca ajungeam si in ro ca la inceputul pandemiei, disperati, la coada putinilor care le mai ofereau.

 12. Ca si pacient nu ai nici o sansa de alegere, în cazul în care ai nevoie de un test marțea, nimeni nu recoltează proba intr.un timp optim pentru ca în cele 48 de ore sa pot intra in posesia rezultatului luni , cu valabilitate apoi de 72 de ore, adică marți sa am un test valabil.
  Deci clinicile care fac recoltari în weekend au prețurile ce le mai piperate , dar probabil si justificate .
  Ceea ce nu inteleg , de ce nu este suportat un plafon de cost de CAS?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.