G4Media.ro

Preşedintele Lituaniei cere sancţiuni anti-ruse ca un „cocktail Molotov”: Sper într-adevăr că…

Sursa foto: European Council

Preşedintele Lituaniei cere sancţiuni anti-ruse ca un „cocktail Molotov”: Sper într-adevăr că colegii noştri din Uniunea Europeană vor înţelege că al 17-lea pachet de sancţiuni a fost doar o încălzire

Preşedintele lituanian Gitanas Nauseda a cerut marţi Uniunii Europene să impună Rusiei sancţiuni mai dure în contextul războiului pe care forţele Moscovei îl continuă împotriva Ucrainei, transmite dpa, conform Agerpres.

Urmărește cele mai noi producții video G4Media

- articolul continuă mai jos -

„(Şeful statului rus, Vladimir) Putin întoarce întreaga lume împotriva sa şi merită într-adevăr sancţiuni mai aspre decât cele deja existente”, a spus Nauseda la televiziunea din Lituania. „Sper într-adevăr că colegii noştri din Uniunea Europeană vor înţelege că al 17-lea pachet de sancţiuni a fost doar o încălzire. Trebuie să pregătim al 18-lea pachet de sancţiuni, care seamănă mult cu un cocktail Molotov”, a insistat el.

UE a adoptat cele mai recente sancţiuni anti-ruse săptămâna trecută. Acestea includ restricţii mai mari pentru aşa-numita „flotă fantomă” rusească folosită la transportul ţiţeiului şi al produselor petroliere.

Deja se pregăteşte următorul pachet de măsuri împotriva Moscovei.

Lituania, fostă republică sovietică, acum membră a NATO şi a Uniunii Europene, este una din cele mai vehemente susţinătoare ale Ucrainei pe scena internaţională.

Rusia a lansat în ultimele zile lovituri aeriene de mari proporţii împotriva Ucrainei, provocând condamnări din partea multor ţări. Inclusiv preşedintele american Donald Trump a ameninţat Moscova cu noi sancţiuni şi l-a acuzat pe liderul de la Kremlin că „a înnebunit de tot” – evaluare cu care Nauseda s-a declarat de acord.

„Acestea sunt cuvinte grele şi o declaraţie complet adecvată, deoarece nouă ne-a fost clar acest lucru de multă vreme”, a spus preşedintele Lituaniei.

Putin a trimis forţele ruse să invadeze Ucraina în februarie 2022, iar ucrainenii au reuşit de atunci să se apere şi să nu capituleze, deşi inamicul a ocupat o parte din teritoriul ţării lor.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.