G4Media.ro

Președintele Klaus Iohannis a câștigat la Curtea de Apel procesul cu CNCD…

Președintele Klaus Iohannis a câștigat la Curtea de Apel procesul cu CNCD în dosarul ”Niște penali”

Președintele Klaus Iohannis a câștigat la Curtea De Apel procesul cu Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării în care a contestat amenda primită pentru utilizarea termenului ”niște penali”, după cum rezultă de pe portalul instanțelor. Decizia nu este definitivă.

 • Solutia pe scurt: Respinge excepţia decăderii invocată de către intervenienta SC JURINDEX MEDIA SRL. Admite acţiunea formulată de către reclamantul PREŞEDINTELE ROMÂNIEI PRIN ADMINISTRAŢIA PREZIDENŢIALĂ în contradictoriu cu pârâtul CONSILIUL NAŢIONAL PENTRU COMBATEREA DISCRIMINĂRII şi intervenienţii SC JURINDEX MEDIA SRL, RĂZVAN SAVALIUC şi COSMA ANDREEA. Dispune anularea Hotărârii Colegiului Director al CNCD nr. 168/09.05.2018 în ceea ce îl priveşte pe reclamant şi a Hotărârii Colegiului Director al CNCD nr. 265/04.07.2018. Cu recurs în 15 zile de la comunicare ce se va depune la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţată azi, 14.07.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei.
  Document: Hotarâre 245/2021 14.07.2021

Context

Preşedintele Klaus Iohannis a contestat în 2018 la Curtea de Apel Bucureşti amenda de 2.000 de lei primită din partea Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

Pe 9 mai 2018, Colegiul director al CNCD a decis amendarea cu 2.000 de lei a preşedintelui Klaus Iohannis, pe motiv că şeful statului a discriminat când a folosit termenul ”penali”.

”Utilizarea termenului ‘penali’ de către preşedintele Klaus Iohannis reprezintă discriminare şi încalcă dreptul la demnitate a persoanelor care se află în procedură judiciară fără a fi condamnaţi, potrivit art. 2, alin. 1, si art 15. din OG 137/2000, republicată. S-a aplicat amenda contravenţională în cuantum de 2.000 lei. Vot 5 la 4”, preciza atunci CNCD.

Pe 15 februarie 2018, Klaus Iohannis a declarat că „nişte penali” fac o încercare „disperată” şi „jalnică” să discrediteze DNA şi a reafirmat că această instituţie şi conducerea ei „fac o treabă foarte bună”.

„Avem oare a câta oară un scandal în spaţiul public şi cred că de data aceasta destul de multă lume se aşteaptă să îmi expun opinia în această chestiune. Din punctul meu de vedere, lucrurile se pot rezuma la puţine cuvinte: nişte penali fac o încercare disperată să atace şi să discrediteze DNA şi conducerea acestei direcţii. După părerea mea, această încercare este una jalnică şi neconvingătoare, iar opinia mea despre munca DNA o cunoaşteţi, dar îmi face plăcere să o repet: după părerea mea, DNA şi conducerea DNA fac o treabă foarte bună, iar acest atac sau această încercare de atac din partea unor penali este de natură să-mi confirme că DNA-ul face treabă bună”, spunea preşedintele într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Deci putem spune acum linistiti – fara teama de amendare sau condamnare – ca PNL a pus (ca si PSD), in functii publice, NISTE PENALI! 😀
  Unii dintre ei erau penelisti, altii au fost racolati de la PSD.
  Lista incepe cu gemenii penali de la Iasi, Chirica si Alexe, si ramane deschisa.

  • Putem spune că bietul a fost unul reciproc avantajos. Johannis lasa justitia gastii infracționale dorneanu savonea iordache netejoru si in schimb mai primește cate o ciosvarta precum cea de azi. Pentru el curtea de apel bucuresti( fieful savonea ) a găsit solutie pentru victimele de la colectiv au găsit doar bătaie de joc.

 2. Romanii merita ce au votat.

 3. Sa nu uitam ca cucpendula era „incompatibil” inainte de alegerile din 2014 iar dupa alegeri a fost dat „compatibil”, asa ca sa o lase mai usor cu acuzatiile la adresa altora

 4. O persoana are dreptul la demnitate si atunci cind savirseste ( prin comitere sau omitere ) acte ce contravin responsabilitatilor sale profesionale ?!
  E plina tara asta de demnitari si functionari bugetari cu comportament de scursuri sociale ; dar care au dreptul la ,, demnitate ,, .
  Sa dovedeasca faptul ca sint demni prin comportament . Pomul se cunoaste dupa roade iar omul dupa fapte .

 5. Partidele rusofile psd, udmr, aur distrug romania, partide formate din sobolani corupti care ataca dna, niste sobolani penali ataca dna asta era expresia corecta.

 6. Vicleanul Iohannis sa jure pe mama lui de sas imputit ca mercenarul constitutional Gheorghe Stan nu a spalat ..bubele” criminalilor liberali comandate prin Ludovic Orban..

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.