G4Media.ro

Președintele CJ Timiș solicită Guvernului plafonarea prețului măștilor la valoarea din decembrie…

Sursa foto: Pixabay.com

Președintele CJ Timiș solicită Guvernului plafonarea prețului măștilor la valoarea din decembrie 2009

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Călin Dobra, a solicitat Guvernului, miercuri, plafonarea preţului măştilor de protecţie anti-coronavirus la valoarea din decembrie 2019, atâta timp cât încă persistă starea de urgenţă, întrucât au devenit „marfă de lux”, iar purtarea lor în mijloacele de transport în comun şi în alte spaţii închise publice şi private a devenit obligatorie de astăzi, în Timişoara, transmite Agerpres.ro.

„Măştile de protecţie au devenit marfă de lux. Au preţuri pe care nimeni nu credea că le vom vedea vreodată. Din păcate, boala a creat premisele perfecte pentru speculă şi a activat setea de profit a unor producători sau comercianţi. Panica şi haosul legislativ au permis apariţia unor adaosuri fantasmagorice. Solicit public Guvernului plafonarea preţului măştilor la valoarea din decembrie 2019. Această măsură trebuie luată cât încă există starea de urgenţă şi avem în continuare cadrul legal pentru acest lucru”, spune Călin Dobra pe pagina de Facebook.

El subliniază că acum, măştile devin obligatorii şi în Timişoara şi se aşteaptă ca preţul lor să crească din nou.

Dobra reaminteşte că obligativitatea purtării echipamentelor de protecţie va rămâne în vigoare şi după 15 mai, iar în aceste condiţii „este absolut necesar să asigurăm oamenilor acces neîngrădit la un produs pe care statul ne obligă să îl cumpărăm. Cetăţenii trebuie să cumpere măşti la preţul lor real şi nu la cel stabilit de bişniţarii apăruţi în pandemie”.

Primarul Nicolae Robu a anunţat noua măsură de protecţie pe raza municipiului Timişoara de marţi seara, precizând că primele trei zile vor fi „de graţie”, fără amenzi, după care se vor aplica şi sancţiunile pecuniare.

Potrivit edilului, în loc de măşti pot fi folosite şi eşarfe, dar aceste măsuri trebuie respectate. „Se aplică sancţiuni în conformitate cu Legea 61/1991, cei care nu o respectă, riscă o amendă între 500 şi 1.500 de lei. Nu vrem să amendăm pe nimeni, trebuie să respectăm regulile. Nu vrem să facem bani din amenzi, dar regula trebuie respectată”, a afirmat Nicolae Robu.

sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

13 comentarii

  1. Sa aduca el masti cu 0,3 ron bucata daca are de unde…

  2. Turme de imbecili. Plafonarea pretului la nivelul preturilor din decembrie va duce la disparitia mastilor de pe piata. Nu cumpara nimeni cu 2-3-5 lei si sa le vanda cu 50 de bani. Mai e un imbecil care are un proiect de lege prin care sa oblige guvernul sa ofere masti tuturor.

    • Bun, pai atunci de ce sunt obligatorii? Daca nu se ofera gratuit sau nu se ofera la preturi decente, de ce mai obliga populatia sa le poarte? In multe farmcaii chair si acum nu se gasesc masit de vanzare.

    • Ai dreptate cu turme de imbecili!
      Unii introduc o norma fără sa se asigure ca au fost create condițiile pentru respectarea ei, alții se trezesc la spartul târgului și-și dau seama ca și ei exista pe pământ.
      Nu cetățenii sunt de vina pentru pandemie, deci ei nu trebuie sa suporte un cost suplimentar ca vrea primarul, angajatorul sau statul. Mai citiți-va drepturile!

  3. *Decembrie 2019, în titlu

    E o inițiativă bună, cred eu. Oricum va cumpăra mai toată lumea şi se vor vinde.

  4. Minti luminate la PNL. Obligam lumea sa poarte masti…nu exista masti suficiente…sa plafonam pretul mastilor ca asa sigur vor fi destule…logica a la Dancila, sa-i fie tarana usoara.

  5. Decembrie 2009 – Vulturul

  6. Am văzut imagini la Tv din Spania și Italia. Polițistii împărțeau măști gratuite la intrările de metrou. In Elveția nu prea se poarta măști. Nu sunt și nu vor fi obligatorii. Bun, hai sa zicem că sunt obligatorii. Cat costa o masca de unica folosință? De la 3 lei in sus. O mască de unica folosință are eficienta maxima cel mult 4 ore. La o familie de 4 persoane înseamnă minim 12 lei pentru o utilizare de 4 ore. 24 de lei pe zi, minim pentru 8 ore de lucru, școala, etc. Pentru 20 de zile lucrătoare undeva la 480 de lei. Deci vine statul și îmi ia din buzunar cel puțin 480 de lei pe măști. Prețul minim. Dacă îl găsești. Așa a fost tot timpul kkt-ul asta de stat roman. Plătești impozite de te caci pe tine, nu ai nici un beneficiu în urma lor: sănătate nu, străzi nu, educație nu, etc. Și când are ocazia îți bagă mana in buzunar și cu alte ocazii. Acum cu măștile. Nimic, dar nimic nu se întoarce în beneficiul cetățeanului român.

  7. :))))))) cum poti cere plafonarea pretului unui produs nestandardizat ?! Cunostinte minime de economie politica,ti-ar da raspunsul ,in secunda a doua , ca preturile mastilor vor cadea in cap,din cauza liberului arbitru aplicat in procesul de procurare.Ni le facem singuri,ba,si-ti luam capitalismul desantat in caruta ! Singurul factor care ar putea genera cresterea pretului mastilor,ar putea fi snobismul.Putin probabil,insa,ca aceste accesorii sa ajunga sa fie cool.In concluzie,vai de mamele voastre de politicieni prosti.

  8. La cati bani cheltuie chiar statul pentru combaterea covidului, n-ar fi un mare efort ca tot sa cumpere statul cantitati suficiente si sa le distribuie gratuit in locurile pe care le controleaza si, dupa caz, sa oblige marile magazine sa puna la dispozitie masti pentru client (poate sa coste mai putin decat o sacosa, daca stai sa socotesti).
    Rezultatul va fi ca nu vor ingrasa aiurea niste speculatori, iar pretul pietei s-ar prabusi rapid, astfel incat sa descurajeze specula.
    Nu poate fi atat de mare efortul financiar, ata de altele (de exemplu, cat costa spalarea zilnica a strazilor cu dezinfectant?)
    „Unde a mers mia merge si suta”
    „Nu se cunoaste o lingura de … intr-o oala mare de sarmale”