G4Media.ro

Premierul Ciolacu, precizări despre majorările salariale: ”În acest moment, din ceea ce…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Premierul Ciolacu, precizări despre majorările salariale: ”În acest moment, din ceea ce am stabilit împreună cu ministrul Finanţelor, Guvernul României atâta îşi permite”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marţi, că a fost pus în transparenţă un act normativ care prevede majorări salariale de 10%, în două tranşe, pentru categoriile cu venituri foarte mici, dar şi decontări de ochelari, în limita a 500 de lei, transmite Agerpres.

„A fost pusă în transparenţă (ordonanţa, n.r.) (…) Este o cerinţă europeană cu decontările pentru ochelari până în suma de 500 lei; iar restul vorbim de majorări de 5% şi 5% categoriilor care nu au primit, celor care au venituri foarte mici”, a spus premierul, în cadrul unei conferinţe de presă.

Marcel Ciolacu a menţionat că decontarea ochelarilor de vedere trebuie realizată pentru toate categoriile, nu doar pentru magistraţi.

„Nu putem face legi pentru o anumită categorie, doar că ne putem… ne putem judeca între noi şi ne putem da dreptate. Guvernul trebuie să acopere întreaga umbrelă. Guvernul îşi permite 500 lei să fie decontaţi. Normal, cu un consult oftalmologic, că dacă n-ai nevoie, nu îţi iei ochelari”, a precizat el.

Ciolacu a mai afirmat că Guvernul nu îşi permite majorări salariale mai mari pentru angajaţii din muzee sau bibliotecari.

„În acest moment, din ceea ce am stabilit împreună cu ministrul Finanţelor, Guvernul României atâta îşi permite. Ea (ordonanţa, n.r.) este pusă în transparenţă. Dar eu vă spun că Guvernul României – ceea ce mi-a transmis mie Ministerul de Finanţe – este că acest efort bugetar şi-l poate permite România în acest moment. Şi eu cred că de la începutul anului, această abordare a fost una corectă şi echilibrată”, a mai adăugat şeful Guvernului.

În ce priveşte reorganizarea ministerelor, premierul Ciolacu a declarat că „foarte multe” astfel de proiecte „sunt în transparenţă” şi că s-au coordonat cu Ministerul Justiţiei, astfel încât „să nu vină în avalanşă”.

„Sunt foarte multe în transparenţă. S-au coordonat cu doamna ministru al Justiţiei, astfel încât să nu vină toate avalanşă, şi atunci şi acea amânare a fost tot în acest temei, şi am avut discuţia cu doamna ministru al Justiţiei, fiindcă trebuie totuşi urmărite. Presupun că în perioada următoare, ca întotdeauna, ca la noi românii, o să se facă pe ultima sută (de metri n.r.)”, a mai spus premierul Marcel Ciolacu. AGERPRES / (A – autor: Irinela Vişan, editor: Marius Frăţilă)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Atat isi permite Guvernul ? Si pe cele care urmeaza , Guvernul si le va permite din alt „atat”, banuiesc. Cei plus 30% promisi la pensii tot de acolo provin. Din acelasi atat. Si invitarea FMI, in ianuarie/februarie 2025 , sa ne salveze, o sa fie tot din ce isi permite Guvernul ? E nevoie sa ghicim ca 2024 va bate toate recordurile la sume imprumutate de Romania si de aruncat in carca copiilor si nepotilor fara ca acestea sa reprezinte nevoi pentru investitii ci doar consum-ca si pana acum ?!

  2. Da! Da! Da! Promisiuni de 10%, acum vreo 0,00001% si restul dupa alegeri. Am invatat deja placa, ma surprinde ca inca n-au inteles si cei care ii mai voteaza. Asta facea pesedeul si pe vremea lui Dragnea, asta face si acum. Fie promisiuni, fie baga tara in faliment, dupa care urla la ceilalti ca doar ei cresc pensii si salarii. Sau, chiar mai rau, dau 10% dupa ce toate preturile au crescut cu 20%. Asta se cheama inflatie, dar multi inca nu inteleg ce-i aia.

  3. Guvernul a întrecut de mult ceea ce își putea permite. Face cheltuieli nepermise din banii publici.

  4. Cresteti va rugam dl Kiolaku si salariu minim…eu sunt unul din cei 3 angajati din mediu; privat platiti cu cel mai mic salariu..va rugam sa ne cresteti si noua salariile…aduceti bani de la gogoseria din buzau si ajutati-ne!cat mai repede!
    PS. Tineti va seniorii in case la alegeri!