G4Media.ro

Preluarea spitalelor CF1 și CF2 de către Primăria Capitalei nu a trecut…

Sursa foto: Facebook

Preluarea spitalelor CF1 și CF2 de către Primăria Capitalei nu a trecut de votul consilierilor generali / PSD s-a abținut de la vot și vrea dezbatere publică / Cele două spitale ar fi dorite și de MApN

Proiectele de hotărâre prin care Municipalitatea solicită să preia în administrare spitalele clinice CF1 şi CF2 nu au fost adoptate în şedinţa de luni a Consiliului General al Capitalei. Acestea au întrunit doar 29 de voturi favorabile, insuficiente în vederea adoptării, deoarece aprobarea lor presupune o majoritate de două treimi, relatează Agerpres.

Directorul medical al Spitalului nr. 1 CF Witting, Ileana Daniela Dragoescu, a declarat că unitatea medicală a fost reabilitată şi modernizată cu bani de la Banca Mondială, astfel încât rezistă la un cutremur de nouă grade. Ea a menţionat că spitalul se autofinanţează, iar cheltuielile unităţii sunt acoperite prin serviciile medicale oferite. Ileana Daniela Dragoescu a precizat că spitalul nu are datorii, deţine aparatură pentru consultaţii şi investigaţii multidisciplinare, dar necesită investiţii.

„Spitalul este curat, este renovat, pacienţii sunt mulţumiţi, nu avem probleme grele care să împiedice o bună funcţionare”, a spus ea.

Consilierii generali PSD au anunţat că se abţin şi că doresc să supună proiectul consultării publice. Totodată, şi-au exprimat îndoiala în legătură cu capacitatea Municipalităţii de a administra cele două unităţi medicale, în condiţiile în care bugetul PMB este insuficient pentru alte investiţii. De asemenea, au menţionat că există o solicitare din partea Ministerului Apărării de preluare a unităţilor medicale.

Conform proiectelor, se solicită Guvernului să emită două hotărâri privind trecerea imobilelor situate în Calea Plevnei nr. 142 – 144 (Spitalul Clinic nr. 1 C.F Witting), Piaţa Gara de Nord nr. 3 (Ambulatoriul de Specialitate Gara de Nord), str. Mărăşti, nr. 63 (Spitalul Clinic C.F nr. 2) şi Calea Griviţei nr. 359 (Policlinica CFR Griviţa) din administrarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii în domeniul public al Municipiului Bucureşti, inclusiv în ceea ce priveşte managementul asistenţei medicale.

Potrivit referatelor de aprobare, cererile au venit din partea reprezentanţilor celor două spitale, care solicită „preluarea cu celeritate” în administrarea PMB, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB).

Viceprimarul Capitalei, Horia Tomescu, a declarat că Ministerul Transporturilor are în coordonare o reţea de 15 spitale, la nivel naţional, printre care se numără şi cele două din Bucureşti. Guvernul a hotărât însă ca această reţea să fie desfiinţată.

„Cele două spitale vor fi alocate cui cere. Celelalte localităţi în care există spitale ale Ministerului Transporturilor, care au bugete mult mai mici decât Capitala României, şi-au exprimat dorinţa de a prelua la municipalităţi aceste spitale şi acesta este un prim pas, prin care Municipiul Bucureşti să îşi dorească să preia, la fel ca celelalte localităţi din România, spitalele acestei reţele”, a precizat Tomescu, în şedinţa Comisiei de Sănătate a CGMB.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Tot ce-i mai bun, pentru speciali! Votați PSDNL iar, inteligenților!