G4Media.ro

Prefectul Capitalei spune că este foarte posibil să se ia măsura carantinării…

sursa foto: IPJ Alba

Prefectul Capitalei spune că este foarte posibil să se ia măsura carantinării Bucureștiului dacă se depăşeşte indicele de 6/1.000 de locuitori / Azi, indicele raportat a fost de 5,33 la mie

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, afirmă că este „foarte posibil” să se ia decizia carantinării Bucureştiului în cazul în care se depăşeşte indicele de infectare cu noul coronavirus de 6 cazuri la mia de locuitori, transmite Agerpres.

„Este foarte important ca populaţie să respecte măsurile şi cel mai bine este să o respecte de bunăvoie. (…) Având în vedere faptul că rata a crescut destul de mult, cu jumătate de punct procentual de ieri până astăzi, mâine voi avea o întâlnire cu DSP şi dacă se poate şi cu INSP pentru a vedea ce părere au dumnealor şi ce măsuri suplimentare ar putea să fie adoptate în cazul în care ajungem în scurt timp la incidenţa de 6. (…) Dacă ajungem peste 6 la mie, cu siguranţă prima dată nu se vor mai putea face cursuri conform ordinului comun al ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii. De asemenea, este foarte posibil să se ia măsura carantinării zonale, adică şi Bucureştiul şi evident localităţile limitrofe, care sunt deja în carantină, în aşa fel încât circulaţia să fie limitată, să evităm aglomeraţiile în special în mijloacele de transport în comun, pieţe, mall-uri şi aşa mai departe. Evident că deplasarea va trebui făcută doar în cazurile în care este nevoie şi cu declaraţie pe proprie răspundere”, a declarat prefectul duminică.

El a precizat că nu se vor lua măsuri „doar de dragul” de a fi luate, ci doar dacă acestea sunt eficiente pentru stăpânirea pandemiei.

„Nu o să luăm niciodată măsuri doar de dragul de a le lua, ci dacă sunt eficiente din punct de vedere al epidemiologilor, de exemplu, şi dacă ei ne spun că acea măsură este eficientă pentru stăpânirea fenomenului, atunci o să o luăm. Dacă nu este eficientă, nu o luăm. Am prelungit pentru 14 zile dar dacă intervin noutăţi evident în momentul în care intervin vom reveni cu alte măsuri”, a precizat Stoica.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, indicele de infectare pentru București, raportat duminică, a fost de 5,33 la mia de locuitori.

Citește și – Restricțiile din București au fost prelungite cu două săptămâni: Rămân închise restaurantele, cafenelele, teatrele și cinematografele. La școală merg doar preșcolarii, elevii din învățământul primar și cei din clasele terminale

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

 1. …gaseste cineva o statistica pe judete a numarului de vaccinati? Eu am obosit sa o caut. Sunt pe zile si categorii de varsta, dar nu pe judete. Sunf curios cum se suprapune cu rata de infectare…
  Cum creste rata de infectare in Timisoara, care e de 2 saptamani in carantina? La ce e buna carantina in acest caz?

  • Pisi, vezi Timișoara, că nu s-a prelungit carantina, că oricum au crescut cazurile :))
   P.S. 1.800 la 1.800.000 înseamnă 0,1%, la 3,6 milioane înseamnă 0,05%. E dezastru :))

  • Comentariul era pt Oana, l-am postat gresit

  • @Dan

   Torusi e interesant. La Timisoara nu s-a prelungit carantina dar la Buc se gandesc sa bage carantina.

   Suntem condusi de niste idioti.

 2. Ăștia raportează la 1,8 milioane de locuitori câți are Bucureștiul conform recensământului din 1900 toamna și vor să carantineze orașul.
  Așa se întâmplă când dai briciul la maimuță

  • 1755 de infectati pentru o zi de sambata, matale ti se par putini? Chiar si raportati la sub 2 mil de locuitori.

  • Bucurestiul atata are populatie cu acte. Restul de un milion si de stau pe blat nu se pot lua in calcul la o raportare oficiala.

 3. Sigur, omul e nerabdator sa puna in practica ordinele, „trageti-i-o lui Nicusor!”
  Viermusul nu stie si nici nu-i pasa ca data trecuta Bucurestiul a ajuns aproape de 8/1000 si n-a intrat in carantina.

 4. Bucureștiul dc nu ar intra in carantina la 6? Normal ca va intra ca așa spunea legea:)))

  • Legea asta e ca legea atracției universale?
   Nu se poate modifica sau nu se poate obține o derogare?

 5. 6 la mie nu spune mare lucru cetateanului obisnuit. Nici 10 la mie nu va spune.
  Daca cerearea ar fi de 10 paturi de spital la o mie de locuitori atunci pentru 18 mil. de locuitori sunt necesare 180 000 de paturi. Ireal.
  Dinamica pandemiei este ceva dificil de inteles. Nu este ceva cu care ne intalnim direct, toti zilnic.
  Ideea de a lua decizii dinamic este in general ceva dificil de inteles. Asta e si motivul pentru care pe noi ne ia si iarna pe nepregatite, nu vine niciodata la data fixa desi i-am rezervat un loc in calendar.
  Virusul cu n capete si intoarcerile de situatie pe care le provoaca – valul 2, 3 – fac ca deciziile si masuri luate de autoritati sa para abrupte si greu de acceptat.
  Ceea ce facem noi in situatii normale nu se modeleaza diferit de situatia asta dar complexitatea situatiilor trece nevazuta si este cunoscuta de putini.
  In cazul asta toti suntem actori principali dar minoritatea are un rol privilegiat.
  Deseori auzi, de la presa, oameni politici, ca majoritatea respecta regulile. Problema e ca asta e o sitiatie in care o minoritate care nu respecta reguli are impactul cel mai important.
  Ironic, dupa 30 de ani in care am facut eforturi sa intelegem ca majoritatea decide acum e greu sa intelegem, din nou, ca o minoritate poate da totul peste cap.

  • Aceeasi politica ca a sefului lui Vv de a acapara atentia cu vorbe ! Ieri zicea ca nu se impune carantinarea! Vrea sa-si faca si el un nume! Prin munca e mai greu!

 6. Cum mă, nu spunea Câtu că nu intră Bucureștiul în carantină? Adică vreți să spuneți că Premierul României este un PAPAGAL?