G4Media.ro

Precizările Ambasadei Ucrainei, despre lucrările de dragare pe Dunăre: ”Sunt de natură…

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Precizările Ambasadei Ucrainei, despre lucrările de dragare pe Dunăre: ”Sunt de natură operațională curentă și vizează exclusiv întreținerea căii navigabile/ Administrația Fluvială a Dunării de Jos a fost înștiințată în 2022”

Ambasada Ucrainei în România a făcut precizări, sâmbătă, despre lucrările de dragare pe Dunăre, pe canalul Bâstroe, spunând că acestea ”sunt de natură operațională curentă și vizează exclusiv întreținerea căii navigabile”.

Ucrainenii mai spun că lucrările asigură eliminarea consecințelor de colmatare naturală și se execută în mod permanent de mai mulți ani în zonele convenite. Ucrainenii spun că Administrația Fluvială a Dunării de Jos a fost informată în 2022.

 • ”În condițiile războiului brutal în desfășurare a rusiei împotriva Ucrainei exprimăm recunoștința României pentru solidaritatea fermă cu poporul ucrainean si îndemnăm la avansarea responsabilă de informații publice pentru a nu prejudicia relațiilor bilaterale și pentru a nu alimenta propaganda rusă”, a transmis Ambasada Ucrainei.

Precizările Ambasadei Ucrainei în România

Toate lucrările de dragare pe Dunăre, desfășurate în prezent de către partea ucraineană, care sunt executate exclusiv în cadrul frontierei de stat a Ucrainei, sunt de natură operațională curentă și vizează exclusiv întreținerea căii navigabile, adică asigurarea siguranței navigației prin menținerea caracteristicilor tehnice actuale, precum și eliminarea consecințelor de colmatare naturală.

Lucrările operaționale de dragare pe șenalul maritim navigabil, ca urmare a colmatării naturale semnificative, se execută în mod permanent de mai mulți ani în zonele specificate și convenite, în conformitate cu normele legislației ucrainene, acordurile și convențiile internaționale. În august 2022, partea ucraineană a informat Administrația Fluvială a Dunării de Jos cu privire la lucrările planificate.

În cazul în care partea ucraineană va planifica implementarea proiectelor majore diferite de cele operaționale curente, partea română va fi informată în prealabil și va avea loc convenirea acestora în conformitate cu legislația în vigoare, acordurile și convențiile internaționale.

În condițiile războiului brutal în desfășurare a rusiei împotriva Ucrainei exprimăm recunoștința României pentru solidaritatea fermă cu poporul ucrainean si îndemnăm la avansarea responsabilă de informații publice pentru a nu prejudicia relațiilor bilaterale și pentru a nu alimenta propaganda rusă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

28 comentarii

 1. Le e dor sa pupe in cioc carasul cu barba.

 2. Basically ministrul Grindeanu s-a deconspirat ca omul lui Putin!

 3. Orice este posibil cata vreme in Romania opereaza mai multe state. Delta este vanduta de liberali la licitatie cu spaga record de 1 000 000 euro. Sacul cu bani a fost depus de omul de afaceri Vantu chiar in sediul PNL.

 4. E bine, ne distrug Delta Dunarii ca rasplata pentru ajutorul oferit. Hai bucurati-va si continuati cu Slava UKR.

 5. Oare de ce nu mă miră câ usereiștii sunt de partea Ucrainei în această problemă (de fapt în toate) și nu de partea României?
  Tot e bine că la următoarele alegeri vor dispărea de unde au apărut.

  • Bine că e PSD-ul de partea României cu PNRR-ul.

  • Pentru ca USRistii stiu sa faca diferenta dintre propaganda si adevar, si mai inteleg si ce citesc fata de voi AUR opacii Rusiei 👍🏼

  • @ Alex: I LOLed 🙂

  • USR-iștii sunt niște AUR.olaci

  • Sunt .un. mare trol rusnac si iau muuuue cu c a c a t

  • hap hap hap ce sa ma fac sunt .un. mare trol rusnac si iau muuuue cu c a c a t

  • Zici că sunt usereisti? Au un limbaj de toată jena, daca nu ești de acord cu ei te înjură și îți doresc moartea, vai mama lor de proști.

  • Incredibil. Dar m-au convins sunt de acord cu ei.

  • Su.g pu.la la ferma de troli ruZnaci si eu am uitat sa mentionez.

  • Troll rusofil plătit din bugetul României deoarece Guvernul intervine in piața de presă cu zeci de milioane de Euro care fac rău chiar României. Comentariile voastre antiromânești si pro-ruse dovedesc că trebuie să înceteze virări de bani de la Guvern, o putere in stat catre presa, a IV-a putere in stat.

 6. Bibu = troll putlerist, adica un p0rc nesp@lat 👍🏼

 7. ucrainenii trebuie stopați până nu e prea târziu !…Putin știe bine ce are de făcut, spre binele Europei și a lumii nepângărite de americani !…

  • Suuuuuuuuugi puuuuuuuuuula ruZNacule

  • Paaartiiiidul Ceauseeeeescuuu RooomaniiioaaaaaaaAaaAa

  • Mai Eugene cum se face că atunci când este vorba de un 💩 apari repede că musca sa fi primul să îl consumi .. Am haznaua plină vii și la mine să deschid capacul?
   Mă-ta e tristă că nu ai ieșit limpede. Noi nu ! Avem de cine râde 🤣🤣🤣

 8. Fac „mentenanță” până ajung la 8m adancime. Josnicul asta de raaket n-ar zice că ăla s-a făcut prin incalcarea tuturor recomandărilor fara sa țină cont de nimic. Doar pentru asta și pentru atrocitățile pe care le comit prin Basarabia, Bucovina de Nord, ar trebui nivelați până la ultimul de mujici.

  • Ha ha haaaa ha haaaa haaaaa haaaa ha haaaa haaaaa haaaa clown boy radem de tine, nu cu tine, de tine 🤣

 9. Corupția din România e mai rea decat dependența de droguri.