G4Media.ro

Plagiatul – o normalitate pentru rectorii care se pregătesc să îl reprimească…

Sursa: Pixabay

Plagiatul – o normalitate pentru rectorii care se pregătesc să îl reprimească pe Cîmpeanu la șefia Consiliului Rectorilor. Diana Moș, președinta interimară a CNR: Cîmpeanu “este normal să revină” la conducerea forului

Plagiatul a devenit o normalitate pentru mediul academic românesc și un prilej pentru afirmarea publică de către rectori a susținerii imposturii și încălcării etice. “Procedura este clară: după emiterea ordinului de ministru de încetare a suspendării domnului Sorin Cîmpeanu din funcția de rector, dânsul revine la conducerea CNR”, a declarat pentru Edupedu.ro președintele interimar al Consiliului Național al Rectorilor (CNR), Diana Moș. Întrebată care este punctul său de vedere cu privire la revenirea lui Cîmpeanu, după plagiatul masiv dezvăluit de Emilia Șercan în cursul fostului ministru, Diana Moș a spus, pentru Edupedu.ro: “Este normal să revină în aceasta funcție atâta vreme cât a fost ales de către membrii CNR, continuându-și mandatul pentru care a fost ales.”

Diana Asinefta Moș este rectorul Universității Naționale de Muzică din București.

Doar 3 rectori, din 73, au anunțat public că nu îl susțin pe fostul ministru acuzat de plagiat: Marian Preda – Universitatea din București, Daniel David – Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Remus Pricopie – SNSPA. Vezi aici detalii

Consiliul Național al Rectorilor are “73 de membri cu drept de vot”, iar comunicatul emis joi de această organizație, cu puțin timp înaintea demisiei lui Sorin Cîmpeanu din funcția de ministru al Educației, “a fost votat de majoritatea acestora”, a precizat vineri, pentru Edupedu.ro, președintele interimar al CNR, Diana Moș. De remarcat că șefa interimară a CNR nu a anunțat numărul exact al celor care au votat în susținerea fostului ministru acuzat de plagiat. Aceasta a indicat faptul că Sorin Cîmpeanu urmează să revină la conducerea CNR după plecarea de la minister, având în vedere că el s-a suspendat din funcția de rector – și, prin urmare, din cea de președinte al consiliului – pe perioada mandatului de ministru, timp în care funcția a fost ocupată prin rotație de alți membri.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

  1. Consiliul national al rectorilor isi pun la loc seful plagiator.
    Nu ne facem bine cu asemenea specimene si dupa aia ne plangem ca nu mai da nimeni 2 bani pe invatamant. Noi votam toti hotii!
    De la cei cu studii superioare te astepti la o logica si mai mult bun simt.
    Ne mai miram ca pleaca toti afara cand in toate institutiile noastre de la guvern, ministere, justitie, primarii sunt toti o cloaca si niste parveniti.

    • De ce se accepta de la început lucrări plagiate? Se accepta cu buna știința, pentru a șantaja. De unde pana unde, toți cocalari de politicieni își dau doctoratul??? Niște semidocți care nu știu sa vorbească în mod cursiv 10 fraze…

  2. Clanul se apara… ce mai conteaza ca majoritatea sunt manjiti si acuzati chiar de furt intelectual….
    Feuda ofera beneficii pe viata, cum sa nu se apere intre ei!?
    O singura voce ar fi putut SCHIMBA aceasta mizerie: dl prezident Haos Werner Iohannis, cel pe care in 2014 l-am votat tocmai[pentru ca a PROMIS Schimbarea mult-asteptata!
    Am revazut ieri in Reluare la B1 TV dezbaterea electorala pentru alegerile prezidentiale din 2014 dintre candidatul Victor Ponta sef la PSD si candidatul PNL dl Iohannis, sef la PNL…
    Ia cititi cat de vehement era dl Iohannis in acea seara: „Oriunde în lume cineva care este prins, cineva dintre politicieni, este prins că a copiat și numai 3 rânduri și a plagiat este OBLIGAT prin clasa politică să se retragă din politică. La noi, unul dintre aceștia dorește să fie președintele României”.
    In 2022, acelasi Iohannis, acum presedinte la al 2-lea mandat, intrebat despre încercarea de mușamalizare a dosarului de plagiat al premierului Nicolae Ciuca, s-a razgandit si a uitat total vehementa impotriva plagiatului lui Ponta: „eu cred în continuare că autoritățile își fac treaba. Și, dacă vorbim despre chestiuni legate de plagiat, am discutat aceste spețe cu cei care se ocupă de ele, în speță Ministerul Educației, și am primit asigurări că toate procedurile sunt respectate și în continuare legislația pe care se lucrează va fi una modernă și care previne astfel de evenimente. În rest, credeți-mă că nu cunosc detalii despre ce se întâmplă acolo, nu sunt eu chemat să analizez lucrarea de doctorat a unui politician, și, pe de altă parte, am toată încrederea că toți care sunt puși să analizeze își fac treaba ca lumea”.
    In cazul dlui Ciuca, dl Haos „nu cunoaste”, „are incredere in autoritatile care isi FAC TREABA”, in timp ce in 2014 sa fi cunoscut dl Haos Teza de doctorat a lui Ponta??!!
    J…..e, regret enorm ca l-am votat de 2 ori si ca l-am sustinut!
    ENORM!!

  3. Ma întreb câtă doza de nesimțire are acest om sa se întoarcă in frunte rectorilor. In locul lui si la catedra mi-ar fi rușine sa apar.

  4. Cerem prea mult de la intelectualii nostri. Sunt tot atat de fomisti si lipsiti de scrupule ca orice bugetar roman.

  5. Cei 70 de Mizerabili din învățământul românesc.

  6. Sunteți o țară de hoți.

  7. Hotia si coruptia domina in Ro iar cei cinstiti sunt o minoritate. Fura Campeanu dar fur si eu.

  8. Poate rectorii stiu ceva ceea ce nu stiu cei care dau cu pietre in Campeanu:
    1.Nu e vorba de plagiat cat,cel mult furt de copy right.Iar furt cu acceptul proprietarul nu e furt
    2.Vanatoreasa de plagiatori Sercan l-a scoticit 2.5 ani la lucrari pe Campeanu pana a gasit aceasta facatura,denumita numai de ea plagiat
    3.Campeanu are un oarece prestigiu printre rectori de a fost ales de o larga majoritate,iar cei care il critica sunt din barca USR!!
    Pe total au scapat de Campeanu,dar noua ministreasa e numita tot de Iohannis deci va urma aceiai politica!Madam Sercan incepu scotocirea “dulapurilor”!

  9. Ce mai contează? România este deja educată.