G4Media.ro

Piedone a depus contestație la executarea pedepsei de 4 ani primită în…

Foto: Cristian Popescu Piedone (InquamPhotos / Octav Ganea)

Piedone a depus contestație la executarea pedepsei de 4 ani primită în Dosarul Colectiv

Primarul Cristian Popescu Piedone a depus contestație la executarea pedepsei de 4 ani primită în Dosarul Colectiv, în 12 mai.

Judecătorii Curții de Apel București, Adina Pretoria Dumitrache și Viorel Andrei Iugan, explică pe larg în motivarea de 1093 de pagini a sentinței din dosarul Colectiv de ce l-au condamnat și pe fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, la 4 ani de închisoare.

Raționamentul juridic al magistraților este deosebit de important prin consecințele sale: a condus la trimiterea după gratii a edilului și la atragerea răspunderii patrimoniale a Sectorului 4, care vor trebui să achite despăgubiri de 36 de milioane de euro victimelor de la Colectiv, în solidar cu ceilalți inculpați din dosar și cu ISU București-Ilfov.

”Practic s-a dat autorizaţie de funcţionare unui club care nu avea autorizaţie de incendiu şi nici nu avea în concret implementate măsuri adecvate de securitate la incendiu, aspecte care, prin suprapunerea unor alte acţiuni şi inacţiuni ale altor inculpaţi din prezenta cauză, pentru care inculpatul (Cristian Popescu Piedone – n.r.) nu răspunde, au condus la un incendiu cu consecinţe tragice” – este, în esență, paragraful din motivarea judecătorilor care descrie vinovăția primarului Cristian Popescu Piedone.

Edilul era cât pe ce să scape după decizia CCR privind dezincriminarea abuzului în serviciu prin încălcarea de legislație secundară (hotărări de guvern sau de Consiliu local, etc) și după adoptarea noului Cod Administrativ. Însă judecătorii au identificat texte de legislație primară (legi, ordonanțe) care stabilesc răspunderea primarilor în astfel de cazuri.

Judecătorii au concluzionat că primarul Cristian Popescu Piedone a încălcat o atribuție de serviciu prevăzută de o lege primară și detaliată în legislația secundară.

Citește aici integral MOTIVARE De ce a fost condamnat primarul Sectorului 4 în dosarul Colectiv / Instanța spulberă mitul ”a semnat ca primarul” / Interviul care l-a înfundat pe Piedone. 

Foto: Cristian Popescu Piedone (InquamPhotos / Octav Ganea)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

16 comentarii

 1. De ce contestatie? La CCR nu-l mai primesc?
  Știti ca in lege se spune ca statul poate sa te ignore daca insiști cu petițiile.
  CEDO e demodat? Ce a spus Dragnea?

 2. Acum Prefectul o sa astepte analiza contestatiei, mai vin si concediile.
  Vede la primavara daca e nevoie de primar nou in S5…

 3. Mare om…Un alt deținut politic.

  • 🤣🤣🤣🤣Daaa mare om, sa zică merci ca are doar 4 ani, eu ii dădeam cel puțin 14 l, mi-aș d b in mormintele tuturor coruptilor din România!

 4. Nes!mtitul de Popescu sa spuna daca si cei 65 de morti de la Colectiv pot depune contestatie la moartea la care i-a condamnat coruptia lui si a acolitilor lui.

 5. De obicei iei mai mult cand depui contestatie.

 6. Ei na la el, are 4 ani de făcut și nu suporta detenția. Stai draku acolo spagarule

  • Primarul e și un bun manager? Că Firea era doar PR. iar piedone știe ca oamenii nu suporta regulile

 7. Din seria presei romanesti:
  „-Domnule infractor, sunteti vinovat?
  – Clar, sunt nevinovat…,”

 8. Nu stii sa vorbesti civilizat, ca un om? Nu ai un pic de rusine??

 9. Tupeu maxim pe acest Escobar de sectorul 5. Merita puscarie pe viata pentru cei 64 de morti pentru moartea carora el a primit spaga.

 10. Tupeu maxim pe acest Escobar de sectorul 5. Merita puscarie pe viata pentru cei 64 de m0rti pentru m0artea carora el a primit spaga.

 11. – Haideţi fraţilor să-l scoatem afară pă fratele PIEDONE VALORO$U-BO$$U! Împreună cu fratele Predoiu cu cărămizile puse la temelie de SEXY-NUŢZY facem ca să fie bine! Avem oamenii noştri de nădejde peste tot! Trăiască toţi tudoreii, toţi netejorii, toţi dornenii, toate savoanele, toţi licii şi toate cozile de baltag!

  Noi suntem #echipacastigatoare!

 12. Păi și atunci pompierii de ce au mers la pușcărie? Dacă nu era autorizație de incendiu.

  • au fost pompieri care s-au făcut grav vinovaţi la intervenţia pentru salvarea victimelor. Caută ȋn presă şi vei găsi.