G4Media.ro

Pentagonul anunță că instructajul piloţilor turci pentru avioanele F35 a fost oprit…

f-35 sursa Lockheed Martin

Pentagonul anunță că instructajul piloţilor turci pentru avioanele F35 a fost oprit din cauză că Ankara nu renunță la achiziția sistemelor rusești de apărare anti-aeriană S-400

Departamentul american al Apărării, Pentagon, a anunţat că piloţii turci aflaţi la baza Luke nu mai participă la instructajul pentru noile avioane F-35 care urmau să fie livrate Turciei, transmite Haberturk, citat de Rador.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Mike Andrews, a declarat agenţiei Reuters că „Dacă nu vor fi modificări în politica Turciei /privind achiziţia de sisteme ruseşti de apărare aeriană S-400/, vom continuă să diminuăm participarea Turciei la programul F-35”.

Un alt responsabil american a declarat pentru Reuters, sub protecţia anonimatului, că decizia de oprire a procesului de instructaj la care participau piloţii şi echipele tehnice din Turcia a fost luată din cauza unor îngrijorări de securitate. Acelaşi responsabil american a afirmat că la baza Eglin din Florida continuă instructajul echipei tehnice de întreţinere din Turcia.

Zilele trecute, adjunctul secretarului american al Apărării, Patrick Shanahan, i-a transmis o scrisoare ministrului turc al Apărării, Hulusi Akar, în care a atras atenţia că dacă Turcia nu renunţă până pe 31 iulie la achiziţia sistemelor ruseşti de apărare aeriană S-400, va fi oprit instructajul piloţilor turci iar Ankara va fi scoasă din programul F-35.
La mai multe niveluri, autorităţile din Turcia au anunţat că nu se vor retrage din acordul cu Moscova privind achiziţia de sisteme S-400.

Sursa: Haberturk/ Rador/  Traducere Florin Matei

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Politica de achizitie de armament ,de la rusi ? de la americani ,de la francezi ? de la nemti ? ,are o mare necunoscuta si cuprinde atit de multe aspecte conexe , cu achizitia in sine . Daca cumperi avioane ,trebuie sa cumperi aparatura de ultima generatie , de la radar performant ,pina la munitie combatibila, cu armamentul atasat avionului in cauza . Trebuie sa iti scolarizezi piloti si forta de munca auxiliara , trebuie sa iti construiesti hangare si mijloace de protectie a aparatelor cumparate , trebuie sa stochezi cantitati uriase de munitie ce se schimba periodic , trebuie sa fii la zi cu componentele electronice in continua modernizare si cite si mai cite . Intelegind toate acestea sesizam rapid , ca esti practic la mina celui ce iti vinde tehnologia si practic oricind daca nu executi ordinile celui ce vinde , ramai cu niste fiare vechi, pe care nu le poti pune in functiune .Asa se intimpla nu numai la avioane ,ci si la multe alte tehnologii , ce nu apartin musai de domeniul militar . Esti pe viata cumparator al stiintei altora .Din acest motiv, UE trebuie sa isi formeze o armata proprie , bazata pe tehnologie proprie si cu o industrie proprie de armament , de componente militare , de formare de personal militar calificat ,ceea ce va si face . America nu doreste o astfel de independenta si vrea , nu vrea ,trebuie sa blocheze cumva aceste ginduri Europene . In asta consta de fapt toata confruntarea si din motive lesne de inteles , ajunge si in industria vinurilor si in multe alte industrii .

    • @quovadis, ma scuzi dar vorbesti prostii de la un moment dat. Daca achizitia se face cu cap, nu ramai captiv pe viata vanzatorului. La un moment dat mentenanta se asimileaza. Cu atat mai mult, daca faci achizitia cum trebuie, poti asimila si productia de munitie pentru echipamentele cumparate. Nu tin minte sa fim captivii rusilor in ceea ce priveste MIG-urile 21. Nici israelienii nu sunt captivii americanilor pentru F-15, F-16 si nici macar pentru noul F-35. ARMATA EUROPEANA E O GLUMA: francezii si germanii nu se pot pune de acord macar sa construiasca un tank comun (hibrid intre Leclerc si Leopard 2). La avioane, ultimul proiect comun dateaza de la sfarsitul anilor ’80 (Eurofighter Typhoon) si, desi e un excelent aparat de superioritate aeriana, dupa 20 de ani tot nu poate decat un singur lucru, atacul la sol fiind imposibil pentru el. Plus ca, in cazul unui conflict cu rusii, as prefera sa ne bazam pe aprovizionarea americanilor decat pe cea a germanilor sau francezilor (care-si dau mana cu rusii pe sub masa).

  2. Pentagonul procedeaza corect. Fisiunea militara aduce razboi nu pace.

    • Dani Onofrei . Sunt prea multi de DACA in raspunsul sau parerea ta ,ca sa nu mai spun de aprecierea , pe care nu era nevoie sa o faci (scuzele sunt inutile daca ai scapat porumbelul )
      Daca achizitia se face. La un moment dat. Nu tin minte. As prefera sa ne . In cazul unui conflict etc . Aduci in discutie prea multe probabilitati . Priveste in viitor .