G4Media.ro

Pediatrii britanici cer interzicerea prin lege a pedepselor corporale / Copiii pedepsiți…

Sursa foto: Pixabay

Pediatrii britanici cer interzicerea prin lege a pedepselor corporale / Copiii pedepsiți cu bătaia de către părinți au risc de aproape trei ori mai mare de a dezvolta probleme de sănătate mintală

Copiii care suferă pedepse corporale au risc de aproape trei ori mai mare de a dezvolta probleme de sănătate mintală și de peste două ori de a suferi agresiuni fizice grave și abuzuri mai târziu în viață, susțin pediatrii britanici care cer un set de legi pentru a-i proteja pe minori de pedepsele corporale administrate de către părinți, scrie Corriere della Sera.

Ridicarea mâinii asupra copilului nu este niciodată educativă și, cu toate acestea, se întâmplă frecvent ca copiii nu doar să fie certați, adesea cu voce tare, fiind umiliți public, dar primesc și câte o palmă sau o mustrare.

Gesturile violente, care în alte contexte ar fi considerate condamnabile, sunt bine tolerate la copii, pentru că „așa cresc mari”. Este evident un fals mit cultural, extrem de nociv, împotriva căruia luptă medicii de la Royal College of Paediatrics and Child Health.

În Anglia și Irlanda de Nord (spre deosebire de Scoția și Țara Galilor), copiii sunt singurul grup de persoane care nu sunt pe deplin protejate prin lege împotriva agresiunilor fizice. Prin urmare, pediatrii englezi au înaintat o cerere oficială secretarului de stat pentru educație, Gillian Keegan, pentru a modifica legea înainte de alegerile care vor avea loc la sfârșitul acestui an, astfel încât părinții să nu mai poată pretinde că bătăile aplicate copiilor lor reprezintă o „pedeapsă rezonabilă”, așa cum permite legea actuală.

”Legile privind pedeapsa fizică în starea lor actuală sunt nedrepte și periculos de vagi”, a declarat pentru The Guardian profesorul Andrew Rowland, șeful departamentului de protecție a copilului de la Colegiul Regal de Pediatrie și Sănătate a Copilului. ”Ele creează o zonă gri în care unele forme de pedeapsă fizică pot fi legale, iar altele nu”, a spus el.

Palmele și bătăile nu sunt doar needucative, ci și periculoase pentru sănătatea copiilor, potrivit raportului „Protecție egală împotriva agresiunilor în Anglia și Irlanda de Nord: argumente de sănătate, educație și juridice pentru o schimbare legislativă care să elimine apărarea «pedepsei rezonabile» și să interzică orice pedeapsă fizică a copiilor”.

Copiii care suferă pedepse corporale sunt de aproape trei ori (de 2,6 ori) mai predispuși să dezvolte probleme de sănătate mintală și de peste două ori (de 2,3 ori) mai predispuși să experimenteze agresiuni fizice severe și abuzuri mai târziu în viață, probabil pentru că se luptă să le recunoască sau le consideră „normale”.

De asemenea, violența crește probabilitatea apariției tulburărilor de comportament în copilărie, a unor relații mai puțin sănătoase cu părinții și familia și a agresivității la vârsta adultă.

Scoția și Țara Galilor se numără printre cele peste 60 de țări din întreaga lume care au luat măsuri pentru a se asigura că copiii beneficiază de aceeași protecție împotriva agresiunii ca și adulții, respectând astfel pe deplin dreptul copiilor de a fi protejați împotriva violenței. „Acest lucru înseamnă că în Marea Britanie există o discrepanță în ceea ce privește drepturile copiilor. La nivel internațional, 65 de state interzic complet pedeapsa fizică a copiilor. Alte 27 de state s-au angajat să își reformeze legile pentru a ajunge la o interdicție legală completă”, au reamintit pediatrii britanici.

Multe țări din Europa și din întreaga lume incriminează „violența educațională” împotriva copiilor, inclusiv Suedia, care a fost prima în 1979, Finlanda, Norvegia, Austria, Croația, Bulgaria, Israel și multe altele.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...