G4Media.ro

Pasiune pentru învățare inteligentă transformată în antreprenoriat de succes. Care este rețeta

Raluca Stratulat, iziBac, ENTR

Pasiune pentru învățare inteligentă transformată în antreprenoriat de succes. Care este rețeta

Începutul a venit cumva „în mod natural” și mica afacere a crescut în același sens, cu multe idei și multe „piese de Lego” care au construit un produs de succes. Evoluția ca antreprenor vine foarte natural și foarte firesc, dacă vine din pasiune, spune Raluca Stratulat care a înființat și a dezvoltat în numai 4 ani, alături de soțul ei, Adrian Stratulat, aplicația IziBAC, care care a devenit o afacere de succes.

„Pentru mine, începutul – și povestea începutului – a fost exact ca atunci când te joci cu piese de Lego și începi să le pui una peste alta fără să știi neapărat ce urmează să construiești, dar începi să construiești”, a spus Raluca Stratulat pentru ENTR/G4Media.

De asemenea, după ce ai ajuns la prima etapă de succes, urmează „a doua poveste de antreprenoriat” în care îți stabilești niște obiective și te gândești cum vei crește ceea ce ai început. Și așa mai departe.

De ce în educație? „Acesta este domeniul care mă trage foarte mult în mare parte pentru că mi-am dat seama că stă la baza fibrei umane și la baza societății și de acolo pornește absolut totul”, a mai explicat Raluca Stratulat.

Povestea integrală, spusă de Raluca Stratulat:




 

Pasiunea, munca constantă, inovația și cunoașterea în detaliu a domeniului pe care te-ai hotărât să activezi pot duce la un succes în afaceri, pe termen lung.

iziBAC este o aplicație care îi ajută pe elevi să învețe materia pentru bacalaureat pe metode moderne și prin joc („gamificare”). A pornit în 2017 și, datorită succesului în rândul utilizatorilor, s-a dezvoltat constant în ultimii ani.

Cu aproximativ un an în urmă, în decembrie 2020, a obținut o investiție de capital de risc de 157.500 de euro, „ceea ce ne poziționează la o evaluare post-money de 1.657.500 euro, sau peste 2 milioane USD la acel curs de schimb”.

Finanțarea a fost strânsă pe platforma românească de finanțare participativă Seedblink, în mai puțin o săptămână, după cum au anunțat antreprenorii la acel moment: „Am reușit să ne atingem și chiar depășim ținta de finanțare în mai puțin de o săptămână de la listare, atingând 103% din suma dorită.

Suntem onorați de încrederea oferită și de abia așteptăm să transformăm sumele atrase în valoare pentru elevi, părinți și profesori. Împreună suntem mai puternici. Împreuna vom realiza o schimbare în educația din România”.

Potrivit iziBAC, conținutul educațional (itemi testare gamificată, explicații, resurse) sunt toate gratuite. Lecțiile video sunt contra cost, dar există și mostre (lecții) gratuite chiar și pentru acestea.

În prezent, aplicația este folosită și în Republica Moldova, deoarece curricula este similară. Este folosită și de diaspora romana din Spania, Italia, Anglia etc. „Avem în plan o expansiune internațională pentru examenul SAT (global, dar cu precădere utilizat în SUA) dar și o expansiune în Africa, unde ne interesează mai mult impactul social-educațional.

Suntem și acum în căutare de investiții, dar acum vom lansa un produs internațional”, explică Raluca Stratulat.

Sunt 70.000 de elevi care folosesc aplicația iziBAC și prezentarea din Google Play arată că, între altele, conține:

  • „- Teste rapide de antrenament
  • – Resurse interactive pentru învățare
  • – Toată materia pentru BAC simplificată
  • – Provocări distractive”.
Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Ce face ce ? Cand toti dupa ce si-au falimentat firmele lor, vor acum functii la stat in primarii, consilii locale sau judetene , CA uri la regiile locale , ca cica sunt buni antreprenori , ba vor sa si predea cate ceva pe la programe europene sa ia banul gros ca ei stie cum se face facerea…
    Ma faceti sa zambesc