G4Media.ro

Părinții ”elicopter” sunt, în egală măsură cu profesorii incriminați, vinovați de distrugerea…

Părinții ”elicopter” sunt, în egală măsură cu profesorii incriminați, vinovați de distrugerea învățământului românesc – replica unei mame la scrisoarea către ministru

În replică la scrisoarea unei mame către ministrul Educației, publicată săptămâna trecută de Edupedu.ro, o mamă din Iași scrie despre felul în care părinții au contribuit și ei la problemele sistemului de Educație. Mesajul vorbește despre părinții ”elicopter” și a adunat peste 1.300 de distribuiri pe rețelele de socalizare.

Mesajul publicat de părintele din Iași

”A ajuns și în presa centrală postarea aceea de pe facebook adresată ministrului învățământului în care o mamă se plânge de faptul că învățământul românesc îi nenorocește copiii.

Ok, se tot vorbește despre profesorii români, despre cât sunt de nepregătiți, obosiți, blazați sau despre cât de mult cer de la elevi și câte și mai câte, generalizând și uitând că sunt mii de profesori care-și fac meseria cu profesionalism, cu dragoste față de elevi.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

  1. Vina e in ambele parti, or fi mii de profesori care-si fac bine meseria, dar la fel sint mii care nu si-o fac. Tot asa exista o enorma masa de parinti idioti si mai rau, cu initiativa. Ca ce-ar fi un idiot fara initiativa?

  2. Cum apare un parinte sa spuna ca scoala trebuie regandita, ca presiunea pe note este infernala la clasa V-VIII din cauza proportiei mari a notelor din scoala la adimitera din liceu (de ce conteaza media la desen la admiterea la liceu mate-fizica … nu o inteleg, sa-i invatam pe copiii ca trebuie sa se priceapa la tot?), ca materiile se fac din ce in ce mai multe si abstracte uneori, etc, …cum apare un astfel de parinte se gasesc unii (sigur nu sunt parinti de elevi) sa zica ca si parintii sunt de vina si uite asa nimic nu se schimba iar Romania ramane cu generatii din ce in ce mai slabe.

    • Da, in mare masura parintii sunt de vina. Pentru ca, din pacate, in Romania functioneaza filozofia „copilului-proprietate”, in care parintele (chiar daca nu recunoaste) se simte proprietar (nu confundati cu responsabilitatea) peste viata si destinul copilului. Sunt genul de parinti care spun: „Eu stiu cel mai bine ce iti trebuie tie, ce trebuie sa faci tu, stiu cel mai bine cum te simti si ce-ti doresti” – aceasta abordare este cea mai nociva in relatia parinte-copil. Copilul il cresti, il indrumi (la varsta potrivita, evident) il sfatuiesti dar il lasi sa aleaga si sa decida pentru el. Cand parintii vor intelege asta atunci se va schimba ceva si aici. Sunt parinti care din primele clase decid ce meserie va avea copilul adult. Mare greseala, pentru ca toata copilaria si adolescenta va fi obligat sa invete intr-o directie pe care nu a decis-o el si pe care nici macar nu stie daca si-o doreste. Asa ca, dragi parinti, lasati-va copiii sa decida ce vor sa faca in viata si impacati-va cu asta. Incercati sa aflati care sunt inclinatiile lui, care sunt aptitudinile reale ale copilului, nu cele fortate prin meditatii si chin inutil.

  3. Vina este a sistemului ! Nu este a profesorilor si nicidecum a parintilor ! Un sistem care vine din negura comunismului si care se propaga, precum cancerul, distrugand generatii de copii, fara a-l opri nimeni (nu a fost interes). Un sistem de secol XX, plin de bube, rupt de realitate, bazat numai pe memorare, supraincarcat (copiii au in unele cazuri si cate 7 ore pe zi, 6 ore fiind la ordinea zilei) cu informatii inutile (explicate alambicat), face ca scoala sa devina un calvar pentru ei, sufocand-i, furandu-le copilaria si bucuria de a se juca. Programa supraincarcata ii afecteaza si pe profesori, care nu mai au timp sa se aplece asupra fiecarui elev, sa vada daca a inteles sau nu. Trebuie predat „in viteza”, caci altfel nu se poate parcurge toata materia prevazuta in manual. Parintii la randul lor vor, nu vor, sunt si ei afectati: sunt teme care depasesc total elevul si care necesita ajutorul imperativ al parintelui, care trebuie sa lase alte activitati (poate chiar si serviciul) pentru a a-si ajuta copilul. Cu alte cuvinte, acest sistem comunistoid afecteaza viata tuturor care au avut tangenta cu el. De la revolutie incoace, constat o inrautatire a programelor scolare, in sensul ca sunt din ce in ce mai stufoase, prevad din ce in ce mai multa materie de memorat (la volumul asta numai prin memorare poti cuprinde totul intr-un timp asa de scurt), iar nivelul de informatii este din ce in ce mai ridicat, in ciuda faptului ca elevii (copiii) nu au mai multi neuroni fata de generatiile anterioare. O intreaga tragedie a creat si continua sa creeze cei care conduc acest minister al invatamantului, in frunte cu „Abramburica”. Rezultatul: Romania este pe primul loc in UE la analfabetism si la abandonul scolar.

    • Profesorii sunt parte din sistem, or, sa afirmi că nu au nici o vina, e o mare minciună. De 30 de ani sindicatele din învățământ au amenințat cu greva doar pt. salarii, nu au protestat niciodată pt. reformarea reală a învățământului și creșterea nivelului de educație al copiilor.
      Sistemul din Romania e centrat pe nevoile profesorilor in timp ce nivelul din țările dezvoltate e centrat pe educația elevilor.

    • Invatamantul romanesc este deliberat lasat sa produca analfabeti functionali. EI reprezinta „coloana vertebrala” a pesedismului. Aceste produse „educate” nu vor fi niciodata capabile sa-si castige existenta fara a intinde mana la pomenile statului-providenta. Nu a fost o „emanatie” post-„revolutionara” ci o mostenire comunista.

    • K2dlhgia, profesorii trebuie sa predea la clasa conform programelor scolare gandite si pregatite de ministerul invatamantului si deci nu pot invata elevul dupa cum doresc ! Ce e greu de priceput ?

  4. Nenorocirea Romaniei este existenta parintilor hastagrezist, care ii invata pe copilasi sa fie corupti din prima zi de scoala cand duc cadouri la invatatoare si doamna de engleza…

  5. Sistemul de invatamant romanesc l-a respins prompt pe Funeriu si a acceptat-o in repetate randuri ca ministru pe Andronescu. Tot vina parintilor sa fie?