G4Media.ro

Parcul Tudor Arghezi, cel de-al doilea parc nou din 2023, departe de…

Foto: G4Media

Parcul Tudor Arghezi, cel de-al doilea parc nou din 2023, departe de a fi finalizat. Primarul Daniel Băluță îl vrea cu fântână muzicală, gradene pentru spectatori, mini-plajă eco cu palmieri, dușuri și parcare supraetajată

Pe terenul viran de aproape 40.000 mp, de la capătul bulevardului Metalurgiei, se lucrează încă la construcția Parcului Tudor Arghezi. Pe hârtie, lucrările trebuiau încheiate la 1 iunie. Pe teren însă, majoritatea obiectivelor din interiorul parcului sunt în lucru. Construit în Sectorul 4, condus de primarul Daniel Băluță, parcul va avea o fântână arteziană muzicală, ce va arunca apa la 20 m înălțime, cu gradene de jur-împrejur pentru zeci de spectatori, și o zonă de plajă pe iarbă, cu dușuri.

O altă noutate pentru un parc bucureștean va fi parcarea supraetajată, construită la intrare, care să permită vizitarea extinsă, având în vedere că zonele locuite se află la o distanță mai mare.

Parcul este construit pe un teren cumpărat/ expropiat în două etape, în 2020 și 2022, este de trei ori mai mic decât, de exemplu, parcurile Lumea Copiilor și Orășelul Copiilor, din același sector, ambele de lângă Parcul Tineretului. La momentul deschiderii, parcul va avea un teren de fotbal, piste de alergare, de biciclete, locuri de joacă, mese de șah, șezlonguri pe iarbă, zonă de picnic, plus fântâna arteziană și plaja, unde și-au găsit rostul cei patru palmieri moșteniți de la ex-primarul Cristian Popescu Piedone.

Situația din prezent a lucrărilor – după ce ni s-a permis accesul în șantier – arată astfel: parcarea supraetajată se află la stadiul de finisaje, iar la fântâna arteziană se montează echipamentul tehnic. Spațiul verde, aleile, pistele de alergare și biciclete sunt aproape în totalitate realizate, au fost plantați copacii tineri, care nu ofertă însă multă umbră.

Lipsesc gradenele și turnul de control ale fântânii, iar la câțiva metri depărtare, locurile de joacă sunt doar câteva dreptunghiuri betonate, întrucât aparatele nu au fost livrate de către furnizor, conform șefului de șantier Costică Pătrășcanu.

Întrebată de momentul în care se va deschide parcul Tudor Arghezi, Primăria Sectorului 4 nu a oferit o dată, ci o perioadă, respectiv ”în vara lui 2023”. Tehnic, șeful de șantier a estimat că în cel mult două luni ar trebui să fie gata, ceea ce înseamnă prima jumătate a lunii august.

Conform autorizației de construire emise în 8 aprilie 2022, termenul de execuție era de 12 luni. Parcul, aflat la marginea cartierului Metalurgiei, se învecinează cu centrele comerciale Metro, Jumbo și Auchan Berceni, cimitirul Metalurgiei și cartierele noi de locuințe Solar și Cristal. Este al doilea parc ce ar trebui să fie deschis în 2023, după Parcul Liniei din Sectorul 6, aflat tot pe o suprafață de 4 ha, dar finalizat în 6 luni de la începerea lucrărilor.

Foto: G4Media
Foto: G4Media
Foto: G4Media
Foto: G4Media
Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. O sa incepem sa asociem ideea de palmier in Romania cu ”mintea de primar”. Atata au vazut ei din calatoriile lor private in jurul Mediteranei. Ca in schimb de experienta nu cred ca au fost.
    Casele noi in Bucuresti sunt de inspiratie germana sau elvetiana, turnurile sunt imitatii din China, nimeni nu repara, intretine, reface ce alti primari sau conducatori iubiti au stricat. Ce Manastirea Vacaresti, nu domn primar? Macar o placa comemorativa, o macheta in acel Sun Plaza, educativ pentru cei ce trec zilnic pe acolo, ca tot ati avut o mama profesoara peste drum.