G4Media.ro

Parchetul general: Numărul plângerilor penale după violențele din 10 august a ajuns…

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Parchetul general: Numărul plângerilor penale după violențele din 10 august a ajuns la 651

Parchetul general a anunțat joi că numărul plângerilor penale depuse ca urmare a reprimării violente de către jandarmi a mitingului din 10 august din Piața Victoriei a ajuns la 651.

”Sunt efectuate în continuare activități privind identificarea persoanelor care au fost implicate în comiterea violențelor”, mai precizează Parchetul general.

În ultimele zile au început să fie chemați la Parchet pentru a da explicații cu privire a violențele din 10 august șefii din Jandarmerie, precum și prefectul Capitalei, Speranța Cliseru.

Astfel, joi a fost audiat colonelul Paraschiv, șeful Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei (BSIJ), celebrul “om în alb”, aşa cum a devenit cunoscut pe reţele de socializare. El a ieșit în jurul orei 15.15 de la Parchetul General, unde a fost audiat în calitate de martor de procurorii militari. Comandantul a refuzat să răspundă întrebărilor. Întrebat cu insistență dacă a fost justificată violența jandarmilor, Paraschiv a răspuns: ”m-ați văzut pe mine agresiv?” (detalii aici).

Miercuri a fost audiată vreme de trei ore, tot în calitate de martor, Speranța Cliseru, prefectul Capitalei, cea care a semnat ordinul de evacuare a Pieței Victoriei de către jandarmi. Ea a declarat la ieșire că nu a fost în Piață în ziua de 10 august și nu a văzut cu ochii ei ce se întâmplă acolo, cu toate că a semnat ordinul de evacuare.

”Nu, nu am fost în Piață”, le-a spus Speranța Cliseru jurnaliștilor care au întrebat-o unde a urmărit evoluția evenimentelor din 10 august. ”Nu am văzut cu ochii mei, nu am fost în Piață”, a insistat prefectul chestionat dacă s-a bazat doar pe informațiile primite de la jandarmi sau a văzut cu ochii ei ce se întâmplă.

Declarațiile Speranței Cliseru le contrazic pe cele făcute de ministerul de Interne, Carmen Dan, și de maiorul Laurențiu Cazan, comandantul efectivelor de jandarmi aflate în Piața Victoriei pe 10 august. Ambii oficiali au afirmat că prefectul Capitalei, care a semnat ordinul de intervenție, a fost prezentă la fața locului începând cu ora 16:00 (detalii aici).

Luni, șeful interimar al Jandarmeriei, Ionuț Sindile, numit pe 15 august, a fost la Parchetul general pentru a stabili cu procurorii modalitățile de cooperare pentru identificarea responsabililor de comiterea violențelor din 10 august.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Identificati toti cei care ocupau carosabilul dupa ora 23, precum si toti banditii care s au dedat la violente si trimisi la zdup de urgenta!
    Sa vina si vaca milka sa ajute la ancheta ca sta si face curu mare pe bani multi ascunsa in PG.

    • Morjane, va trag protestatarii pasnici o „muie” !

      Poate ca n-ai observat, (desi totusi cred ca ai observat pt ca esti doar prost, nu si tampit) dar au facut plangere si cei care nu au fost raniti de pulane sau gazati .

      PS. Au facut plangere ca sa invete jandarmeria ca trebuie sa-i protejeze si sa-i opreasca doar pe cei cu adevarati violenti ! 😉

    • E un pic complicat, ca aveau cagule pe fata si banda adeziva peste seria castii.

  2. Nu se va rezolva nimic, legile nu mai contează, ci numai slugărnicia faţă de mafia PSD.

    Foarte bine, să facă plângerile, dar la cât de ticăloşi sunt românii, nu se va schimba nimic.

    Acum e Sindile, înainte era Cucoş, nu ducem lipsă de ticăloşi, are naţia „cadre”.

    Întâi să se civilizeze românii, să nu mai fie trădători de neam ca jandarmii, pentru un salariu şi o pensie, apoi discutăm de construirea ţării.