G4Media.ro

Rocadă la vârful Jandarmeriei: Sebastian Cucoș revine în conducerea instituției ca adjunct…

Rocadă la vârful Jandarmeriei: Sebastian Cucoș revine în conducerea instituției ca adjunct al inspectorului general Ionuț Sindile

Sebastian Cucoș, fostul șef al Jandarmeriei până pe 15 august, cel care se afla la comanda instituției în seara reprimării violente a mitingului din Piața Victoriei, a fost numit joi, prin decizie a ministrului de Interne Carmen Dan, adjunct al actualului șef al Jandarmeriei, Ionuț Sindile, potrivit unui comunicat transmis de MAI.

Reamintim că pe 15 august cel de-al doilea mandat de șef interimar al instituției deținut de Cucoș a expirat și, pentru că legea interzice o a treia numire interimară, conducerea Jandarmeriei a fost preluată de Ionuț Sindile, la acea vreme adjunct al lui Sebastian Cucoș.

”În vederea consolidării echipei de conducere a Inspectoratului General al Jandarmeriei Române și asigurării unei continuități la comandă, până la obținerea avizului CSAT, începând cu data de 23 august a.c., colonelul Cucoş Gheorghe-Sebastian a fost împuternicit în funcția de prim adjunct al inspectorului general al IGJR. Reamintim că acesta a promovat concursul pentru funcția de inspector general al Jandarmeriei Române, dar numirea în această funcție este condiționată de avizul CSAT”, se arată în comunicatul Ministerului de Interne.

(Foto: Sebastian Cucoș. Sursa: Inquam Photos / Octav Ganea)

Carmen Dan a trimis abia pe 1 august la Cotroceni documentele necesare pentru avizarea de către Consiliul Suprem de Apărare a Țării a numirii definitive în funcție a lui Cucoș, dar președintele Klaus Iohannis a anunțat pe 14 august că nu va convoca CSAT pe această temă până după pronunțarea organelor judiciare abilitate în legătură cu reprimarea violentă a protestului de vineri din Piața Victoriei.

”Având în vedere evenimentele din data de 10 august a.c., din timpul protestului din Piața Victoriei, în care a fost implicată Jandarmeria Română, se impune ca luarea unei decizii de către Consiliul Suprem de Apărare a Țării privind numirea colonelului Cucoș Gheorghe-Sebastian în funcția de inspector general să se realizeze după pronunțarea organelor judiciare abilitate, cu privire la legalitatea acțiunilor Jandarmeriei Române. În acest context, problematica în cauză poate fi supusă analizei și deciziei CSAT în cadrul unei viitoare ședințe, luând în considerare și concluziile anchetelor organelor judiciare competente”, se precizează în comunicat.

Sebastian Cucoş a afirmat pe 14 august, într-o declarație de presă, că oamenii în uniformă şi-au făcut datoria la protestul din 10 august şi merită respect. El a fugit din fața ziariștilor, fără scuze față de victime.

“În ceea ce îi priveşte pe colegii mei, vă asigur că şi-au făcut datoria, vă asigur că oamenii în uniformă îşi merită respectul nostru şi al dumneavoastră. Dacă există cineva care se face vinovat de ceva, indiferent dacă e un om în uniformă sau e civil, va fi investigat, avem instituţii, avem o Justiţie care îşi face treaba şi sper să şi-o facă cu prisosinţă”, a susţinut Cucoş, în cadrul unei declaraţii de presă, la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

El a menţionat că în acest moment aşteaptă încheierea parcursului procedural privind numirea sa în funcţia de comandant al Jandarmeriei Române.

“Mă aflu în următoarea situaţie – am absolvit un examen legal. După absolvirea acestui examen pentru poziţia de comandant al Jandarmeriei Române, e necesar avizul CSAT. E o procedură. Sunt mulţi actori care trebuie să îşi dea avizul pe un asemenea act. Durează. Nu fac decât să aştept ca acest parcurs procedural să se încheie. Dragi români, suntem în anul Centenar, suntem în anul Unirii. Haideţi să ne aşezăm la calm, la moderaţie, la înţelegere”, a spus Sebastian Cucoş.

El a precizat că are 22 de ani de carieră militară într-o instituţie în care a evoluat “treaptă cu treaptă” şi nu a făcut decât să îşi iubească ţara, iar în toate misiunile a fost alături de oamenii săi, de care s-a declarat mândru.

“Am văzut polarizări diferite în spectrul media şi nu doar vizavi de ultimele evenimente. Prea ne-am învrăjbit români contra români, prea ne urâm unii pe alţii. Haideţi să ne aşezăm un pic. Cei care au greşit vor plăti, indiferent de unde sunt. Sunt instituţii care trebuie să facă lucrul acesta, să le lăsăm să îşi facă treaba şi noi să ne facem treaba. Jandarmii ăştia care au umplut tot netul acum sunt aceiaşi pe care i-aţi văzut la inundaţii, care i-au scos pe oameni din zăpadă şi care ani la rândul nu şi-au dorit decât să avem un cadru normal de desfăşurare a activităţilor, nimic mai mult”, a declarat inspectorul general al Jandarmeriei Române.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

22 comentarii

 1. Vă cădea mâna să votaţi USR în 2016.

 2. Sau, altfel spus, la vremuri noi, tot ei.

 3. Normal ca nu renunta la uneltele criminale. Data viitoare ne intampina cu gloante si grenade de razboi, dar vom fii acolo. Criminalilor!

 4. Vizionati Diaz !

  Jandarmeria romana, (sefi si trupeti), l-au vazut cred de mai multe ori inainte de 10 august si apoi pe 10 au incercat sa vada daca le iese si lor !

  PS. Cine o sa vada Diaz, sa aiba amabilitatea apoi sa-mi spuna daca , dupa parerea lui, jandarilor romani le-a iesit sau nu ! 😉

  PPS. Evident Diaz este un film care se gaseste pe net ! 😉

 5. Ca-i Cucos ca-i altu, egal. Important sa dea cu infractorii din piata de pamant! din prima!

  • Domnule asistat social te plătește bine psd-ul pentru a-ti arăta slugarnicia????

  • Nu-i cucos ci e gaina,
   Si ti-o baga-n gura tie
   Ca stii ca e o MUIE!
   La multi ani
   Ca sa traiesti,
   Inc-odata s-o belesti!

 6. E o eroare grosolana:
  „Reamintim că acesta a ABSOLVIT EXAMENUL (nu a promovat concursul) pentru funcția de inspector general al Jandarmeriei Române.”
  Nu mai denaturati realitatea, ca-l zapaciti pe bietul om!

 7. Cucos si-a dovedit loialitatea față de partid!!!!! Așa că își menține privilegiile!!!! Partidul e in toate!!!!!! Dacă vrei funcții te faci sluga la psd, omorî faci orice ti se cere și esti avansat!!!!!

 8. Pleaca a nostri, vin a nostri! Aceasi Marie,cu alta palarie! Pleaca Dracu vine Măsa!
  Astia ne cred mai prosti ca ei,si banditul de dragnea cat si secretara de la Videle.
  Puneti sa se organizeze concurs pentru functiile de Inspector sef si cei 2 adjuncti ai Jandarmeriei,dar organizat si condus de o comisie din o tara din vestul UE,democrata.
  Nu organizat de catre smecherii din Ministerul de Interne oamenii psd-alde.
  Atunci poate incepem sa va mai credem.
  Aceasi concursuri in care sa primeaze competenta sa se organizeze in toate ministerele,posurile,functiile din tara.
  Scoate-ti politica din agentii, din toate organismele aflate mai jos de ministere.

 9. Și nu-i așa că sfinții Represalie si Ion Bâtă de Aur vor fi numiți adjuncții Preafericitului Daniel?

  • Supermisto !

   PS. E de top 10 !!! 😉

  • Merci!
   Poate pentru treaba cu adjunctii, pentru că treaba cu sfintii am preluat-o…

  • Nu conteaza, commentul e de top 10 !

   PS. Asa si eu am adaugat unui erou de banc (Alifie) un coleg ( Vaselina) si le-am dat drumul in lume (de fapt doar pana la Rahova, unde-l asteapta cu nerabdare pe Livache) ! 😉

  • Apropo, Scara , cauta pe net filmul Diaz (e dupa un caz real) si vizioneaza-l si o sa ai o surpriza vis a vis de cele intamplate la noi pe 10 august !

   PS. Zau ca merita vazut ! 😉

  • Luati-va o camera!

  • @Asistat,
   Să fie lângă camera unde sunteți cazați voi trei: @Asistat, @Morjan și @Pudila ? „Unde-s trei puterea crește și degrabă se-nroșește !” Trandafirul adica…!
   @Susufler,
   Adică tu crezi că Daddy nici măcar nu s-a ostenit să născocească o strategie și a copiat una dintr-un film? Am sa-l vizionez cu prima ocazie…
   Noapte buna!

  • Scara,
   Sunt convins ca a fost luat de model ! Ma mananca limba sa ti-l povestesc, dar ma abtin !

   PS. Noapte buna ! 😉

 10. Bagă o soldă la catedrală, Cucoș, că bine mai cînți de pe stiva de icoane!