G4Media.ro

Omenirea mai are „doi ani pentru a salva lumea”/ Secretarul executiv al…

Sursa foto: Pixabay / qkcreativity92

Omenirea mai are „doi ani pentru a salva lumea”/ Secretarul executiv al ONU pentru climă solicită acțiuni mai rapide și mai multă finanțare

Simon Stiell, secretarul executiv al Națiunilor Unite pentru climă, a declarat că știe că avertismentul său poate părea melodramatic, dar că acțiunea din următorii doi ani este „esențială”. Omenirea mai are la dispoziție doar doi ani „pentru a salva lumea” prin schimbări dramatice în modul în care emite emisii care captează căldura, potrivit șefului agenției ONU pentru climă, relatează Euronews.

Guvernele din întreaga lume se confruntă cu un termen-limită 2025 pentru noi planuri mai puternice de reducere a poluării cu carbon, aproape jumătate din populația lumii votează în acest an în cadrul alegerilor, iar la sfârșitul acestei luni vor avea loc la Washington întâlniri financiare globale cruciale.
Secretarul executiv al Națiunilor Unite pentru climă, Simon Stiell, a declarat miercuri că știe că avertismentul său poate părea melodramatic, dar acțiunile din următorii doi ani sunt „esențiale”.

„Avem încă o șansă de a face ca emisiile de gaze cu efect de seră să se prăbușească, cu o nouă generație de planuri naționale privind clima. Dar avem nevoie de aceste planuri mai puternice, acum”, a declarat Stiell într-un discurs susținut la think tank-ul Chatham House din Londra.

El a sugerat că acțiunile în domeniul climei nu trebuie abordate doar de oamenii puternici – într-o referire nu foarte voalată la calendarul electoral din acest an.

„Cine are exact doi ani la dispoziție pentru a salva lumea? Răspunsul este fiecare persoană de pe această planetă”, a spus Stiell.

„Din ce în ce mai mulți oameni doresc acțiuni în domeniul climei chiar în toate societățile și în toate spectrele politice, în mare parte pentru că simt impactul crizei climatice în viața de zi cu zi și în bugetele casnice.”

Secetele care distrug culturile au sporit necesitatea unor acțiuni mai îndrăznețe pentru a reduce emisiile și a ajuta fermierii să se adapteze, ceea ce ar putea spori securitatea alimentară și ar putea diminua foametea, a spus el.

„Reducerea poluării cauzate de combustibilii fosili va însemna o sănătate mai bună și economii uriașe atât pentru guverne, cât și pentru gospodării”, a spus Stiell.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. ONU e ca și cum n-ar exista, pe cine mai interesează ce spun?