G4Media.ro

Ofiţerul italian arestat pentru spionaj în favoarea Rusiei avea probleme cu banii,…

NATO Sea Shield 2019 Sursa foto: NATO.int

Ofiţerul italian arestat pentru spionaj în favoarea Rusiei avea probleme cu banii, afirmă soţia şi colegi ai acestuia

Ofiţerul italian arestat marţi pentru spionaj în favoarea Rusiei „nu reuşea să facă faţă” cheltuielilor zilnice doar din salariul său, afirmă soţia lui într-un interviu publicat joi de cotidianul Corriere della Sera, informează AFP.

Salariul său de „3.000 de euro nu era suficient pentru o familie cu 4 copii, 4 câini (…), cu 1.200 de euro rată lunară la un credit imobiliar”, explică Claudia Carbonara, soţia lui Walter Biot, arestat în timp ce transmitea documente clasificate unui ofiţer rus în schimbul sumei de 5.000 de euro.

„Era disperat. Disperat pentru viitorul nostru şi cel al copiilor noştri (…). Walter era în criză de ceva timp, îi era teamă că nu va mai reuşi să facă faţă tuturor cheltuielilor noastre (…). Din cauza COVID-19, am sărăcit”, a încercat să justifice femeia, psihoterapeut specializat în terapii de cuplu, în timpul unei discuţii telefonice cu un jurnalist al cotidianului italian.

„Dacă el mi-ar fi spus, am fi discutat împreună, aş fi încercat să-l conving. Însă el a decis de unul singur (…). Nu reuşesc să iau legătura cu el, nu reuşesc nici măcar să-i găsesc un avocat”, a subliniat Claudia Carbonara.

Potrivit mărturiilor adunate de Corriere della Sera de la colegii săi, Walter Biot, un căpitan de fregată în vârstă de 56 e ani care lucra la Statul-Major al Apărării de la Roma, „avea nevoie de bani şi acest lucru era ştiut”.

„Ruşii au mizat pe slăbiciunile lui, pe problemele lui personale”, potrivit unui coleg care îl cunoaşte bine, citat de ziar. „Ceea ce a făcut el este foarte grav pentru securitatea ţării şi a NATO, dacă într-adevăr s-a vândut, nu are nicio scuză şi şi-a distrus viaţa. Riscă cel puţin 15 ani de închisoare”, a estimat colegul.

Walter Biot şi-a început cariera în calitate de subofiţer în Marină, apoi, în urma unor concursuri interne, a devenit căpitan de fregată, înainte de a ajunge la Statul-Major al Marinei, unde se ocupa de relaţiile cu presa. Din 2010 până în 2015, el a lucrat la cabinetul ministrului apărării italian.

Un alt coleg al său citat de Corriere della Sera declară că nu-i vine nici acum să creadă ce s-a întâmplat. „Ca şi cum ţi s-ar spune că o persoană în care aveai încredere a comis un act incredibil. Pentru noi, Walter era un prieten asupra căruia nu aveam nicio îndoială”, a spus el.

Carabinierii (poliţia italiană) a anunţat miercuri că un oficial din armata rusă şi un căpitan de navă italian au fost reţinuţi sub suspiciunea de spionaj. Întâlnirea dintre căpitanul italian de fregată şi oficialul rus, care este acreditat pe lângă Ambasada Federaţiei Ruse la Roma, a avut loc marţi seara, a mai indicat poliţia.

Sursa: Agerpres

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

  1. Așa se recrutează, vezi că are datorii, îl cumperi.

    Un sfat pentru cititori: dacă nu vă puteți crește veniturile pentru a face față cheltuielilor, reduceți cheltuielile. Pâinea cu iaurt și un somn bun noaptea sunt mai ușor de pus în practică decât pare. Să nu vă pese de ce zic restul, că nu aveți bani de restaurant sau de concediu, că nu-i treaba lor. Nu merită să vă stricați viețile pentru a păstra aparențe.

    • Presupuneti ca sunteti filat tot timpul 24/7. Sa nu mai picati de prosti. Si oricum daca nu e in regula ceva, nu merita riscurile pentru 2-5-10 mii, ca mai mult nu plateste nimeni. E si neprofesionalismul rusilor, care nu s-au asigurat ca nu-i ”vede” nimeni. Practic tranzactia sa nu poata fi probata… Amateurs…

    • Nu e suficient. Alina M te-ar denunta si pe motive fictive.

      Luati democratie, baieti si fete.

    • La revolutie eram in consem la centrala IJTL…

  2. aaaa, stai ma ca avea probleme cu banii… aaaaa, atunci e ok… credeam ca e tradator din pasiune… dar daca omu avea probleme cu banii, eu zic sa il ierte… ba chiar sa ii mai dea niste acte sa le dea la rusi… zici ca e un sofer prins de radar care spune ca se grabea…

  3. Sa mai vad corifeii cum zic ca Rusia n-are nicio treaba prin Europa … Rusia a fost si este in continuare cea mai activa natie in domeniul spionajului si toate ramurile aferente (informatii, contra-informatii, fake news, propaganda, etc.)

    • ce ziceai de natiunile specializate pe propaganda?

  4. Asa au facut in Ucraina, au colectat informatii despre organizarea militara si despre ofiterii din peninsula Crimeea pana in ziua in care au stiut exact care e lovitura cea mai simpla si eficienta. Au sarit fulgerator la beregata fara nici o opozitie , terenul e ra pregatit de ani de zile . In Bulgaria am vazut ca fac la fel, chiar mult mai agresiv .
    Solutia? Parteneriat la sange cu SUA, singurii care le pot da peste bot atat de rau incat sa nu incerce decat daca vor sa se sinucida .

    • Pai SUA in speta CIA/MI6/diverse ong-uri globaliste au organizat maidanul din Kiev. Daca aia nu-l porneau mai era anexata Crimeea?

    • Daca o tara subjugata de USSR voteaza debarcarea puterii instaurata cu forta de Stalin si in mod democratic alege o putere politica care nu mai vrea sa stea in genunchi in fata rusilor e grav. Cum isi permit sa inlature marionetele politice care intretineau regimul colonial rusesc…

  5. Ce diferență!
    La noi un pitifelnic de politician
    sau orice funcție politica, se ” realizează” într-un singur mandat ,sau chiar mai puțin .
    La ei un militar de carieră ce lucrează la marele stat major al armatei primește salariu de 3000 eu.
    La noi politrucii și potentații zilei se vând pe milioane de euro .
    La ei mafie și corupție pentru numai 5000 eu !
    Italia a treia forță economică din UE !
    Romania , săraca țară bogată !