G4Media.ro

O româncă șomeră din Italia a donat 5.000 de euro pentru spitalele…

Sursa foto: L'Arena

O româncă șomeră din Italia a donat 5.000 de euro pentru spitalele din Verona

O româncă din Italia, aflată în șomaj în prezent, a dat dovadă de mărinimie în perioada pandemiei de coronavirus. Florica Abrudan, Ika pentru toți prietenii și colegii, a donat 5.000 de euro pentru spitalele din Verona, orașul în care locuiește, scrie L’Arena.

Românca este pe cale să obțină cetățenia italiană: „Ar fi trebuit să o primesc chiar în aceste luni, dar criza de COVID-19 a încetinit totul”, povestește femeia.

Ika este angajata marelui centru termal Aquardens din Pescantina, în provincia Verona, unde lucrează ca barman, și a dorit să doneze 5.000 de euro pentru a contribui la proiectul „Apă pentru Viață”, pentru ajutorarea spitalelor veroneze. Administratorul delegat Flavio Zuliani a refuzat banii de la propria angajată, dar Ika a cumpărat atunci 30 de bilete. „Dar de ce vă mirați? După tot ce a făcut Italia pentru mine, este minimul ce pot face pentru a mă revanșa”, i-a spus românca.

Femeia este disponibilizată în această perioadă, după închiderea activității din cauza crizei de coronavirus. Ika a ajuns în Italia pentru prima dată în 2003, după ce a lucrat într-un depozit din România pentru o mare companie italiană de încălțăminte externalizată în Europa de Est, o pasiune pentru propria muncă care a determinat-o să facă ore suplimentare, devenind astfel bună prietenă cu proprietarii. O vacanță în regiunea Marche s-a transformat în dragoste la prima vedere pentru Italia și oportunitatea de a ajunge la Verona, tot grație intermedierii patronilor, unde a fost baby-sitter pentru o familie din zonă.

„A fost prima dată când am părăsit România și Italia a fost un paradis pentru mine. Am început să lucrez ca menajeră, să fac curățenie în case și comisioane pentru câteva familii veroneze. Italia m-a întâmpinat cu dragoste și eu am răsplătit-o imediat. M-am simțit în familie și sunt recunoscătoare pentru acest lucru”, povestește Ika.

Acum are un fiu în România și un soț italian. „Am un fiu care acum are 18 ani, are un bar în România și merge bine. Aici am cunoscut iubirea, în urmă cu aproximativ 12 ani ne-am cunoscut și a fost dragoste la prima vedere. După câțiva ani de viață împreună, ne-am căsătorit și suntem foarte fericiți”, a mai povestit românca.

În 2016 s-a angajat la Aquardens, parcul balnear din provincia Verona. „Povestea Ikăi este emoționantă și face bine inimii și sănătății Italiei noastre. Evident, nu putem accepta contribuția pe care vrea să o acorde, dar este corect ca oamenii ca ea să devină un simbol al solidarității”, spune Flavio Zuliani.

Sursa: Rador / Traducerea: Oana Avram

Sursa foto: L’Arena

NOTĂ: Articol publicat în cadrul proiectului ”România ajută!”, realizat de G4Media.ro în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. La noi nu am vazut medic, care au peste 4000 euro net per luna, sa doneze un leu, macar, pt covid!
    Animalelor! La fel nu am vazut bugetar care sa doneze un leu in perioada asta! Astia ne conduc! Niste animale, niste cadavre ambulante! Jegurilor ce sunteti! Medici, justitie, structuri, animale, taraturi! Numai bani aveti in cap, nenorocitilor!

    • Suntem oameni care donam lunar pt. diferite asociații, in special in zona de suport, de dotare/renovare a unităților spitalicești , dar nu facem un caz( sau un articol din asta) si, cu toate acestea, fără nici cea mai mica proba ca ceea ce afirmați ar fi adevărat, va descărcat i frustrările intr- un limbaj de ghetou.
      In plus, donarea e un act benevol, nu o condiție pt. a nu fi facut „animal” si mai stiu eu cum.
      Da, un medic are 4000 de euro pt ca sta 18 in scoala(nu pun la socoteala grădinița🙂), la care se adaugă încă cel puțin 4- 5 ani de rezidentiat( daca nu mai mult, depinde de specializare) până ajunge medic specialist, si asta numai după susținerea unui examen de admitere in rezidentiat , examen cumplit de greu, apoi , după încă ceva examene, ajunge , pe la vreo 40 de ani, cu grad de medic primar. Iar profesia sa implica tone de cărți studiate si sute/ mii de ore si gărzi efectuate în spital.
      Evident, asta nu o poate face oricine( in primul rând pt. ca nu intra la medicină decât tinerii studioși, „tocilarii”, cum nu ma indoiesc ca i- ati denumi in zeflemea), dar de înjurat o poate face oricine .
      Un magistrat, in afara de facultatea de 4 ani, tb, înainte de a ajunge judecator/ procuror stagiar, încă de prin anul 2000, sa intre la Institutul Național al Magistraturii unde concursul de admitere numără f.multi aspiranți pe un loc, iar dificultatea sa e egalată, cel mai probabil, doar de examenele de intrare la facultatea de medicină și de examenul de rezidentiat din medicină.
      După 2 ani de Institut( multi dau concursul de admitere ani la rând până ajung sa reușească să îl si ia), din nou examene si , tot asa, examene peste examene( cu concurenta puternică din partea colegilor, nu „simulacre”), daca magistratul vrea sa promoveze in grad profesional, mai sus decât baza, respectiv cea de judecător cu grad de judecătorie.
      E f usor sa atunci cu noroi, spectator de pe margine fiind,in categorii profesionale in interiorul căruia ajung doar tineri fff bine pregătiți.
      Oriunde in lumea civilizată, si medicii, si magistrații sunt platiti f bine si,corelativ, cel puțin în România, li se retin sume f mari din salariu, sume care_ ce sa vedeti!_ merg fix la sistemul de contribuții pt.sanatate( nebeneficiid de absolut niciun avantaj, deși li se reține, de regula, cam triplu față de contribuția unui salariu mediu) si la fondurile pt .pensii de stat.
      Cat despre injurarea, in bloc, a bugetarilor, am mai spus-o, ar fi interesant sa oprească bugetarii funcționarea serviciilor publice vreo saptamana- doua si sa ca spuna,unuia ca dvs., amator de vorbe licențioase, : ia pune mana si fa ce facem noi!
      Un zidar e important, dar sa chituiesti si sa varuiesti nu iti trebuie multa scoala,ci indemnare, dar ca sa ajungi medic primar sau judecător cu grad de curte de apel ai nevoie de cel puțin 15- 2o de ani numai in profesie.
      In fine, nu ma astept sa va schimbați opinia, ar tb sa va schimbați atitudinea, ceea ce, după cum scrieti, e de trecut la capitolul” misiune imposibila”. Din pacate, ca dvs.sunt multi pt ca ura prinde mult mai usor decat rațiunea.

    • Doamnă/Dom’le @ Magistrat,
      Înțeleg din lungul expozeu că pentru d-stră & co. inginerii, profesorii (care nu-s de pe la facultățile de medicină și nici de la pomenitul Institut Național al Magistraturii), economiștii etc. sunt un fel de pleavă – d-stră fiind ,,rodul cel mai de soi”!
      Două ,,chestii” (ce vreți, nu am limbaj atît de ,,elevat”):
      1) așa cum, în vremuri nu de mult trecute, apăruseră bancuri/glume batjocoritoare cu milițieni – fiindcă exista ,,material” din abundență, la fel și în prezent cu medicii. Știți că la mai multe spitale din România medicii au refuzat combinezoanele din cauză că nu aveau buzunare?! Poate-ați aflat, că circulă în online; dacă n-ar fi avut ditai sîmburele de adevăr nu s-ar fi răspîndit ca covidu’, ,,murea” în primu’ cerc de contacți. Despre asta e vorba, nu despre școală.
      2) cît despre ,,Cat despre injurarea, in bloc, a bugetarilor, am mai spus-o, ar fi interesant sa oprească bugetarii funcționarea serviciilor publice vreo saptamana- doua si sa ca spuna,unuia ca dvs., amator de vorbe licențioase, : ia pune mana si fa ce facem noi!”, vedeți d-stră, ne-ați dovedit tuturor că mai presus de școala înaltă pe care o aveți, aveți logica strîmbă! Căci vă spun eu, care mă laud doar cu ,,școala vieții”, că e taman vițăvercea!

    • Du-te dreacu de prost de ce sa donam noi pentru tine?

  2. Și medicii de la noi mai sunt și numiți îngerii in alb. 😂😂😂😂😂😂

  3. Felicitări și din România, Florica Abrudan, să fii sănătoasă, fericită și să te bucuri mereu de recunoștința celor din jur!
    Și poate luna mai – luna ,,Florar” îți va aduce așteptatul dar – frumos ar fi!