G4Media.ro

O nouă reuniune a Consiliului de Securitate al ONU programată vineri, privind…

O nouă reuniune a Consiliului de Securitate al ONU programată vineri, privind situația din Belarus

Consiliul de Securitate al ONU urmează să ţină vineri o nouă reuniune neoficială privind situaţia din Belarus, de data aceasta publică şi, în principiu, cu participarea liderei opoziţiei din Belarus, Svetlana Tihanovskaia, au făcut cunoscut luni surse diplomatice, scrie AFP, citată de Agerpres.

Această sesiune, în videoconferinţă, este consacrată drepturilor omului în Belarus după expulzarea săptămâna trecută a unor reprezentanţi ai presei străine şi interdicţia de acreditare pentru alţii, a precizat o sursă diplomatică.

Ca şi precedenta discuţie, desfăşurată cu uşile închise la 18 august, noua reuniune este organizată la iniţiativa Estoniei, în prezent membru nepermanent al Consiliului de Securitate. Ea va fi neoficială şi formatul său special le permite membrilor Consiliului de Securitate să nu participe la aceasta.

Mai multe ţări, ca Rusia sau China, consideră că evenimentele din Belarus ţin de situaţia internă a acestei ţări, nu ameninţă pacea internaţională şi, prin urmare, nu trebuie dezbătute în Consiliul de Securitate al ONU.

Zeci de mii de manifestanţi au ieşit duminică pe străzile din Minsk şi în alte oraşe mari pentru a cere plecarea preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, acuzat că a fraudat alegerile prezidenţiale de la 9 august.

sursa foto: AGERPRES/EPA/STRINGER

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter