G4Media.ro

O clădire simbol din centrul Iașului, lăsată de primărie să se distrugă

O clădire simbol din centrul Iașului, lăsată de primărie să se distrugă

O clădire simbolică a Iașului realizată în stil arhitectural neoromânesc, ce a fost cumpărată de Primărie, este într-o stare avansată de degradare, în prag de autodemolare, relatează publicația ReporterIs. Amplasată în Copou, în centrul municipiului, clădirea ce a aparținut Liceului Sportiv nu beneficiază de nici un leu pentru refacere.

Terenul pe care se află construcția e extrem de valoros pe piața imobiliară.

În 2018, printr-o hotărâre de Consiliul Local, imobilul a fost preluat de Direcția Exploatare Patrimoniu a Primăriei. În ultimii trei ani însă, clădirea s-a deteriorat continuu.

Experții au afirmat că refacerea și utilarea acesteia ar costa sub un milion de euro. În viitorul Plan Urbanistic General este propusă pentru includerea pe Lista monumentelor istorice din Județul Iași. Dacă însă nu se intervine rapid pentru consolidare s-ar putea să nu mai apuce.

Acum, clădirea cu parter și etaj este parțial distrusă. N-are ferestre, n-are uși, iar acoperișul este prăbușit pe mai multe porțiuni. Curtea este năpădită de buruieni, iar pe lateral, o parte din gard a dispărut. În partea din spate, mai mulți pereți s-au surpat. Pe timpul nopții, casa este loc de refugiu pentru oamenii străzii. (Foto: Clădire simbol din Iași – ReporterIS)

Citește tot articolul pe ReporterIS

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Clădire simbol ! Nomen est omen, ce vreți ?

  2. Cine știe ce dezvoltator urmărește terenul respectiv. Nimic nu e întâmplător în Primăria Iași. Chirica, știe de ce… Nasol cu DNA-ul, cu DICOT-ul că altfel era rasă de pe fața orașului și la copchilul lui Chirica îi mai creștea o … vilă! Să aibă două, trei…sărăcan de el și de tat-su!

  3. Se numeste progres , modernizare ca doar nu o sa stam cu ele sute de ani precum piramidele.

    • Cumva ai propus egiptenilor sa dea terenul de sub piramide pentru vreun mol, si ei au aprobat cu entuziasm?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.