G4Media.ro

Nokia se retrage din Rusia

Sursa foto: G4Media.ro

Nokia se retrage din Rusia

Nokia va părăsi Rusia, a anunțat marți compania finlandeză de telecomunicații, la o zi după ce rivalul Ericsson a decis să își suspende pe termen nelimitat operațiunile în această țară, potrivit Le Figaro.

Furnizorul de rețele de telecomunicații mobile, care a suspendat deja livrările de echipamente către această țară la începutul lunii martie, „poate anunța acum că va părăsi piața rusă”, se arată într-un comunicat.

Această decizie va duce la constituirea unui provizion de 100 de milioane de euro în conturile Nokia pentru primul trimestru, a precizat grupul. Rusia a reprezentat „mai puțin de 2%” din veniturile Nokia în 2021, iar grupul a precizat că își menține previziunile financiare pentru 2022 „datorită cererii puternice din alte regiuni”.

Luni, rivalul suedez Ericsson a anunțat că își suspendă activitățile în Rusia pe termen nedefinit și că cei 600 de angajați intră în concediu plătit.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Vând telefon Nokia 3210, an producție 2001.
  Nu bate, nu scârțâie !
  Bateria ține 7 zile !
  Nu se mai văd inscripțiile de pe taste !
  Nu accept schimb .
  Preț: 6 sacoșe de rafie pline cu ruble !

 2. Mai există Nokia?

  • Da Rusnacilor, mai exista Nokia și nu este vorba de telefoane este vorba de rețele! Hai ca în scurt timp o sa reveniți la corespondenta prin posta!

 3. Bucuria richipeilor.