
Nivelul mic al Dunării are efecte şi în economie: a scăzut producția hidro, iar traficul se desfășoară cu dificultate din cauza pragurilor de nisip / Apel către pescari să nu utilizeze plasele pe canalele şi lacurile din rezervaţie
Nivelul mic al Dunării a determinat scăderea producţiei de energie hidro, în timp ce navigaţia se desfăşoară cu dificultate, anunță Agenția de presă Rador. Din cauza pragurilor de nisip, există pericolul ca navele să rămână blocate, astfel că sunt restricţii de tonaj.
Totodată, în Delta Dunării, administraţia face apel la pescari să nu utilizeze plasele pe canalele şi lacurile din rezervaţie, pentru a proteja resursa piscicolă în condiţiile în care nivelul fluviului a scăzut la Tulcea sub cota de 50 de centimetri.
Urmărește cele mai noi producții video G4Media
- articolul continuă mai jos -
Ordinul de prohibiţie nu permite guvernatorului să ia vreo decizie de limitare a pescuitului, aşa cum s-a întâmplat în anii trecuţi.
În acest context, Bogdan Bulete, guvernatorul Deltei, face un apel la pescari pentru a nu folosi setca în interiorul rezervației.
„Setca este o unealtă de încurcare-agățare. În schimb există altă clasă de unelte de pescuit tip capcană. Cea mai folosită sculă este vintirul, care are avantajul de a nu omorî resursa și unde se poate face și o selectare ulterioară a respectivei capturi.
În regim de urgență, am demarat discuțiile cu Ministerul Agriculturii, cu Ministerul Mediului, toată lumea este de acord că trebuie reparată această greșeală și sperăm noi, cât de curând, să fie făcută această intervenție legislativă”, spune Bulete.
La Tulcea, cota Dunării este de 38 de centimetri, iar tendința pentru următoarele 5 zile este scădere cu până la 15 centimetri.
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.