G4Media.ro

Niciun pat liber în Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța: Numărul de…

Niciun pat liber în Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța: Numărul de infectări este în creștere, în ultimele 14 zile

Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța a rămas fără niciun pat liber, marți seară, a informat Prefectura Constanța. La nivelul întregului județ mai sunt libere doar 185 de paturi pentru tratarea bolnavilor de coronavirus, la care se adaugă cele 46 de paturi care au mai rămas libere în Spitalul Militar Modular amenajat pe stadionul Portul din Constanța. Spitalul a fost deschis și a început să primească pacienți marți.

În ultimele 14 zile, Constanța a înregistrat o creștere constantă a numărului de infectări după o lungă vreme în care în județ răspândirea covornavirusului a fost ținută sub control. În două săptămâni, în județ au fost confirmate 679 de infectări noi.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 2.791 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 63 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În acest moment, sunt 374 de persoane internate, dintre care 344 din județul Constanța și 30 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 259 de teste RT-PCR și au fost depistate 35 de cazuri COVID-19.

Alte școli au trecut în scenariul roșu, în care elevii fac școală online

Marți, prefectul județului Constanța, George-Sergiu Niculescu, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în sistem electronic, pentru votarea hotărârii nr. 30 a CJSU Constanța. Aceasta prevede, printre altele, modificarea scenariilor de funcționare în 16 unități de învățământ din județul Constanța.

Astfel, s-a votat în unanimitate trecerea din scenariul 2, în scenariul 3, până pe data de 12 octombrie a.c, pentru următoarele unități de învățământ: Școala Gimnazială nr. 37 Constanța, unde au fost confirmate 4 cazuri COVID-19 (trei în rândul cadrelor didactice și un elev), Liceul Teoretic Murfatlar, unde au fost confirmate 5 cazuri COVID-19 în rândul elevilor, Școala Gimnazială „Gala Galaction” Mangalia (o clasă I), unde a fost confirmat un caz COVID-19 în rândul elevilor, Liceul Teoretic „Decebal” Constanța (o clasă a IX-a), unde a fost confirmat un caz COVID-19 în rândul elevilor. Aceeași măsură se va aplica, dar până pe 09 octombrie a.c., pentru Școala Gimnazială nr. 1 Valu lui Traian (o clasă a VI-a), în urma confirmării unui caz COVID-19 în rândul elevilor.

De asemenea, s-a votat trecerea din scenariul 1, în scenariul 2, până pe data de 12 octombrie a.c., în cazul următoarelor: Școala Gimnazială nr. 1 Fântânele, Grădinița cu Program Normal Fântânele, Școala Gimnazială nr. 1 Limanu, Școala Gimnazială nr. 2 2 Mai, Grădinița cu Program Normal Limanu și Grădinița cu Program Normal „Frații Grimm” 2 Mai. Măsura a fost luată ca urmare a ratei incidenței cumulate între 1-3/1.000 locuitori.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Poate niciun un pat liber fara spaga.

  2. E normal sa nu mai fie paturi; oameni care ar trebui sa stea acasa, si sa ia, la nevoie, vreun paracetamol, sunt PRIVATI DE LIBERTATE in spitale. In spitale ar trebui sa stea doar cei ce isi doresc acest lucru. Iar cei ce nu au conditii de izolare acasa ar trebui sa stea la HOTEL! Pentru cei cu probleme sau speriati exista 112!

  3. Ma intreb ce interes are un cetatean care posteaza un astfel de comentariu? Si multi ca el din lista asta. Stie mai multe decat ceilalti? Cel mai probabil nu stie. Prin „sfaturile” pe care le da indeamna la ignorarea regulilor si poate sa ucida niste ghinionisti. Va avea pe maini sangele celor ce-i urmeaza indemnurile.
    Daca regulile ce ni se cer sunt decente, cum este cazul, prin respectarea lor educam vointa sa respecte si alte reguli si avem destule reguli de invatat, spre bine nostru. Invatam dupa multi ani sa ne spalam pe maini. Cunosc, din pacate, oameni care nu se spala pe maini nici macar cand ies de la baie . E un moment prielnic sa invatam sa ne spalam. Probabil ca in epoca de aur cand nu curgea apa la robinet nu ne mai spalam si am ramas cu reflexul asta.
    Daca tot pretindem ca suntem crestini intelegem oare ca postul despre asta este, despre educarea vointei?
    Dar cred ca cei ce posteaza comentarii ca acesta care indeamna la „ne-simtire” nu sunt capabili de empatie, lipsa mare si metastatica prin partile astea, dar nici nu inteleg ca au responsabilitatea faptelor si cuvintelor lor.

  4. Si credeti ca este relevant ca ati avut boala. Faptul ca ati trecut prin boala nu este un argument care sa sustina ca toti vom reactiona la boala la fel de bine ca dumneavoastra.
    Si bajbaiala de care vorbiti nu va sperie? Boala asta pare sa aiba tot timpul un pas inaintea noastra. Si, cu atat mai mult, faptul ca in tratament trebuie sa se recurga la medicamente cu efecte secundare importante nu va sperie si nu va face sa va ganditi mai serios la preventie? Preventie. Asta ar trebui sa promovati, nu ignoranta.
    Discutia despre teste si acuratetea lor nu duce nicaieri.