G4Media.ro

Spitalul militar modular de la Constanța a început să primească pacienți COVID-19

Spitalul militar modular de la Constanța a început să primească pacienți COVID-19

Spitalul militar modular de la Constanța, SMMIT, a început să primească de duminică pacienți COVID-19, pe fondul înmulțirii cazurilor din ultima perioadă.

La SMMIT, amenajat pe stadionul Portul din Constanța, au fost internați până în acest moment 14 pacienți, conform declarațiilor făcute marți de col. dr. Aurel Trană, comandantul Spitalului Militar Constanța. Acesta a precizat că spitalul se ocupă, momentan, de pacienți care sunt netestați încă, pacienți suspecți.

„Pacienții pozitivi sunt evaluați radiologic, biologic și clinic, iar în funcție de forma lor, sunt redirecționați către spitalele din linia I și II din Constanța”.

Conform colonelului Trană, cazurile dificile merg la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, cei cu comorbidități la Medgidia, iar cei cu forme ușoare la Palazu Mare sau Mangalia.

În acest moment, SMMIT Constanța are 8 paturi ocupate.

Județul Constanța dispune momentan de 605 paturi, incluse pentru tratarea bolnavilor COVID-19: Spitalul de Boli Infecțioase Constanța (120 de paturi – 111 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 de paturi – 71 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 de paturi – 117 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (107 paturi – 76 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (54 de paturi – 16 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (74 de paturi – 0 ocupate), conform ultimei informări a Prefecturii Constanța, transmisă luni seară.

La Constanța s-au înregistrat până în acest moment 2.791 de cazuri și 63 de decese. 375 de persoane sunt internate în spitalele din Constanța, dintre care 335 din județul Constanța și alte 40 din alte județe.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Da, sigur! Bate vantul! Sa va fac o fotografie sa vedeti cat e de gol?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.