G4Media.ro

Nicio universitate din Uniunea Europeană în top 15 Academic Shanghai Ranking 2022,…

Sursa foto: European Council

Nicio universitate din Uniunea Europeană în top 15 Academic Shanghai Ranking 2022, condus și anul acesta de Harvard University, ca în ultimii 20 de ani / Universitatea „Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca, singura prezență românească în top, pe locurile 801 – 900

În top 10 Academic Ranking of World Universities (ARWU) 2022, lansat azi de Shanghai Ranking Consultancy, doar două universități sunt britanice, restul fiind americane. Prima universitate din Uniunea Europeană clasată în acest ranking este „Paris-Saclay”, din Franța, pe poziția 16, în cădere de pe locul al 13-lea anul trecut. În privința instituțiilor de învățământ superior de la noi, nicio schimbare față de ediția 2021, singura universitate prezentă în prestigiosul clasament fiind „Babeș Bolyai”, pe locurile 801-900.

Harvard University conduce acest clasament pentru al 20-șlea an la rând, iar Stanford University rămâne pe locul al doilea. Massachusetts Institute of Technology (MIT) urcă o poziție, pânmă pe 3 de pe 4 anul trecut, potrivit clasamentului.

În top 10 apar, la fel ca anul trecut, Cambridge, Berkeley, Princeton, Oxford, Columbia, Caltech și Chicago.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

8 comentarii

  1. Acelasi comentariu ca de fiecare data la articolul cu topul Shanghai. Topul este despre cercetare, iar universitatile din Europa continentala sunt concentrate pe predare. Cercetarea se face prin institute de cercetare (Inria, Mpi) care nu sunt considerate in top.

  2. China are 5 premii Nobel in domeniile stiintifice in intreaga istorie a premiilor…
    Studentii chinezi sunt ambitiosi, dar asta nu ii face sa fie mai creativi sau mai competitivi stiintific.
    La fel precum olimpicii romani, care iau de 50 de ani medalii de aur la olimpiade de matematica sau fizica, dar nu iau medalii Field sau Nobel… Asta pentru ca educatia pe care au primit-o in Romania ii face sa se lupte pentru un loc la o universitate de top din Vest (ca sa isi „asigure viitorul”), dar nu le trezeste la o varsta frageda curiozitatea intelectuala autentica sau dorinta libera de a descoperi.

  3. La noi pute de incompetenta, nepotism si fosilizare dar va treziti voi sa-i criticati pe aia de pe primele locuri 😛
    Bine ca aveti WCurile in fundul curtii si nu faceti la olita si sa aruncati in strada ca in Evul MEdiu!

  4. Babes Bolyai e prima din tara. La coruptie.

  5. Citești și constați că opiniile postate provin de la „savanți” care nu au aflat că în universitățile din România nu există aparatură și software de cercetare pt că banii se duc spre ajutorarea guvernanților.

    • Nu stiu daca nu exista aparatura sau software pentru cercetare, stiu ca banii pentru cercetare se obtin daca 1) ai idei si stii ce vrei sa faci, 2) daca stii sa scri o aplicatie, 3) daca exista institutii interne si internationale care finanteaza proiecte de cercetare, la concurenta, 4) daca ai un nume, esti bun si esti cunoscut in lumea ta de specialist. Banii nu vin niciodata 100% din bani publici. Dar statul trebuie sa isi propuna sa rezolve problema cercetarii. Banii pentru cercetare sunt folositi si pentru achizitii de aparatura sau software. Prevazuti in proiect. Lumea se misca.
      Cu putine exceptii, si acelea fake multe, in Romania nu se cerceteaza. Acesta este si motivul de ce nu exista studenti chinezi, 😉 in Romania. Dar au impanzit lumea si apoi au datoria sa se intoarca in China, cel putin un timp. Nr. One in toate si in toti.

  6. Mai multe Pensii Speciale!! Dublati-le la judecactori și procorori!!

  7. Chinezii si multi altii nu iau nobeluri pentru ca Nobelul identifica cel mai bun publicist in stilul agreat la Stockholm. Persoanele care au facut prima statie orbitala chineza, fara a rapi vreun von Braun, merit mai multe nobeluri decat toata Olanda sau Danemarca postbelica.