G4Media.ro

Netflix lansează “Play Something”, funcţie care foloseşte un algoritm pentru a alege…

sursa foto: News.ro

Netflix lansează “Play Something”, funcţie care foloseşte un algoritm pentru a alege ce să redea

Funcţia prin care Netflix alege un film sau un serial în locul utilizatorului a fost lansată la nivel global.

După câteva luni de teste şi disponibilitate limitată, Netflix a lansat în toate ţările în care activează funcţia “Redă ceva/ Play Something”, prin care algoritmul platformei alege ce să redea, în locul utilizatorilor nehotărâţi.

Între anxietatea alegerii unui titlu din catalogul Netflix şi experienţa dezamăgitoare provocată de creaţiile slabe vizionate anterior, utilizatorul optează uneori să închidă Netflix fără să redea ceva, iar acest lucru poate fi un preambul al dezabonării.

Exact pentru aceste situaţii, noua funcţie poate fi o soluţie salvatoare, atât pentru utilizator, cât şi pentru Netflix. Responsabilitatea deciziei se mută pe umerii algoritmului, iar utilizatorul apasă butonul “Play Something” ca şi cum ar schimba canalul la TV, doar între posturi de filme.

Algoritmul alege ce să redea din rândul creaţiilor noi, al celor vizionate parţial şi, eventual, abandonate şi a celor aflate pe lista personală.

Noua funcţie apare în trei locuri în cadrul aplicaţiei de TV: în meniul de navigare din stânga ecranului, sub imaginea de profil şi pe al zecelea rând din ecranul principal.

Dacă titlul ales de algoritm nu este pe placul utilizatorului, care întrerupe redarea, butonul devine “Play Something Else”.

Această funcţie ar putea ajuta Netflix într-un moment ceva mai dificil, când conţinutul nou este limitat, din cauza pandemiei, iar creşterea numărului de utilizatori noi a încetinit.

sursa: News.ro, sursa foto: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Asta-i frica ta cea mare ?

  2. „anxietatea alegerii unui titlu”! :))) woaw! Sa – i fi spus asta lu’ ăl bătrân, după ce s-a ‘ntors pe jos din munții Tatra, in 45!

    • 🙂 excelent comentariu. Ar merita insa si o mica legenda explicativa, pentru cei mai tineri cititori.

    • Mersi! Cred ca-si pot da seama si singuri 🙂 Doar un „mic” hint: zicea ca „neamțu” era sus in cazemata, cu mitraliera, rusu’ era in spatele nostru, ne împușca daca incercam sa fugim înapoi si noi înaintam, care nu cădeam, calcand prin mațe de om”.
      A murit in ’99, la fix 90 de ani!

  3. In loc sa recunoasca faptul ca pe platforma cantitatea>calitate si ca in ultimul timp au numai filme de duzina propagandiste, introduc o functie care „iti ia grija” alegerii.
    In cazul asta, nu vad cu ce va mai fi superior Netflix fata de … TV, de exemplu.
    Sa bage bani sa cumpere/realizeze filme de calitate, sa nu diferentieze continutul in functie de tara si probabil ca oamenii nu vor mai fi „anxiosi” in alegerea unui titlu on demand – asa cum se doreste a fi Netflix – serviciu on demand.
    Momente „dificile” sunt si pentru utilizatorii care au mai putini bani si pot alege sa nu mai plateasca un abonament pentru propaganda LBGT/interracial.

  4. Dronele trotinetiste nici măcar nu mai trebuie sa depună minimul de gândire. Stai pe canapea și începe spălarea pe creier automat.

  5. calitate versus mediocritate .

  6. filme si seriale din ce in ce mai slabe

  7. Netflix au balast din destul. Cu filmele si serialele de calitate o duc mai prost. Ce sa mai spun despre productia proprie, care e sub-mediocra in cel mai bun caz.
    M-am saturat de mai el in vreo 2 ani. Am vazut ce era interesant, am revazut niste clasice si cam atat.