G4Media.ro

Nava militară care a lovit o mină în Marea Neagră și a…

Sursa foto: MApN

Nava militară care a lovit o mină în Marea Neagră și a fost avariată, adusă în siguranță în portul militar Constanța

Nava Forțelor Navale Române care a lovit joi mina descoperită în Marea Neagră și care avea 75 de militari la bord a fost adusă în siguranță, vineri, în portul militar Constanța. Incidentul a avut loc în timp ce nava era în misiune de neutralizare a minei.

Forţele Navale Române au transmis, printr-un comunicat de presă preluat de News.ro, că Dragorul maritim ”Locotenent Dimitrie Nicolescu” (DM-29) a ajuns, vineri, în portul militar Constanţa, unde a acostat, în siguranţă, după ce joi, 8 septembrie, s-a deplasat în raionul maritim în care se afla, în derivă, o mina marină raportată de nava GSP „Falcon”.

„După impactul cu mina marină, produs în noaptea de 8 septembrie, ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile din raionul maritim respectiv, echipajul navei a intervenit pentru astuparea găurii de apă şi pentru limitarea efectelor pătrunderii apei de mare în compartimentul avariat. Ulterior, nava militară a executat marşul de întoarcere spre portul militar Constanţa, cu sprijinul remorcherului maritim de intervenţie cu scafandri «Grozavul» şi al remorcherului maritim «Viteazu», care au asigurat asistenţă şi cercetare contra minelor”, se arată în comunicat.

Conform sursei citate, în urma producerii exploziei, nu au fost victime sau răniţi, iar cei 75 de militari ai echipajului navei au ajuns în siguranţă în portul militar Constanţa, iar la bord nu au fost produse avarii majore.

În perioada următoare, nava urmează să fie reparată într-un şantier naval.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

  1. Să te duci într-o zonă în care știi că e o mină activă, amorsată înseamnă un curaj nebun! Cinste marinarilor militari!

  2. Ei nu spune! Ai văzut tu o mină marină!? Felicitări curajoșilor militari români care își riscă viața pentru neutralizarea minelor marine. mihail ca orice Usr-ist urăște Armata României!

    • Hahahahaha.
      Ce mizerii stii spune mai Mihai.
      Cum incerci tu sa sadesti ura fata de USR. Hater de partid și de stat. Sigur esti ori epolet ori angajat civil la epoleti.

    • Bre nea „Nimeni” Mihai!

      Ti-a explodat singurul neuron la contact cu mina????? Vezi daca incerci sa faci „deminarea” cu ciocanul? Sau cu Ciolacul!!!!!

  3. Ai mai repede cu pensia speciala la 40 de ani lasati prosteala

  4. Mare noroc că nu s-a scufundat. Nava e o fosila bună de muzeu. Ar trebui sa stim a cui a fost vina, echipajul sau nava nu a mai răspuns la comenzi?

  5. ciucă și ai lui au atacat mina la baionetă. Cinste lor, militarilor români! Mai nătângi decât ei nu există nicăieri!

  6. Bine ca sunt teferi! Dorel exista si in armata si la catedra si in medicina!

  7. Corvetele din franta cand vin?

  8. dupa „isprava” asta vor fi avansati in grad, facuti pensionari speciali si reangajati pe aceeasi pozitie pentru a face „ispravi” in continuare.

  9. “Dar deschideți poarta, turcii ma-nconjor, m-am chisat pi mini si mi-e frig de mor”

  10. Revoltător,
    Trimiți un vapor cu 75 de oameni și un comandant/ coordonatori prosti pentru detonat o mina ?
    Incompetenți de la amiral la căpitan.
    Ce secret mare este o poza cu vasul ? Ce făceau puturoși noștri de marinari dacă aveau de dezafectat un câmp de mine.Armata cu cai de lemn și vacarul satului la timona.

  11. O „deminare” de succes!!!! MAi bine o luat la bord si-o dezamorsau cu ciocanul!!!

    Cat de „profesionist” poti sa fii sa te aproprii de mina? Si sa mai dai si peste ea?????? Bine ca n-a venit razbelul peste noi! Inca!

  12. Numai specialisti pe aici. Oameni care in viata lor nu au pus piciorul pe o nava.
    Nici un sistem de radiolocatie nu poate detecta o mina pe valuri de 2 m.
    Deriva unei mine nu poate fi calculata pentru ca depinde de curenti si forta vantului care se modifica in orice moment. Pe mare noaptea, intunericul este total.
    Practic oamenii aceia au mers in „orb”.
    La vechimea navei cred ca numai detectie infrarosu aveau la bord.
    Ala e un dragor facut dupa niste proiecte rusesti din anii ’60.
    Un pas inaite pentru ca prin anii ’70 aveam dragoare din ww1 capturate de la germani. Doar caldarea fusese inlocuita cu un motor diesel.