G4Media.ro

NASA a fost solicitată să ajute la o nouă căutare a monstrului…

sursa foto: Unsplash/ Ezra Winston

NASA a fost solicitată să ajute la o nouă căutare a monstrului din Loch Ness

Centrul Loch Ness a solicitat agenției spațiale NASA să își ofere expertiza în cadrul unei noi vânători a creaturii legendare: monstrul din Loch Ness, transmite Sky News.

Anul trecut, una dintre cele mai mari căutări din Loch Ness, în Highlands, s-a încheiat cu un hidrofon care a captat zgomote puternice subacvatice și cu mai multe potențiale apariții.

Cea mai recentă căutare va avea loc la cea de-a 90-a aniversare a expediției lui Sir Edward Mountain, între 30 mai și 2 iunie.

De la acea primă expediție din 1934, Watchers of the Monster, au fost înregistrate peste 1.156 de apariții în registrul oficial al monstrului din Loch Ness.

Aimee Todd, de la Loch Ness Centre, a declarat „Sperăm ca vânătorii de Nessie din întreaga lume să ne ajute să ajungem la cei de la NASA”.

„Sperăm să ajungem la ei prin puterea rețelelor de socializare. Sperăm doar ca îndrumarea lor expertă să ne ajute în demersul nostru continuu de a obține răspunsuri.

„Am mers la universități din Marea Britanie. Sperăm că experții de la NASA ar putea avea o tehnologie avansată de imagistică pentru a scana lacurile.

„Ar trebui să ne așezăm la masă și să discutăm cu ei despre cum să o aducem aici.”

Voluntarii din timpul noii căutări vor avea sarcina de a supraveghea suprafața, căutând pauze în apă. Ei vor fi instruiți cu privire la ceea ce trebuie să urmărească și cum să înregistreze descoperirile.

Cei care nu pot participa personal la căutări se pot implica prin intermediul camerelor de luat vederi în direct de pe site-ul Visit Inverness Loch Ness.

O proiecție a filmului Loch Ness: They Created A Monster – un documentar care explorează frenezia vânătorii de monștri din anii 1970 și 1980 – va avea loc, de asemenea, împreună cu o sesiune specială de întrebări și răspunsuri cu regizorul John MacLaverty.

De asemenea, va avea loc o dezbatere în direct cu cercetătorul Alan McKenna de la Loch Ness Exploration, împreună cu o mărturie a unui martor.

De asemenea, vânătorii de Nessie pot ieși pe o barcă cu căpitanul Deepscan Alistair Matheson, căpitanul proiectului Loch Ness, precum și cu domnul McKenna, folosind un hidrofon de 18 m (60 ft) pentru a asculta sunetele misterioase care răsună din adâncurile lacului.

Centrul Loch Ness se află în vechiul hotel Drumnadrochit, unde se spune că administratoarea Aldie Mackay a raportat că a văzut o „bestie de apă” în Loch Ness în urmă cu 90 de ani.

Directorul general Paul Nixon a declarat: „Am fost la o petrecere de o săptămână: „Anul trecut, am captat atenția lumii cu una dintre cele mai mari căutări de până acum pentru Nessie, cu participanți care ni s-au alăturat din America, Canada, Franța, Italia, Japonia și nu numai.

„Cu zgomote inexplicabile auzite, alături de posibile apariții, anul acesta suntem hotărâți să aflăm mai multe despre nelipsitul monstru din Loch Ness.

„Pe lângă faptul că cerem ajutorul vânătorilor de monștri în devenire pentru a ne ajuta în căutarea noastră, solicităm și ajutorul experților.

„Suntem entuziasmați să facem din această căutare cea mai mare de până acum, în timp ce căutăm noi echipamente care să ne ajute să descoperim cele mai mari mistere ale lacului.”

Loch Ness nu numai că este poate cel mai cunoscut lac din țară, dar este și al doilea cel mai adânc lac din Scoția – după Loch Morar din Highlands – și are o adâncime de aproximativ 227 m în punctul cel mai adânc.

Loch Ness este, de asemenea, cel mai mare lac din Scoția ca volum și conține mai multă apă dulce decât toate lacurile din Anglia și Țara Galilor la un loc.

Are aproximativ aceeași adâncime ca și podul Golden Gate din San Francisco.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...