G4Media.ro

Modificări importante la Codul de procedură penală: Pronunțarea hotărârii să se facă…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. In peste 90% din cazuri pronuntarile se vor da la finalul celei de-a treia amanari a pronuntarii, adica in a 92 zi (pt ca termenele procedurale se calculeaza in zile libere, adica nu se ia in calcul prima si ultima zi a pronuntarii) tocmai pt ca judecatorul sa aiba timp sa motiveze (sa redacteze) in scris hotararea .
    Deci nu neaparat dificultatea deliberarii va determina aceste amanari ci castigarea de timp pt redactare.
    In realitate judecatorul va avea cu exactitate solutia in minte cu mult inainte de a o pronunta si va lucra la prezentarea considerentelor de fapt si de drept pe care se va baza hotararea !

    PS. Concluzia : Modificarea aceasta legislativa e un fel de furt al caciulii, o ipocrizie !

  2. Si pedepsele?
    Care sunt pedepsele pentru magistrati daca incalca aceste termene?

  3. Copiii de bani gata din partide au impresia că în instanţe se respectă legea 🤣🤣🤣 În Cpp poate să scrie orice, dacă nu are chef pensii speciale, nu se face. Și în prezent există prevederi cu termene fixe, a se vedea camera preliminară – credeţi că le respectă cineva 🤣🤣🤣🤣🤣 ??? România este gara din filmul lui Cristian Nemescu. Legea este ce vrea funcţionarul-ciocoi care se crede împărat. Parlamentarii să ceară informaţii de la oamenii care intră în contact cu instanţele. Vor fi surprinşi să afle că există diferenţe mari între ce scrie în lege şi cum se aplică legea.