G4Media.ro

Mircea Geoană: Peste două treimi din forţele ruse sunt deja blocate în…

Sursa foto: NATO.int

Mircea Geoană: Peste două treimi din forţele ruse sunt deja blocate în Ucraina / Rusia înţelege cel mai bine mesajul forţei şi nu mesajul diplomaţiei / Nu sunt riscuri la adresa securităţii noastre / Vor mai veni trupe în România

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, afirmă, sâmbătă, că peste două treimi din forţele ruse sunt deja blocate în Ucraina. ”Rusia înţelege cel mai bine mesajul forţei şi nu mesajul diplomaţiei”, afirmă Geoană, precizând că, de aceea, Flancul Estic al NATO va continua să fie întărit. ”Nu sunt riscuri la adresa securităţii noastre”, a transmis secretarul general adjunct al NATO, conform news.ro.

”Peste două treimi din forţele ruse sunt deja blocate în Ucraina. Vedem că vin întăriri din Armenia, Georgia, Siberia, din alte zone, dar, uitându-ne la numărul de trupe, la numărul de avioane, la numărul de nave, te uiţi la ce are NATO şi ce are Rusia acuma (…) Deci nu sunt riscuri la adresa securităţii noastre”, a afirmat, sâmbătă, la Digi 24, Mircea Geoană.

Acesta afirmă că rusia înţelege mesajul forţei mai mult decât diplomaţia, de aceea NATO va continua să se întărească.

”În plus, este un element care contează, pentru că Rusia, după cum vedem, înţelege cel mai bine mesajul forţei şi nu neapărat mesajul diplomaţiei. Când văd că în termen de câteva săptămâni, 3-4 săptămâni, NATO şi-a amplificat prezenţa pe Flancul Estic, inclusiv în România, de o manieră excepţională… Am activat planuri de apărare pentru toţi aliaţii pe Flancul Estic. În clipa de faţă sunt peste 40.000 de militari sub comanda comandantului suprem aliat, avem sute de nave care stau practic în cer în permanenţă, avem sute de dispozitive, inclusiv elemente antirachetă care sunt foarte vigilente”, a mai declarat Mircea Geoană.

Acesta a adăugat că, ”în clipa de faţă, nu sunt riscuri de securitate la adresa noastră”.

Întrebat despre racheta supersonică folosită de Rusia şi dacă scutul la Deveselu ne protejează în cazul unui atac, Geoană a afirmat: ”România, la fel ca şi alte ţări din NATO, dispun de un sistem foarte sofisticat de apărare anti-rachetă şi nu e vorba doar de un sistem, e vorba de  totalitatea sistemelor pe care le avem”.

”La summit-ul de săptămâna viitoare liderii vor discuta cum vom putea să sprijinim Ucraina – şi o vom sprijini având grijă să nu transformăm un conflict deja foarte-foarte brutal şi sângeros, într-un conflict şi mai mare între NATO şi Federaţia Rusă. Vreau să aibă românii de încredere că ştim să păstrăm această linie de echilibru, între sprijin continuu şi real pentru Ucraina să se poată apăra. Acest lucru este în conformitate cu dreptul internaţional, pentru că dreptul la autoapărare este consfinţit în carta ONU, deci este  un lucru pe care în facem conform legii internaţionale, ne întărim, dar liderii noştri vor discuta şi despre întărirea flancului estic pe termen mediu şi lung”, a adăugat secretarul general al NATO, conform news.ro

Acesta anunţă că, în etapa următoare, vom avea mai multe trupe NATO, inclusiv în România, mai multe echipamente pre-poziţionate.

Sursa foto: NATO.int

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Trupele care vor veni in romania vor fi tot surse? :))

    • Într-o vară, fiind cald, un mușuroi de furnici întinseseră peste tot, o coadă interminabilă de milioane și milioane de gângănii, un covor negru; și-au făcut pe nesimțite, un imperiu colosal. Cu o cană mai mare cu apă fierbinte, s-a făcut curat în mai puțin de două minute.

  2. Peremoga e dupa colt.

  3. Articol scris după masa de prânz. Nu au mai mâncat litere, au adăugat. Respectul fată de cititori ar trebui să vă facă prieteni cu gramatica și Limba Română.

  4. Fa Romania are vreun soldat?

  5. Probabil ești doar un troll trist că a scăzut rubla. Dar ..daca ai cerceta putin…sistemele moderne nu doboară orice zboară. Au capacitatea de a face distincția între o amenințare și ceva zburător fara pilot.