G4Media.ro

Mircea Drăghici (PSD) susține că legea nu permite decât secții de votare…

Facebook

Mircea Drăghici (PSD) susține că legea nu permite decât secții de votare diferite la europarlamentare și referendum / Legea îl contrazice: Ambele scrutine se realizează în cadrul acelorași secții de votare

Coordonatorul campaniei electorale a PSD, Mircea Drăghici, a susținut joi că în cazul unui referendum simultan cu alegerile europarlamentare, legea nu permite decât secţii de votare diferite.

„Legea nu ne permite decât secții de votare diferite. Aduceţi-vă aminte că atunci când a fost organizat un referendum în paralel cu orice scrutin electoral au fost secţii de votare diferite”, a spus Drăghici înaintea unei şedinţe a preşedintelui PSD Liviu Dragnea cu liderii judeţeni, primarii şi preşedinţii de CJ-uri social-democraţi pentru a discuta despre strategia de campanie electorală pentru europarlamentare şi referendum.

Legea îl contrazice însă pe social-democratul Mircea Drăghici. Potrivit legii 3/2000 (legea referendumului),

  • ”În situația prevăzută la alin. (1), ambele scrutine se realizează în cadrul acelorași secții de votare, operațiunile electorale fiind îndeplinite de către aceleași birouri electorale, constituite potrivit legii” (articolul 15 indice 2, alin. 2).

Mai mult, modificarea a fost adusă chiar de PSD prin ordonanță de urgență în 2009, pe vremea când era în coaliție cu PDL în guvernul condus de Emil Boc.

Primul semnal de alarmă privind intenția PSD de a veni cu o ordonanță de urgență prin care să separe secțiile de vot la alegerile europarlamentare și la referendum, deși cele două scrutine vor avea loc în aceeași zi, a fost tras miercuri de senatoarea USR Florina Presadă.

Aceasta a avertizat că miza partidului condus de Liviu Dragnea este ca în cazul consultării populare să nu poată fi folosit Sistemul Informativ de Monitorizare a Prezenței la Vot (SIMPV).

”Referendumul convocat de Președinte are nevoie de un cvorum de prezență pentru a fi validat, așadar PSD speră, probabil, că acesta va fi greu de dovedit în lipsa SIMPV, de unde și separarea secțiilor de votare”, a atras atenția Florina Presadă.

”Totodată, separarea secțiilor de votare între alegeri europarlamentare/referendum ar putea duce la o prezență mai mică atât la votul pentru alegeri, dar și la referendum. Or, toate sondajele ne arată că la o prezență mai mare, PSD va lua un scor dezastruos de sub 30%”, mai atrage atenția senatoarea USR.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

33 comentarii

  1. Senatoarea USR, nu PSD.
    Corectati, va rog!

  2. Pentru PSD nicio lege nu e bună.
    Ce asteptări să ai de la infractori!

  3. Orice veți face, PZD Aruncat la coșul de gunoi al istoriei va fi…!

    • Fara actiune din partea noastra, PSD va ramane etern la putere.

      Fiindca romanii sunt majoritar prosti si slabi, maimute usor de controlat, este obligatoriu ca noi, cei destepti, cei din orasele mari, sa mergem la vot.

      E absolut esential sa mergem de acum inainte la toate alegerile si sa votam la tot, inclusiv la referendum.

  4. Și să facă secțiile de votare la 10 km una de cealaltă că tot mă duc și votez. Sper să fie ultima lor zvâcnire.

    • Si sa aiba caini de atac Rotweiller ce pot sa miroasa intentia de vot a oamenilor.

    • Nu va impacientati, ca romania (nu merita majuscula!), e plina de specimene devoratoare de mici-si-bere, de tuicari-asistati-la-sate, de pensionari-nostalgici-dupa-epoca-de-aur, de peceristi-activisti-EXsecuristi, trecuti prin toate alifiile – nu mai punem la socoteala odraslele lor cu viloance, cu Ferrari-Lamborghini la scara, de Vax Populi’sti, de militanti comozi la vot – dar plini de zel cand e vorba „de iesit in strada” – ca da bine in fata camerei(!), de „scriitori-de-carti” iesiti de la „sejur”, de alergatori-dupa-ciolan, de spagari ce te lasa sa mori in „spital” (numai spitale nu mai sunt!) daca nu-i bagi in buzunar – si nu’ti mai permite numarul de caractere admise in cadrul comment’ului sa-i mai enumeri, cate „categorii” or mai fi,

      astfel incat pesede nu va iesi nici din istorie, si nici nu va pieri din simpatia-nostalgia romanalui! (Poate doar, cu exceptia celor ce-au parasit aceasta tara ratata…) Asa ca, dupa o cura de „Opozitie” (aliaj antonescian al dreptei cu stanga!) si al coruptiei astora din urma – tot ei vor reveni in simpatia romanilor!..

    • Bai visatorule psdist, hai sictir!

    • Greseala, Gabriela Constantinescu – sau confuzie; generata cu siguranta, de societatea romaneasca divizata (post-comunista)! Nu sunt in vreun partid politic, nici N-AM SIMPATIZAT VREODATA cu Stanga, daramite cu (pe-drept-numita) Ciuma-Rosie! Dimpotriva, intotedeuna am votat Dreapta! Am fost nelipsit de la vot, si am urat raul izvorat din ideologia acestui partid, de tip ceausist!
      ..Insa, pentru ca prin comment’uri oamenii nu se pot vedea la fata, nu se pot evalua – iar comment’ul meu exprima (din pacate!) REALITATEA din Romania, atat de dureroasa dar si atat de incomoda pt multi (incat de multe ori, te face sa-ti fie rusine sa te stii roman!) sau sa izbucnesti in accese de furie impotriva acestei imposturi instalate in frunte tarii (dovada ca nu suport psd’ul: NIMENI dintre ai lor, nu-i numeste pe „ai sai” impostori; dimpotriva!) – asadar, datorita faptului ca oamenii nu se pot vedea la fata, si sa realizeze astfel „cine-cu-cine tine” – iau replica dvs acida, ca fiind o descarcare de nervi. N-o pot intelege altfel, de vreme ce ma stiu – de cand sunt(!) – un anti-pesesdist din adancul fiintei mele!

      Replica mea, in concluzie: observ prin media – si pretutindeni, dealtfel – ca romanii sunt mai divizati ca niciodata; ca nu se mai suporta unii pe altii, si asta tocmai datorita acestei divizari: a celor lumi interioare antagonice carora le apartin cele doua tabere – Democratia corecta, pura, pe de o parte, cinstea si adevarul – si Nomenclatura (de tip comunist) pe de alta parte (care se pare ca e atat de vie, in aceasta tara!)..

  5. asa au gandit partidele politice de la revolutie, dupa interesul imediat, nici o gandire pe termen lung, atunci aveau un interes, acum e altul, peste o perioada vor reveni.

    cum e si cu alegerea primarilor intr-un tur, tampenia PNL

    si ca sa citam pe ciordache ” adevarul e ala care-l spun eu”

  6. Mă temeam de așa ceva.
    Angajatii de la stat (cand spun stat ma refer la psd) nu vor indrazni sa meargă si la sectia pentru referendum.
    In cazul acesta am speranta in prezenta mai mare la vot din partea tinerilor.
    Trebuie sa votati si voi. Si voi veti avea copii si nepoti care vor suferi fiindca voi neglijati sistematic alegerile de orice fel.
    Chiar nu conteaza pe cine alegi. Gresesti acum, repari peste patru ani. Nu lasi la infinit pe cineva care face rau tarii (cu intentie sau fara), care iti face rau tie.
    Trebuie doar sa sacrifici cateva ore din patru in patru ani. Nu te ajuta cu nimic cand vorbesti pe la colt ca nu sunt buni guvernantii, politicienii. Au ajuns asa datorita indiferentei noastre. Haide sa-i ajutam sa fie buni prin prezenta noastra la vot.
    Cei ce nu merita trebuie inlocuiti. E simplu.
    Nu spuneti ca nu aveti pe cine vota.
    Niciodata nu a fost adevarata lozinca asta. Am votat chiar si cu Vadim, in al doilea tur de scrutin, numai sa nu iasa Iliescu.
    Am votat si cu actualul presedinte cam din aceleași motive. Exista alternative, exista speranță.
    Iesiti la vot.

    • Bravo Marian , in sfarsit si oameni care nu sunt pesimisti si cu „drobu de sare”.Daca nu vrei ca Dragnea sa faca din ROmania mosie personala iesisi dracului la vot macar 12 milioane sa incheiem odata cu circul.

  7. Lumea daca iese, iese si cu 2 sectii d evotare, doar ca la 2 sectii d evotare n-are opozitia capacitate d esupraveghere asa ca se va fura ori la una, ori la alta 🙂

    • Vali, i-mi pare rau sa o zic da sa stii ca e riscul sa fie pierderi electorale.
      Multi oameni vor alege ori sa voteze intrebarea la referendum ori sa voteze anti PSD la sectiile pentru europarlamentare.
      As vrea sa cred ca atatea milioane de oameni vor merge la ambele sectii.
      Sper sa fie asa.

    • La referendumul pentru familia USR a reuşit să aibă 12.000 de supraveghetori la secţiile de votare. Aşa că nu-i asta problema

  8. Eu vreau sa ma autodenunt de acum:voi face turism electoral, in sensul ca dupa ce voi vota impreuna cu sotia, vom pleca la 400 km pentru a vota si soacra. MU13 PSD-vorba ei!!!

  9. „Drăghici Mircea…?! Tu cobori cu liftul de cărbuni și păcură, din motive sanitare ! Ai grijă să nu-ți uiți periuța de dinți, la cazane igiena e strictă și bag seama poate că nu sunteți toți ca seful vostru, care se spală pe dinți cu vârfurile de la mustață…?!”

  10. Borfasii o sa rezolve repede si aceasta problema.
    Din moment ce actuala lege, care prevede aceleasi sectii de votare, a fost decisa de PSD prin OUG, inseamna ca tot prin OUG pot sa hotarasca infiintarea sectiilor separate.
    Borfasul Dragnea nu o sa dea inapoi sub nicio forma.
    Totul sau nimic.

    • Mananca kkt, nu se poate schimba legea decat cu 6 luni inaintea votului, asa ca teapa psd!

  11. Nu-i nicio problemă. Secţii diferite au fost şi la europarlamentarele şi referendumul din 2007 care propunea votul uninominal. Prezenţa la vot la europarlamentare a fost de 30%, iar la referendum de 27%. Deci diferenţă de doar trei procente. Asta în condiţiile în care PSD şi PNL au boicotat referendumul. Şi era vorba de uninominal, adică ceva despre care românii nu prea aveau habar ce înseamnă. Acum, dacă se va pune o întrebare clară pentru apărarea justiţiei, va fi o diferenţă mică între prezenţa la vot de la europarlamentare şi cea de la referendum. La o prezenţă la vot de 40% la europarlamentare probabil cea de la referendum va fi de 35%.

    • Cred ca Diaspora trebuie sa joace un rol determinant. Nu atat prin votul romanilor din strainatate (sa speram ca vor avea sectii de votare suficiente) ci prin influenta exercitata asupra celor de acasa.
      Sa le reaminteasca in acele zile, celor ramasi acasa, motivele pentru care si-au luat lumea-n cap si au plecat… Si ca daca iar castiga alegerile cei ce conduc acum, sansele de intoarcere acasa scad sau dispar!

  12. Monstruoasa coalitie psd – alde foloseste puterea in mod discretionar si abuziv si ar trebui sa fie judecati pentru aceasta marsavie. Pana cand vom asista pasivi la ticalosiile mafiei rosii ???!!!
    Chiar nu exista nicio posibilitate sa fie actionat guvernul in justitie pentru abuz de putere ion forma continuata ???

    • Guvernul poate fi inlocuit, Guvernul este ales din majoritatea parlamentara.

      Daca romanii ar fi mers la vot in 2016, poate n-ar fi fost un guvern PSD, dar explica-i asta romanului, daca poti.

  13. Multe argumente si pro si contra ,initierii unui referendum de catre presedintele Romaniei . Acesta deja s-a pronuntat . Presedintele isi asuma orice risc ar putea aparea ,deci referendumul va avea loc . Necunoscuta o reprezinta doar intrebarea sau intrebarile adresate natiunii .Refrendumul se poate desfasura concomitent , cu alegerile europarlamentare si se tin in aceiasi locatie ,conform legii actuale . Practic cele doua ,atit referendumul cit si alegerile europarlamentare ,reprezinta o singura intrebare si au un singur scop, acela de a consulta populatia , referitor la obtiunea europeana, privind viitorul imediat al tarii .Speranta noastra a tuturor este ca drumul natiunii, sa ramina unul atasat principiilor si tratatelor deja semnate si ratificate de Romania si sa continue parcursul european, ce a adus atita bunastare natiei. MERGETI SI VOTATI aceasta minunata obtiune si priviti totul ca pe ceva unic , in existenta natiei ,ca pe ceva de care Romania nu a beneficiat nicicind in intreaga sa istorie .Trebuie inteles , ca nicicind in istoria lumii, nu a existat un colt de lume , asa cum este acum Europa, atita bunastare , pace , intelegere umana a drepturilor acestei fiinte numite om si incercati sa realizati ,ca trebuie sa va impotriviti cu toata fiinta voastra , celor care sub masca unui nationalism desuet sau a unui populism vulgar ,incearca sa isi supuna popoarele ,doar pentru meschine motive electorale si materiale imediate . Mergeti , votati si cautati sa luati cu voi si prietenii ce poate din lene sau stiu eu ce alte motive nu vor sa se implice . FITI CURAJOSI si ginditi-va la urmasii vostri si la viitorul lor .

  14. Ce mai zice CCR ?
    Se poate schimba o lege de organizare a alegerilor cu efect asupra scrutinului mai devreme de un an?

  15. Au rezolvat-o si pe asta. Sectii separate, iar pe urma, daca nu le convine cum iese, contesta rezultatul referendumului la CCR ca n-a fost organizat cum spune legea. Atat de predictibil…

  16. Nu conteaza. O sa fac o plimbare de la o sectie la alta. Nu-i bai. O fac pentru sanatatea mea(de la o varsta este chiar indicat), dar si pentru sanatatea morala a tarii mele. Ii indemn pe cei tineri sa mearga la vot. Pentru ei, pentru copii pe care-i au sau pe care-i vor avea, pentru viitorul lor. Haideti dragilor. Nu este greu si nici nu costa bani. Pana la urma NOI suntem cei care putem schimba ceva. Avem cea mai puternica arma de care se tem cel mai tare:STAMPILA DE VOT. Cu cat mai multe „arme” cu atat mai bine. Succes si determinare!!

  17. tineti-minte cind la ONU a fost supus votatului ca autorii atacului avionului MH17 sa fie trasi la raspundere ? atunci doar un reprezentant al rusiei a ridicat mina facind veto, practic a recunoscut in asa fel ca rusia e de vina, apropo acel reprezentant Vitaly Churkin a fost asasinat in SUA, probabil stia prea multe. asa si PSD se teme de acest referendum deoarece stie care vor fi rezultatele, se tem ca societatea sa le spuna pe fata ca sunt niste tilhari mafioti, se tem de adevar ca gindacii care fuc de lumina cind „aprinzi” becul

  18. Deci: vor da ordonanta cu pricina pentru sectii de votare diferite, o vor aplica (nu are cine sa o atace, Ciorbea e ocupat), iar daca nu le va conveni rezultatul alegerilor/referendumului vor contesta in instanta rezultatul pe motiv ca alegerile/referendumul au fost organizate fara respectarea legii.

  19. Cred că o întrebare buna care ar mobiliza lumea ar fi Vreți 250 de parlamentari ? Cred că ar veni lumea . Cred că 2 întrebări nu ar strica .

  20. Dragii mei, vă „lansez” o întrebare interesantă !. Oare câți dintre contestatarii , vocali sau tăcuți , ai acestui partid fetid și corupt profund cum a ajuns azi psd.ul (dacă nu cumva așa a fost decând a fost zămislit !), ar opta la alegeri TOCMAI pentru psd. în situația în care, acest psihopat tomnatic ar dispărea PUR ȘI SIMPLU ?. Întrebarea cine este „psihopatul tomnatic”, este, bine-nțeles, retorică !…Vom vedea…în foarte scurt timp !…

  21. Atentie profesionalismul ne omoara pentruca nu e vorba de articolul 15 indice 2, alin. 2 pentru ca potrivit legii 3/2000 (legea referendumului) ci de Articolul 15^1 aliniatul 2 care intradevar prevede:

    ”În situația prevăzută la alin. (1), ambele scrutine se realizează în cadrul acelorași secții de votare, operațiunile electorale fiind îndeplinite de către aceleași birouri electorale, constituite potrivit legii”
    Dar atentie la alin 2) suntem trimis la legea nr. 33/2007 privind organizarea și desfășurarea alegerilor pentru Parlamentul European, cu modificările și completările ulterioare n care nu se gaseste nimic din ce spune acest Dragici si din ce spune eronat si dl Pavelescu(cica ar fi sps-o si ieri la Cotroceni)

    Articolul 15^1
    (1) În situația în care referendumul are loc simultan cu procesul electoral desfășurat pentru alegerea Camerei Deputaților și a Senatului, respectiv pentru alegerea Președintelui României ori alegerile pentru Parlamentul European sau alegerile locale, organizarea și desfășurarea referendumului se realizează potrivit prevederilor Legii nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaților și a Senatului și pentru modificarea și completarea Legii nr. 67/2004 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, a Legii administrației publice locale nr. 215/2001 și a Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, cu modificările și completările ulterioare, ale Legii nr. 370/2004 pentru alegerea Președintelui României, cu modificările și completările ulterioare, respectiv ale Legii nr. 33/2007 privind organizarea și desfășurarea alegerilor pentru Parlamentul European, cu modificările și completările ulterioare, după caz.
    (2) În situația prevăzută la alin. (1), ambele scrutine se realizează în cadrul acelorași secții de votare, operațiunile electorale fiind îndeplinite de către aceleași birouri electorale, constituite potrivit legii.

  22. Pentru a 1000-a oara sa vedeti cine ne conduce si cine se vroia MINISTRU LA TRANSPORTURI si apoi SEF LA A.E.P!!! UNUL CARE HABAR NU ARE!
    Acest a toate cunoscator DRAGHICI MIRCEA !
    ACEST DRAGHICI MIRCEA CU FINI PRIN PRESA SI PUPILE LA CNA,CARE ISI PERMITE SA TERFELEASCA PE ORICINE-I STA IN CALE.PE LA SPATE BINE INTELES,CA ALTFEL FUGE CA SI DRAGNEA MANCAND PAMANTUL.
    UN RETARDAT AL ISTORIEI,CARE SINCER AR TREBUI SA FIE DE MULT INCHIS. CAND SE VA AFLA CUM AU FOST INSTRAINATE HIROCENTRALE…VA FI PREA TARZIU….DE UNDE ATATIA BANI PT MERCEDESURI? UNII STIU MAI MULTE!!!!!