G4Media.ro

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, se declară solidar cu ministrul Muncii în…

Foto: Inquam Photos / Alberto Grosescu

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, se declară solidar cu ministrul Muncii în privinţa renegocierii procentului pentru pensii în PNRR și vede posibilă rediscutarea ”după 2022”

Ministrul interimar al Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş a declarat luni că Ministrul Muncii are dreptate în privinţa procentului din PIB cu pensiilor din PNRR, el arătând că este solidar cu Marius Budăi şi că ”statul membru trebuie să fie liber în a-şi dimensiona aceste categorii de cheltuieli”, transmite News.ro.

Marcel Boloş a arătat în emisiunea Talk News de la Profit News TV că există o parte a cheltuielilor cu pensia care este discutabilă, cea a pensiilor speciale şi că este incorect faţă de oameni şi faţă de cei care au lucrat o viaţă întreagă.

”Ministrul Muncii are dreptate, statul membru trebuie să fie liber în a-şi dimensiona aceste categorii de cheltuieli, e politica statului membru pentru o anumită categorie. Toată lumea recunoaşte că trebuie crescut nivelul pensiilor, eu nu am văzut decident de la masa politicului care să nu spună acest lucru”, a spus ministrul despre renegocierea procentului din PIB alocat pentru pensii, în PNRR.

Marcel Boloş a arătat că există o parte a cheltuielilor cu pensia care este discutabilă, cea a pensiilor speciale.

”Este incorect faţă de oameni şi faţă de cei care au lucrat o viaţă întreagă, dacă pui în cumpănă acele pensii care sunt discutabile, aici comisia a solicitat această reaşezare. Nu aş vrea să intru în detalii, să nu pornesc discuţii în spaţiul public”, a spus Boloş, precizând că ”a pune toţi pensionarii sub acelaşi plafon de 9,4% din PIB, fără să gândeşti la partea aceasta de justiţie socială, nu crede că este de bun augur, pentru oricare din guvernele din România”.

Întrebat când s-ar putea renegocia acest procent pentru pensii, Boloş a spus: ”Eu cred că după 2022, când deja vom avea un an de implemtare şi vom şti unde suntem mai în urmă, măsurile care nu merg, nu vom putea jaloanele să le ducem cu aceeaşi ritmicitate şi să mergem ca şi buldozerul peste ele, sunt 571 de jaloane, suntem ţara cu cele mai multe jaloane, doar Spania mai e ca noi”.

Ministrul a arătat că nu poate să dea un termen, însă recomandarea sa este ca România să meargă cu un pachet de măsuri pe care le renegociază, pe lângă anvelopa cu pensii”. Marcel Boloş a precizat că este solidar cu ministrul Muncii.

”Nu aş susţine acelaşi tip de tratament, egal, pentru toţi pensionarii, trebuie să avem un pachet de măsuri cu care să mergem la negociere”, a completat el.

Foto: Inquam Photos / Alberto Grosescu

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

22 comentarii

  1. Hai mai lasa pensiile,
    zi-ne de sporul lunar la salariu, tradițional, pentru functionarii care manevreaza fondurile europene. Și Cum se face angajarea lor? Pe baza de interviu si recomandare și sa fie docili?
    Raportarea progresului pe județe tot in Excel se face?

    • Acolo e o cloaca, jumătate din angajați sunt pile si relatii, un sfert sunt habarnisti, abia cateva sute duc greul…excelul e litera de lege în sistemul bugetar, la MIPE cer diagrame Gantt, dar nu te gândi că le fac în Primavera să MS Project, aplicatiile ERP sunt chiar Ozn-uri….MIPE e un minister inutil, mai rau încurcă…ar trebui să fie maxim o autoritate de certificare, cu vreo 500 de salariați, dar aia buni…..sporul din asistență tehnică ar trebui să meargă pe proiectare și consiliere, nu pe lefuri de bugetari….o spune cineva care a avut multe meciuri cu ei, am făcut ceva proiecte….tot ce au tăiat habarnistii am luat inapoi, proiectele le-am făcut pe banii mei, uneori am luat banii după un an….Books e cel mai tare acer din șefii la MIPE, iar latura de Ghinea cel mai mare habarnist

  2. PSD, PNL si UDMR au introdus toate pensiile speciale, care acum cica nu mai pot fi desfiintate.
    Cat vor fi mafiotii PSDPNLIDMR (pe scurt PCR) la putere nimic nu se va schimba, pensiile speciale raman nesimtite, vor fi aceleasi povesti ca ei vor desfiintarea, dar nu se poate…

    • Madam woaka, ca de obicei, bati câmpii…punctaj de partid și atât…oi fi vreuna din alea încântată de libidinosul de Ghinea…mai ales cand o ia pe ulei…stii tu la ce ma refer

    • USL nu se va atinge de beneficiile clientelei politice! Sefii de partide au spsus-o raspicat! Orice altceva e vrajala pentru prosti.

  3. Tăiați pensiile speciale! Ele sunt furt din banii noștri!

    • Din taxele și impozitele noastre sunt plătite, dar principiul securității juridice, ala din TFUE te opreste sa le tai, poate o supraimpozitare, poate o lege pentru viitor…pe aia în plata nu ai alte pârghii…la progreseu nu va invata carte?…sloganuri face toată lumea, unii cred ca un power point e reforma, dar administrație nu prea va invata la workshop

    • Eu v-am spus de 100 de ori care este singura metoda constituțională prin care pot fi afectate pensiile speciale: impozitarea progresivă, fără discriminare, a tuturor veniturilor permanente pentru toată suflarea!
      Dar, fiind singura metodă eficace, nu se va apela la ea pentru că ar muri toată nomenklatura societății ( ar muri de draci, nu de altceva!).

  4. Analfabet scârbos. La treaba sau demisia lasă scuzele.

  5. Ce caterinca…. avem 7% deficit si de la anul vom intra pe 3% obligatoriu.
    Marirea va fi de 2 ori mai mica ca inflatia…. pentru alegeri au marit!
    O sa printeze bani, inflatie fara numar si deja stim povestea…

  6. În contextul crizei de acum este urgent sa se elimine pensiile speciale sa se plătescă doar pe baza de contribuție și sa se elimine cumulul pensiei cu salariul de la stat. Impuse o pensie minima și una maxima de 100 de miloane pe lună este mai mult decât suficient.

  7. Eliminați pensiile speciale și cumulul pensie + salariu de la stat! Nu mai aburiți oamenii cu un rahat in plus la pensiile normale!

  8. Analfabeții la putere. La treaba sau demisia, lasă vrajeala.

    • Aia cat au fost la putere au încercat sa le taie dar au fost timizi, nimeni nu si a dat seama ca au încercat

    • Nici măcar n-au incercat! Ce au făcut ei a fost o treabă neserioasa de genul „Mircea, fă-te că lucrezi”. Nu suntem toți tâmpiți!

  9. Iar vin sa prosteasca oamenii, sa le arunce acolo un oscior ca sa fie votati din nou si sa mai piata fura un mandat. Ma intreb de ce nu se reglementeaza situatia medicilor care lucreaza la stat pina la ora 12 pe salarii comparabile cu cele din Vest apoi se duc in cabinetele lor particulare , unde si redirectioneaza pacientii. Clar ca politicienii nu se trateaza in Romania. E o bataie de joc la adresa pacientilor.

  10. Vrajeala maxima grija asta pesedista a lor pt pensii ! Ce intelegem de aici este ca „ nu vrem sa pierdem masa de manevra electorala „ .. ei nu vor sa reformeze ci doar sa perpetueze aceasta stare de fapt ! Hoti pana la capat !!!

  11. „Nu aş susţine acelaşi tip de tratament, egal, pentru toţi pensionarii” – de fapt asta trebuie să reținem!

  12. Budăi zice că a ajunns pe la 2,3 mil de dosare digitalizate. În ritmul ăsta le termină la anul prin vară – toamnă. Până atunci se vor cacai cu noua lege a pensiilor care va reforma sistemul.
    Deci, schimbări concrete vor fi din 2024.
    Cu toate că-i 2024 e an electoral, viitorul nu sună bine!

  13. Dacă Boloș se mai dă mult solidar, s-ar putea să nu mai fie definitivat pe post!

    • Comuniștii vopsiți se răzbună pa bătrâni pentru că la alegerile anterioare nu au mai ieșit la vot. Pentru un asemenea afront bieții oameni sunt asasinați lent. Lumea democratică nu vede nimic rău în asta, atâta timp cât afacerile profitabile ale lor merg strună in România. Parcă am mai văzut asta undeva. Unde? In Rusia? Da aveți dreptate!