G4Media.ro

Ministrul Finanțelor: E nevoie de adoptarea unui buget de relansare economică, orientat…

Ministrul Finanțelor: E nevoie de adoptarea unui buget de relansare economică, orientat către performanţă şi rezultate

Bugetul României trebuie să fie orientat către performanţă şi rezultate, cu obiective trainice, care să asigure stabilitatea financiară pe termen lung, atât de necesară după aproape un an de criză, a scris, marţi, pe Facebook, ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare.

„În cursul zilei de astăzi am participat alături de prim-ministrul României, Florin Cîţu, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, şi ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, la o întrevedere productivă cu reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României. În cadrul discuţiilor, am subliniat importanţa adoptării cât mai rapide a măsurilor de digitalizare în sectorul public, cu un impact pozitiv şi imediat asupra relaţiei dintre stat şi mediul privat. Stimularea investiţiilor, precum şi a absorbţiei fondurilor europene a reprezentat un subiect important pe agenda de lucru, în contextul elaborării Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, ca parte din cel mai mare instrument financiar creat de UE ca răspuns la criza COVID-19. Totodată, am adus în discuţie oportunitatea adoptării unui buget de relansare economică, orientat către performanţă şi rezultate, cu obiective trainice, care să asigure stabilitatea financiară pe termen lung, atât de necesară după aproape un an de criză”, a menţionat Nazare.

Ministrul Finanţelor a adăugat că discuţiile cu mediul de afaceri au fost constructive, fapt pentru care „avem ocazia să identificăm cele mai bune soluţii pentru relansarea economică atât de necesară după pandemia de COVID-19”.

„Misiunea noastră, a tuturor, este să punem bazele unei relansări economice solide şi de durată, cu îndeplinirea parametrilor de eficienţă economică agreaţi cu partenerii europeni. M-am bucurat să văd o implicare atât de puternică din partea partenerilor noştri de discuţii din mediul de afaceri, fapt ce îmi confirmă, încă o dată, că împreună avem ocazia să identificăm cele mai bune soluţii pentru relansarea economică atât de necesară după pandemia de COVID-19 şi îi asigur de toată deschiderea noastră pentru un dialog cât mai constructiv”, a susţinut demnitarul.

Citește și: SURSE Președintele Iohannis și liderii coaliției, negocieri pe buget

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. In 1989 Romania erau cca 350000 de bugetari.
  Scriau cu creionul chimic.
  Acum sunt 1, 2 milioane bugetari la o populatie cu 5 milioane mai putin decat in 1989.
  Cam toti au calculator sau laptop!
  Unde-i performanta!
  Dar risipă o fi?
  Vom redescoperi America?
  Nu cred ca mai sunt sanse!
  Sunt amante, cumetre, verisoare, fini de angajat de Monstruoase Coaliție!
  PS.
  Suntem in anul 2025 ianuarie.
  Numarul de bugetari este de 1, 5 milioane si Guvernul vrea sa faca restructurări!
  Ha,ha!
  Performanță !
  😅😅😅

 2. Romania, tara falimentara care exista pt bugetari si specialii militari! Romania tara mafiota alflata in faliment nedeclarat!

  Ce spune pacaliciul asta de ministru nu conteaza! El.e acolo sa-i apere pe bugetari si speciali ! Nici un cent nu vor pierde!

 3. Dacă vrea „performanță și rezultate”, ministrul român de finanțe ar trebui să facă eforturi pentru ca țara noastră să adopte cât mai curând moneda comună europeană, EURO.

  Este un obiectiv care impune rigoare în economie, dincolo de declarațiile ipocrite politicianiste cu privire la Buget.

 4. Nu mai alocati din bugetul national bani pentru plata benficiilor salariale catre primarii si consilii judetene .

 5. Așa limbaj de lemn mai rar, poate doar Iliescu să fi avut performanțele astea
  „Misiunea noastră, a tuturor, este să punem bazele …”
  „Impreună avem ocazia să identificăm cele mai bune soluţi …”
  „îi asigur de toată deschiderea noastră pentru un dialog cât mai constructiv …”

  Da tovarăși, așa să faceți !

 6. Problema României este siguranță alimentară. Ar trebui ca prin efort național sa investim în soluții pentru irigații, crearea unor rezerve de apă, dezvoltarea pieței agro-alimentare. Problemele sunt pragmatice și orientarea ar trebui sa fie la fel, spre rezolvarea acestora.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.