G4Media.ro

BREAKING Ministrul Finanțelor a anunțat pragurile pentru impozitarea microîntreprinderilor. Peste 30% rentabilitate,…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

BREAKING Ministrul Finanțelor a anunțat pragurile pentru impozitarea microîntreprinderilor. Peste 30% rentabilitate, o microîntreprindere trece la impozit pe profit de 16%, pe motiv că face ”optimizare fiscală”

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat marți la Antena 3 pragurile pentru impozitarea microîntreprinderilor care vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2024.

Pragul 1: Pentru microîntreprinderile cu cifra de afaceri sub 300.000 de lei, impozitul va fi de 1% din cifra de afaceri

Pragul 2: Pentru microîntreprinderile cu cifra de afaceri între 300.001 lei și 2,5 milioane de lei, impozitul va fi de 3% din cifra de afaceri

Pentru microîntreprinderile cu cifra de afaceri între 300.001 lei și 2,5 milioane de lei care au o rată de profitabilitate mai mare de 30% e introdus automat impozitul pe profit de 16% și dispare impozitul de 3% pe cifra de afaceri, a mai spus Boloș.

Motivul pentru care Boloș vrea să introducă această măsură? ”Se consideră că peste 30% e optimizare fiscală”, a spus ministrul Finanțelor.

Vom reveni

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

  1. RIP microintreprinderile romanesti. O sa mai ai in tara asta doar multinationale. Si ce se luptau ei cu multinationalele.

  2. Cu ocazia asta guvernul de cleptomani PSD-PNL-UDMR-AUR a dat in cap majorității afacerilor românești!

    • Aia cu 30% e ușor de eludat. Ii faci firma soției și transferi 50% din venituri ca și cheltuiala pentru diverse servicii. Astfel ca ambele firme vor putea întra pe impozitare 1%.

    • @Marionette Nu stiu daca va functiona. Din cate imi amintesc din ce am vazut in drafturi, erau ceva conditii cumulative legate si de firmele sotiilor.

    • @Marc nu prea știu cum pot sa blocheze asta legal. Soluția normala era sa bage la 16% firmele care au un singur client ca acolo e optimizarea. Faci firma ca să îți primești salariul pe ea și sa scapi de taxe. În Germania dacă nu ai cel puțin 2 clienți și fiecare sa contribuie semnificativ la venit, te baga la taxare ca și salariat.

    • Gasesc astia solutii sa ia si pielea de pe noi. E foame de bani.

    • Uite, am gasit. Cred ca sotia intra la „Detinerea indirecta”, deci daca sotul are micro, sotia nu mai poate avea.
      „(4) În aplicarea prevederilor alin. (1) lit. h), în cazul în care oricare dintre asociații/acționarii persoanei juridice române deține, în mod direct sau indirect, peste 25% din valoarea/numărul titlurilor de participare sau al drepturilor de vot și la o altă persoană juridică română care se încadrează să aplice sistemul de impunere pe veniturile microîntreprinderilor, aceștia trebuie să stabilească persoana juridică română care aplică prevederile prezentului titlu, pentru restul persoanelor juridice, urmând să fie aplicabile prevederile titlului II.
      Deținerea indirectă, de peste 25% din valoarea/numărul titlurilor de participare sau al drepturilor de vot, se stabilește ca pentru persoanele afiliate, definite la art. 7 pct. 26.”

  3. Mentalitate PSD: firmele profitabile trebuie pedepsite.

  4. pur si simplu isi bat joc de companiile mici romanesti … votati patroni PSDNLUDMR .. ca asta meritati, ceea ce votati
    PNL pur si simplu un apendice al PeeSeeeDee

  5. Foame de bani, primesc tovarășe Boloș, dar să nu sufli o vorbă de tovarășul Câciu? Hmm.

  6. Din comentarii nu vad decât sfaturi despre cum sa faci evaziune fiscală,te mai miri de ce merge prost în tara asta,sau că politicienii sunt hoți,când noi suntem fix la fel.
    Indignare că sa complicat metodele de fentarea taxelor,in concluzie nu ai profit și nu plătești taxe,nu doresc decât să dispăreți cu rahaturile voastre de microrahat.
    Indignat că plătești 1% ,și acum creste la 3% pentru că oricum asta vad in comentarii cum sa fentezi sa ramai între 1 și 3%.
    Daca toate aceste microîntreprinderilor fac la fel,cred că evaziunea pe an depășesc pensiile speciale, problema romanului cea mai mare,nu este că ăia au pensii speciale,este că nu au și ei,și că dacă ar avea toți, atunci nu ar mai fi problema că ne împrumutăm sa le plătim
    Romanul sa născut impostor…e vina noastră că am promovat oameni de ăștia