G4Media.ro

Ministrul Energiei anunță controale la furnizorii de electricitate / ”Un furnizor nu…

Sursa foto: Facebook

Ministrul Energiei anunță controale la furnizorii de electricitate / ”Un furnizor nu poate să transfere 100% din riscul său către clientul final”

Ministrul Energiei, Virgil Popescu a anunțat sâmbătă în cadrul unei emisiuni la Realitatea TV că ANRE și Autoritatea Națională pentru Protectia Consumatorilor vor demara o serie de controale la anumiți furnizori de electricitate care au încheiat contracte cu preț ferm pentru un an de zile și care notifică acum consumatorii casnici că vor să schimbe prețul. „Acest lucru nu se poate! ANPC să verifice această situație pentru că o poate încadra la ofertă înșelătoare! Iar ANRE poate amenda furnizorii cu până 5 % din cifra de afaceri dacă furnizorii nu respectă legea. (…) Un furnizor nu poate să transfere 100% din riscul său către clientul final”, a declarat, la Realitatea Plus, ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Oficialul spune că românii nu trebuie lăsați fără nicio protecție în fața furnizorilor de electricitate. „Nu vrem să lăsăm consumatorul român fără o protecție în fața scumpirilor care se văd pe facturile de gaze și energie electrică. Vom accelera aprobarea în Parlament a legii consumatorului vulnerabil, astfel încât actul normativ să fie votat în sesiunea parlamentară care începe în septembrie. Vrem ca legea să se aplice de anul acesta (începând cu octombrie, noiembrie) sau cu 1 ianuarie 2022. În plus, vrem să venim cu un suport financiar, o compensare a prețului facturilor pentru cei care au un venit ce nu-l depășește pe cel mediu”, a mai transmis ministrul citat de Digi24.

În ultima perioadă furnizorii de energie electrică și de gaze naturale au notificat consumatorii cu creșteri ale prețurilor, care ajung în unele cazuri să fie duble sau triple.

Sursa foto: Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

16 comentarii

  1. Deja ne-ati lasat fara nicio protectie, guvernantii afirmand ca nu avem decat sa schimbam furnizorul in fiecare luna daca vrem. De parca este o piata cu adevarat concurentiala.

  2. Popescu a fost pus de PNL ministru la Energie de 2 ani, timp in care a frecat menta, fiind mai mult ocupat cu plasarea penelistilor in diverse functii la companiile din subordine.
    El a pregatit asa-zisa liberalizare a pietei de energie, iar rezultatele se vad clar: romanii sunt jefuiti de companiile furnizoare de curent electric si gaze naturale.

  3. Poate, bai nataraule!
    Avem Contract cu Electrica Transilvania Sud, Contract cu Oferta de pe piata liberalizata a ELECTRICA, facut in Iunie 2021, deja am primit Scrisorica ca pe baza nu stiu carui Articol din Contract Pretul la Kwh va creste cu 67%!
    E corect sa creasca, NU incalca Contractul, asa scrie in Contract ca Furnizorul are dreptul de a MODIFICA Pretul!
    Deja Pretul la care am primit Factura anterioara(dupa ce am trecut la Oferta concurentiala in Iunie 2021) a crescut cu 28%!!!
    Adica, la acelasi Numar de Kw la ultima factura am platit cu 27% mai mult decat inainatea Noului Contract din Iunie 2021!
    Adica: la urmatoarea Factura vom PLATI DUBLU decat acum!!!!
    POATE, mincinos ordinar!
    Jigodiilor!

  4. Important, „factura de curent” nu e o chestiune de buzunar, e o chestiune de principiu, Guvernul si Statul roman condus de PNL, nu stiu sa fie acum PSD la butoane, ne-a lasat „PRADĂ” LA HOȚI.
    HOȚI sunt prietenii lor dintotdeauna, băieții destepti din energie, iar PRADA suntem noi si cei „vulnerabili” si cei nevulnerabili.
    Dar eu daca nu sunt un cetatean vulnerabil de ce tb sa fiu furat de prietenii PNL?!? Ce ma intereseaza pe mine legea consumatorului vulnerabil?!? Pe mine ma intereseaza sa am un Stat puternic si care sa ma protejeze de HOȚI!!! PNL e istorie, PNTCD doi.
    De mici suntem îndoctrinați ca avem o tara bogată, ca apoi sa aflăm cand ne vine varsta de plata la facturi ca mai bine locuiam in Ungaria sau Austria care desi nu au bogații ca noi, traiesc mai bine.

    Bine ca nu se apuca sa scoata si aurul din munti, (Romania tara bogata, are aur in munti) ca aflam ca cine stie ce mai am de platit si pe acolo la firmele care exploatează, ca doar nu o sa primesc 2000 Euro ca cetatean al unei tari bogate de pe redevente anual, asa ca in Norvegia.

    Ma, cum a facut PSD de nu a fost „dezmățul” (cuvant folosit la BNR) asta din energie sub ei ?!?
    Ba chiar cu riscul de a parea PSD-ist, eu stiu ca sub PSD au disparut vreo 6 lei din factura lunara de la curent (chestie de principiu, nu de bani) Taxa RadioTv.

    Sa ne intelegem foarte clar, nu vad cum vreodata as putea vota PSD, pt mine nu exista aceasta optiune dar nici nu sunt fraierul PNL sa nu vad ca la Tariceanu economia bubuia si cetatenii nici nu puteau visa la cumpararea unei locuințe, iar acum Catu o arde cu cresteri economice iar oamenilor li se taie din venituri si sunt mai saraci in fiecare luna din cauza inflatie.

    PS: in Romania cel mai bine s-a trait in anii 2011-2015, nu cumva astia sunt anii cand inflația a fost cea mai mica ?!? Deci Cațule mie sa-mi spui cat e inflația, nu cat e cresterea economică.

    • Desi sunt o „vulnerabila” pensionara „pe puncte”, va dau dreptate 100%. Subscriu la tot ce ati afirmat in comentariul dvs.

    • In 2011-2015 au trait bine bugetarii. Esti printre ei, nu?

    • @Sărăcuții cu duhul . .

      Inflatia afecteaza veniturile tutoror: bugetari, privați, pensionari, etc. Inflatia in anii 2011-2015 a fost cea mai mica, de aceea s-a trait bine.
      Bugetarii au fost afectați la venituri in acea perioada, lucru nu chiar anormal avand in vedere calitatea serviciului public.

      PS: nu sunt si niciodată nu am fost bugetar, chiar sunt un mare contestar al bugetarilor pt ca dupa 2017 castiga foarte mulți bani si total nejustificat plus nu mai zic ca de aici s-a accelerat spirala inflaționista, pe care mai opreste-o acum daca poți.

  5. Un ministru absolut penibil. Anunta controale facute de institutii care nu sunt in subordinea lui.

    Tu ce faci, mai, omule? Mai faci si altceva decat sa ii promovezi afaceri hotului de Comanescu?

    Rusine sa va fie!

  6. Acest politruc penelist n-a miscat un deget atunci cand s-a facut liberalizarea dupa ureche, iar acum „ameninta” cu controale. Nu-l crede nimeni.

  7. Asta-i piata libera cu numai doi producatori de gaze care au redus productia pentru a creste pretul. Restul sunt distributori, adica intermediari, Cez, Enel etc. si fac ce vor pentru profitul lor, care nici macar nu este impozitat, ci transferat in offshore. Impoziteaza-le Citule profitul in Romania cum fac celelate tari europene. Nu de legea consumatorului vulnerabil este nevoie, pentru ca vulnerabilul este platit tot de noi ceilaltii din banii colectati la buget.
    Nu va mai lasati spalati pe creier, spalativa mai mult pe corp si poate scapati si de covid.

  8. – Mergeți pe piața concurențială, liberă, alegeți cea mai bună ofertă. Nu stați pe piața serviciului universal!

    – Ei, acum că v-ați mutat pe piața liberă, luați o dublare de preț băi sclaveților.

  9. v-ati luat iar tzeapa de la vestici :)) bine, mi-am luat si eu cu voi, dar macar eu n-am limba scoasa sa ling pantofii bruxellezilor :)) peneleii n-au facut decat sa aplice ce le-a ordonat comisia cu pumnul in masa, asta asa, ca fapt divers :)) au dat aia un comunicat ca daca mai amana o data liberalizarea se supara foc si baga infringement la fraierici si peneleii cu gandul la cascavalul de furat de la UE si-au bagat p… in romani :)))

  10. Grație producției interne, România are printre cele mai reduse grade de dependență de importurile de gaze naturale din UE;. Exploatarea resurselor locale asigură atât securitate energetică, venituri însemnate la bugetul de stat

    https://www.gazderomania.ro/cu-cat-a-redus-factura-importurilor-de-gaze-naturale-productia-nationala/

    Cititi acest articol ca sa intelegeti de ce puleții care ne conduc sunt bucuroși nevoie mare ca au găsit modalitatea perfectă de a crește taxarea sclaveților in Romania pentru a reduce deficitele de tot felul.

    In plus se pregătesc să vândă cam tot ce inseamnă resurse energetice pe piețele externe, pentru valută, adică exact ce a făcut și Ceaușescu ca să plătească nenorocita aia de datorie.
    https://www.economica.net/romania-a-inceput-sa-exporte-gaze-in-ungaria_189857.html

    Citiți si aplaudați, pinguinilor.

  11. Intreb pe aceasta cale CEZ – ul DOLJ :
    DE UNDE RECUPERAȚI FURTUL DE ENERGIE ELECTRICA SĂVÂRȘIT ÎN COMUNA ȚUGLUI -DOLJ ?
    UN INVENTAR FĂCUT DE LOCALNICI ,
    cel puțin 20% DINTRE LOCUITORI FURĂ CURENT ELECTRIC. Onoratul CEZ nu face absolut nimic pentru a stopa furtul cunoscând ca singura metodă de furt este ” înțeparea ” conductorului electric , în fața contorului ,opetatie favorizata vâdit de constructorul retelei , care a pozat cablu in pământ la intrarea in cutia contorului. Aici toți hoții sau conectat in voie. CEZ-ul știe dar nu face nimic. Alooooo… CEZ , scoateti conductorul de alimentare a tabloului, din pământ, si puneti-l la vedere . De ce nu o faceți ? Costul este minim . Sau recuperati furtul de la cei cinstiti ?
    Onoare cinstei !

  12. Eu nu înțeleg ce tot va plângeți? Ce nu e bine? Culcați-va mai devreme si nu o sa mai consumati asa mult curent. Iar la iarna faceți economie daca mai puneti o patura pe voi.

  13. Ce sa controleze Popescu? Poate daca sunt oua sub closca. Sau, ma rog, pe unde mai stie el de oua…… A „liberalizat” piata de energie (a se citi a dat drumul la „furat”) si acum se plange ca-s preturile mari? PAi de cand este sinistrul al energiei si apei de ploaie, a facut ceva? A dat posibilitatea de a vinde ieftin gazele naturale la export si acum….. vai, vai, vai de durere in coate!