G4Media.ro

Ministrul Educației: Din cauza analfabetismului funcţional, oamenii cred că vindecăm cancerul cu…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Ce analfabetism functional? E prostie in toata regula

  2. Abramburel, dacă n-au bani să dea șpagă la doctor, ca tine, oamenii obișnuiți se tratează cu ce au.

    Ia întreabă pe cineva bolnav, cât durează programarea la un specialist pentru un consult decontat la CNAS. Dar pentru un RMN?

    • Balizel – te incadrezi la categoria din articol. Vezi ca CG si GS au pierdut alegerile. Poti sa te calmezi acum. Mai bea niste apa dacica, din aia cu informatie, nu d’aia cu cipuri.

    • Pt un RMN decontat de stat (in conditiile in care lucrez cu carte de munca si mi se platesc toate taxele printre care undeva la 1000 lei la sanatate), un om bolnav destul de grav, care a facut AVC, trebuia sa astepte lejer peste 3 saptamani ca sa poata face acel RMN….in 3 saptamani acel om putea murii… Un Rmn la privat costa undeva la 600 lei, rudele lui s-au imprumutat sa poate face acel rmn rapid.
      Noi vorbim aici despre gradul de educare al romanilor… si avem exemple cat se poate de clare in parlament si multe alte locuri de munca de la stat. O tanti nu a fost capabila sa imi scrie numele corect pe o hartie importanta cu buletinul meu in mana, si tot ea era suparata ca o cert… Avem senatori si deputati cu 4 clase la propriu…. deci despre ce vorbim? Inca se cere mita multa sa te angajezi in spitale… oamenii care au invatat nu au avut timpul necesar sa faca bani, dar un prost care si-a luat diplomele pe bani si are bani din diverse surse se „angajaza” imediat.
      Pestele de la cap se impute…. si reflecta cat de bine se poate realitatea din Romania…

  3. Sunt profesori care nu au standarde de a profesa dar o fac pentru ca au un job stabil la stat.
    Mulți fac meditații cu 200 lei ședința. Etc.

    • In alte vremuri, principiul pe care se baza invatamantul / invatarea era ca discipolul sa-si depaseasca maestrul – adica de la un moment dat elevul sa acumuleze pe langa cunostintele primite de la profesor si multe altele; ceea ce era o cale de a progresa.
      Acum invatamantul se bazeaza pe efort minim, (minima rezistenta) care sa-l faca pe elev in stare sa termine scoala fara sa se oboseasca prea tare. Consecinta este ca, la fel cum copia dupa copie este mai slaba, dupa un numar de copieri nu se mai intelege nimic, si calitatea „invatatorilor” scade, mai ales ca multi dintre cadrele didactice se recruteaza din categoria celor care termina scoala pe la coada clasamentului si nu-si gasesc un job mai bine platit; nu pentru ca e salariul mic in invatamant ci pentru ca alt angajator nu i-ar plati atat de mult pentru cat (nu) stiu sa faca.
      Sper sa nu se simta lezati cei care activeaza in invatamant ca adevarati „Invatatori” cu daruire, talent si vocatie. Tot respectul, dar sunt din ce in ce mai putini…!

  4. Domnul ministru spune jumatati de adevar. Unii oameni ajung sa se trateze cu Coada Soricelului pentru ca mai intai s-au lovit de sistemul medical PUTRED SI INEFICIENT , desi sunt medici, cinste lor, care fac tot ce pot sa trateze bine pacientii, insa sumt depasiti de lipsa dotarilor, de birocratia abjectă sau suprasolicitare, fiind prea putini in unele ramuri ale medicinii. Asa ca mai inainte de a eticheta o categorie de oameni ar face bine dl. sinistru sa se intereseze daca Sistemul Medical e pus la punct din toate pdv, abia apoi putand sa-i „ștampileze” cu diverse categorii pe unii oameni.