G4Media.ro

Ministrul Agriculturii susține că ”este critic să menţinem nivelul de producţie agricolă…

sursa foto: Pexels.com

Ministrul Agriculturii susține că ”este critic să menţinem nivelul de producţie agricolă la un nivel care să ne asigure linişte”

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, afirmă că, în perioada imediat următoare, „este critic să menţinem nivelul de producţie agricolă” aşa încât să ne asigure „linişte”.

„Este extrem de important ca în perioada imediat următoare, este critic să menţinem nivelul de producţie agricolă la un nivel care să ne asigure linişte atât nouă, cât şi cetăţenilor români în perioada care urmează. Pentru că s-au schimbat lucrurile brusc, din păcate, la nivel regional şi la nivel internaţional după invazia Ucrainei de către Rusia şi lucrul acesta ne dă probleme şi bătăi de cap tuturor celor care activăm în diverse domenii”, a afirmat Adrian Chesnoiu, sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Arad.

El a adăugat că fermierii au nevoie de programe de sprijin, iar în acest an s-au alocat peste 500 de milioane de euro din bugetul de stat pentru noi programe de sprijin.

Chesnoiu a susţinut că se doreşte ca România să devină un furnizor de produse cu valoare adăugată, nu doar de materii prime.

„Pentru că avem un potenţial uriaş. Mă uitam şi ieri, în vizitele din judeţul Timiş, şi azi (…) lanurile de culturi de toamnă s-au schimbat după această perioadă de ploi binevenite şi de care fermierii aveau foarte mare nevoie, totul este verde, totul ne dă încredere că anul agricol 2022 va fi unul care să aibă un nivel de producţie măcar apropiat de cel din 2021 (…) Până băgăm cerealele-n hambar mai este, rămânem în continuare alături de fermieri cu programele noastre şi trebuie să-i sprijinim pentru a rezista în această perioadă de presiune majoră în care costurile crescute la energie şi gaz (…) să nu îi scoată din producţie, să rămână activi”, a mai afirmat el.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Pexels.com

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Ar trebui taxat exportul materiei prime către țările din afara EU, oricum vor cumpăra că nu au încotro.

    • Trebuie procesare nu export de materie prima. Trebuie eliminați de la subvenții mafioții vânători de subvenții. Trebuie acordate subvenții doar acelor care se asociază produc procesează și valorifică materia prima, au angajați cu caracter permanent și au mai multe ramuri ale agriculturii nu doar cultura mare și vând tot de pe câmp cu tirul direct în port și se plâng ca nu găsesc forță de muncă ca statul nu ii ajută ca agricultura nu se merita dar își iau jepanele an de an fermierii avari și evazionisti.

  2. Mare păcat ca astfel de știri nu interesează pe nimeni, totuși este vorba de hrana noastră de economia României.