G4Media.ro

Ministerul Sănătăţii: 2020 a fost pentru România şi anul în care am…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ministerul Sănătăţii: 2020 a fost pentru România şi anul în care am pierdut mult mai multe vieţi din cauza cancerului decât în anii precedenţi / Pandemia a întârziat accesul la îngrijiri pentru pacienţi

Ministerul Sănătăţii a transmis, joi, de Ziua Mondială a Luptei Împotriva Cancerului, că, din păcate, 2020 a fost pentru România şi anul în care am pierdut mult mai multe vieţi din cauza cancerului decât în anii precedenţi. ”Pandemia a întârziat accesul la îngrijiri pentru pacienţi”, a transmis Ministerul, relatează News.ro.

”2020 a fost anul luptei cu COVID-19. Dar 2020 a fost pentru România şi anul în care am pierdut mult mai multe vieţi din cauza cancerului decât în anii precedenţi. Pandemia a întârziat accesul la îngrijiri pentru pacienţii cu cancer şi acest lucru a fost cu siguranţă una dintre cauzele numărului mai mare de decese. Noul Plan european de combatere a cancerului, lansat în 3 februarie, include o abordare completă, de la prevenţie până la calitatea vieţii pacientului cu cancer. Este structurat pe patru zone cheie de acţiune: prevenţie, detecţie precoce, diagnostic/tratament şi îmbunătăţirea calităţii vieţii”, a transmis, joi, Ministerul Sănătăţii.

Potrivit sursei citate, în Uniunea Europeană aproximativ 40% dintre formele de cancer sunt prevenibile.

”Ca exemplu concret, 27% dintre toate formele de cancer sunt cauzate direct de consumul de tutun. Prin reducerea la minimum a acestui consum, 9 din 10 cazuri de cancer pulmonar ar putea fi prevenite”, a mai transmis Ministerul.

Sursa citată a precizat că prevenţia este cea mai eficientă strategie pe termen lung de control al cancerului.

Planul de Prevenţie va adresa factorii de risc cheie – consum de tutun, alcool, obezitatea şi lipsa activităţii fizice, expunerea la poluare, substanţe carcinogene şi iradiere, agenţi infecţioşi, cu o abordare reală de sănătate în toate politicile şi implicând toate structurile guvernamentale.

“Echipa Ministerului Sănătăţii are în lucru încă de la debutul mandatului structurarea principiilor şi obiectivelor pentru noua Strategie Naţională de Sănătate 2021-2027, alături de cadrul general al primului Plan de Acţiune în Domeniul Prevenţiei şi Promovării Sănătăţii. În perioada imediat următoare, viziunea Ministerului Sănătăţii reflectată în Strategia Naţională de Sănătate 2021-2027 va fi făcută publică, iar planul de acţiune pentru prevenţie va fi lansat în consultare publică pentru a beneficia de implicarea tuturor experţilor de la nivelul societăţii civile, academice, medicale”, a declarat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Sursa: News.ro

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

8 comentarii

  1. in combinatie cu incarcatoarele de telefon

  2. Excelent, imi intareste credinta, ca pe stat il doare in poala, de viata oamenilor, iar ingrijorarea privind covid 19 e doar pentru a implementa masurile ce duc la abuzuri si dictatura! Iuie Mohannis!

  3. Noi ăștia din privat plătim taxe, contribuții, amenzi, comisioane, penalități, etc, etc. Și din tot ce plătim nici măcar la un nenorocit de control medical nu avem dreptul??? Tot o dau ăștia cu creșterea economică, că e criză că nu e creștere economică, că economia. Păi cu cine dracu faceți voi bă creștere economică?
    Dacă va doare in pluă de sănătatea contribuabililor? Părinții noștri au contribuit 40 de ani la toate sistemele publice. Acum când au nevoie de medici sunt bătaia lor de joc și a sistemului ăsta infect și putred. Nu va face nimeni nimic că e mafia deja prea mare. Prea multi ani, Vorbe, vorbe…

  4. Ati inteles cetateni? Mai ales aia care-s cu excesul de mortalitate-n gura toata ziua.
    Da, sint mai multi morti, dar covrigul propriu-zis nu e cauza principala (de altfel primele luni ale epidemiei au aratat destul de clar asta), cauza principala e darea peste cap a sistemului sanitar pentru „a face fata epidemiei” de covrig.

    • De fapt, indirect, au fost lăsați să moară pentru covrig.

  5. Coane Voiculescule, daca vrei sa faci reforma in sanatate si ai sange in instalatie incepe prin a interzice medicilor sa mai activeze(nu zic sa munceasca, ca nu e cazul) si in sistemul public si in cel privat. Nu iti fie teama ca nu pleaca medicii din sistemul de stat ca privatul nu da cat da statul azi. Daca e cazul taiati dracului pensiile alea speciale si mai da-le la medici ca astia manaca painea cu gem cu suta de euro in loc de unt. E un domn medic care tot apare pe la TV, pe toate posturile, lucreaza si la Matei Bals si la o clinica privata, cel putin. Un domn foarte relaxat care ne invata el cum e cu criza asta generata de covid, ne spune sa ne spalam pe maini. Eu l-as intreba cati pacienti si cate consultatii a avut la Matei Bals in ultima luna.

  6. Incepem sa vedem cam câtă treabă fac și câtă știință cunosc doctorii aia cu salarii mărite și cu contracte de munca și in privat și la stat, saracii săracilor , luminatii care așteaptă să își primeasca și prânzul gratis la locul de munca!
    Știți că 90 la sută din personalul medical care lucrează numai in privat munceste pe minim pe economie, și că acești oameni nu au timp in ” pauza de masa ” nici să își manince „covrigul cu gaură ” adus de acasă???